Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#126 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 03 marca 2008 - 09:48

Jak nie wpiszesz nic w APN to ikonka "m" zapala sie na zielono bo bierze wtedy ustawienia z tego co jest w konfiguracji EDGE, po tych ustawieniach łączy się do APN ale na tym APN nie wyślemy MMSa.

nom dokładnie

#127 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 03 marca 2008 - 14:00

probowalem juz wszystko i dupa blada nic niedaje rady sie polaczyc

#128 Bero

Bero

BigBrother

• 116 postów

Napisano 03 marca 2008 - 15:31

Dostałem dzisiaj odpowiedź z BOK Plusa i jest tam między innymi takie stwierdzenie:
"W związku z faktem, iż na wielu telefonach dostępnych na rynku obecna jest blokada, tzw. WAPLOCK (blokada na usługi oparte o GPRS u innego operatora niż macierzysty) nie gwarantujemy poprawnego działania usługi w urządzeniach zakupionych poza siecią Plus."
Czy ktoś mógł by to przetłumaczyć na angielski i wysłać na forum SwirlyMMS? forum : swirly
Może w iPhone jest tea blokada i da się jakoś programowo zlikwidować.

#129 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 03 marca 2008 - 15:44

nie nie ma takiej blokady :) moje zdanie jest takie... z tego co wiem/sprawdzałem kiedys w zagranicznych sieciach jak ustawicie apn na te dla MMS to internet tek czy tak chodzi a w POLSCE nie ;/ ten swirly mms raz mi się zawiesił ... zrobiłem reset wchodze w ustawienia edge i co widze? wpisane tam w apn 3x mms - to co było wpisane w programie... wiec moze autor ozysta z faktu ze dla mms internet za granicą działa ? i kozysta z tamtych ustawien "na czas wysyłania" i wraca do normalnych? a w pl to nie łapie ?

#130 janekmj

janekmj
  • 53 postów

Napisano 03 marca 2008 - 17:43

U mnie wysyla i odbiera MMSki w Erze. Jednak mam problem z odebranym MMSem Znajduje go Finderem ale nie moge go otworzyc, jest tylko miniaturka. Moze ktos mi pomoze ??

#131 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 03 marca 2008 - 17:48

a z jakich ustawien korzystasz ?

#132 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 03 marca 2008 - 20:46

U mnie wysyla i odbiera MMSki w Erze. Jednak mam problem z odebranym MMSem Znajduje go Finderem ale nie moge go otworzyc, jest tylko miniaturka. Moze ktos mi pomoze ??

"TAKIE RZECZY TO TYLKO W ERZE" :P

#133 janekmj

janekmj
  • 53 postów

Napisano 03 marca 2008 - 21:26

oki a wiec u mnie jest tak. Mam taka taka i ustawienia nastepujace:
Ustawienia Swirlymms:
MMSC http://mms.era.pl/servlets/mms
Proxy: 213.158.194.226:8080
APN : erainternettt
username: erainternet
password: erainternet

z problemem otwierania zdjec poradzilem sobie instalujac preview ktory wspoldziala z Finderem :)

#134 gr1zly

gr1zly
  • 18 postów

Napisano 03 marca 2008 - 22:08

z problemem otwierania zdjec poradzilem sobie instalujac preview ktory wspoldziala z Finderem :)

a jak sie nazywa ta aplikacja?

#135 janekmj

janekmj
  • 53 postów

Napisano 03 marca 2008 - 22:19

Programik nazywa sie MobilePreview :)

#136 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 03 marca 2008 - 23:19

"Uprzejmie Panu wyjaśniam, że nasza sieć nie posiadała tego modelu aparatu w swojej ofercie, dlatego nie jestem w stanie podać dokładnej ścieżki konfiguracji.
Mogę służyć jedynie ogólnymi informacjami.

Do korzystania z MMS-ów niezbędna jest aktywna usługa GPRS (Pakietowa Transmisja Danych) oraz prawidłowo skonfigurowany, odpowiedni model aparatu.

