Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#76 loopez

loopez
  • 250 postów

Napisano 02 marca 2008 - 02:41

czyli - nadal czekamy btw.. ciekawe jak sobie wyobrazali odbieranie mms

#77 enignoxis

enignoxis
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2008 - 09:06

Mam iPhone 1.1.4 w sieci ERA i u mnie działa, aż miło! :cool: Najpier wysłałem MMS na inny telefon (też w Erze) i poszło bez problemu (tak jak w wersji 0.2.2) ;-) Następnie z tego numeru dostałem MMSa ze zdjęciem