W przypadku telefonu abonamentowego, GPRS można uruchomić poprzez np.: aplikację Zarządzanie Kontem (E-BOK): https://ssl.plusgsm.pl/ebok/index lub kontakt z telefonicznym Działem Obsługi Klienta: Kontakt

W przypadku telefonu w systemie Simplus / mixPlus usługą GPRS można sterować kodami sieciowymi, pod które wystarczy zadzwonić:
- Aktywacja: *101*11*02#;
- Deaktywacja: *101*00*02#;
- Stan: *101#.

Dodatkowo wyjaśniam, że w Simplusie / mixPlus-ie GPRS nie działa jednocześnie z Roamingiem, dlatego w celu włączenia jednej usługi konieczne jest wcześniejsze wyłączenie drugiej.
Usługą Roamingu można również zarządzać kodami sieciowymi:
- Aktywacja: *101*11*01#;
- Deaktywacja: *101*00*01#;
- Stan: *101#.

Parametry ręcznej konfiguracji znajdują się na stronie:
Konfiguracja MMS

W związku z faktem, iż na wielu telefonach dostępnych na rynku obecna jest blokada, tzw. WAPLOCK (blokada na usługi oparte o GPRS u innego operatora niż macierzysty) nie gwarantujemy poprawnego działania usługi w urządzeniach zakupionych poza siecią Plus."

---- Dodano 04-03-2008 o godzinie 01:20 ----
bla bla bla bla.... żadnych konkretów w sumie :|
dzwoniłem nawet i niebardzo potrafią powiedzieć co i jak :/
Nic tylko czekać. Albo faktycznie niech ktoś napisze do autora programu i wyjaśni problem. Moze on będzie potrafił go rozwiązać... ? xD

#137 Bero

Bero

BigBrother

• 116 postów

Napisano 04 marca 2008 - 00:05

@Kangaroo: dostałem identyczną odpowiedź z Plusa, normalnie kopiuj-wklej.

#138 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 04 marca 2008 - 15:21

Ja też jestem w Erze i powiem, że miałem z takimi samymi ustawieniami jakie ma janekmj problemy. Początkowo nie chciało mi ani wysyłać ani odbierać. Podkreślam, ustawienia były TAKIE SAME! Wykonałem więc telefon do BOA miła Pani podała mi dane do APN itd.: eramms! Wpisałem je mimo wątpliwości. Oczywiście nie zadziałało! Powróciłem do erainternet w APN i nagle... zaczęło działać! Odbieram i wysyłam. Mam jedynie problem jak dotrzeć do katalogu var z poziomu findera? Niestety nie widzę go w finderze!?

#139 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 04 marca 2008 - 15:33

eeeeiiiii tam...Faartuuuuchyy :P "Takie rzeczy tylko w erze". A w Plusie to, to nie :P bo nie. A chłopaki z Plusa po prostu nie potrafią nic powiedzieć konkretnego na temat iP i ustawień, wiec nic dziwnego ze taka sama odpowiedz przeslali :D

#140 junkers

junkers
  • 1 postów

Napisano 04 marca 2008 - 15:42

Witam Walcze właśnie z iphone z siecią ORANGE. Ustawienia podane są dobre. Trzeba pamiętać by nie pisać 3 x mms, Doszedłem już do wysyłania MMS. Trwa to bardzo długo i wywala komunikat FAILED TO SEND. COULD NOT CONNECT TO PROXY. PRÓBOWAŁEM JUŻ WSZYSTKO POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#141 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 04 marca 2008 - 15:55

Ja tylko mam nadzieje, ze po wydaniu SDK ktos napisze porzadna aplikacje do MMSow, dzialajaca w tle jak aplikacja do SMSow.

#142 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 04 marca 2008 - 18:33

Ja też jestem w Erze i powiem, że miałem z takimi samymi ustawieniami jakie ma janekmj
problemy. Początkowo nie chciało mi ani wysyłać ani odbierać. Podkreślam, ustawienia były TAKIE SAME! Wykonałem więc telefon do BOA miła Pani podała mi dane do APN itd.: eramms!
Wpisałem je mimo wątpliwości. Oczywiście nie zadziałało! Powróciłem do erainternet w APN i nagle... zaczęło działać! Odbieram i wysyłam. Mam jedynie problem jak dotrzeć do katalogu var z poziomu findera? Niestety nie widzę go w finderze!?

Włącz (I/ON) w SETTINGS MobileFinder'a opcję System File Access.
Bedziesz mieć wtedy dostęp do wszystkich katalogów w iPhonie, również do "var"
  • zibi2000 lubi to

#143 OAS

OAS
  • 111 postów

Napisano 05 marca 2008 - 01:39

Po instalacji swirlymms nie mogę go usunąć z iphone. Miał ktoś taki problem? mam iphona dopiero kilka godzin to tak jasno proszę:) Po 2 restartach telefonu dałem uninstall i pokazał się komunikat ...za mało miejsca na dysku.... Po tej operacji znikł... Oby na zawsze:/

#144 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 05 marca 2008 - 02:07

"SwirlyMMS 0.3.3 is out now

It has one major bug-fix. Some, or maybe a whole bunch, has suffered from never getting the green-m that indicates that gprs/edge is up and ready to send/receive MMS. I have tested as far as I can myself and I'm pretty confident that it will work for those having this problem (I dont have it). So, if you get the green-m already in 0.3.2 the dont bother to upgrade. There are a few very minor other fixes as well but those are more or less cosmetic."

Także testujemy nową wersje... DZIALA ZROBIŁO SIĘ ZIELONE I WYSŁAŁO !!! SIEĆ ORANGE PL :D

mms.orange.pl
192.168.6.104:8080
mms
mms
mms

Dołączona grafika

Sam do siebie wysłałem dla testu :P
  • KromuS lubi to

#145 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 05 marca 2008 - 02:36

Jak Sciągnąć tę nową wersję ja mam w Instalerze tylko 0.2.2

#146 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 05 marca 2008 - 02:39

Jak Sciągnąć tę nową wersję ja mam w Instalerze tylko 0.2.2

Dopisać sobie 2 repozytoria:
swirlyspace.com/SwirlySpace.xml -> stąd program
swirlyspace.com/SwirlyMMSSettings/Settings.xml -> stąd patch aby symulował np. SonyEricsson'a, Motorolkę czy Nokię :)

#147 w4rri0r3k

w4rri0r3k
  • 88 postów

Napisano 05 marca 2008 - 02:41

niestety dla mnie uzywajac orange jednakze bedac w roamingu nie dziala :( a szkoda :( nie zapala sie na zielono i nie chce odebrac mms twierdzac ze sa złe ustawienia (wlaczylem mozliwosc roamingu edge) apropos jest gdzie mozliwosc podania ustawien gprs ? patch jest konieczny do poprawnej pracy ? co on wlasciwie daje ?

#148 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 05 marca 2008 - 02:43

O.K. sam się zorientowałem.Zaraz będę testował na Orange.

---- Dodano 05-03-2008 o godzinie 03:12 ----
No nareszcie doczekaliśmy się działających MMSów w naszych ukochanych Iphonach.Działa bez problemu w Orange.Wysłało mi przy włączonym WiFi ale gdy odbierałem MMS od Żony kazało włączyć Edge.Oczywiście odebrane MMSy można oglądać poprzez MobilePreview.W następnej wersji pewnie to poprawią.Super.

#149 Czepot

Czepot
  • 93 postów

Napisano 05 marca 2008 - 03:43

naprawde nikt niewie jakie sa ustawienia dla o2-uk?

#150 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 05 marca 2008 - 04:03

User ID: o2wap (contract)
payandgo (PAYG)
Password: password
Gateway: 193.113.200.195
MMS Message Server: http://mmsc.mms.02.co.uk:8002

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych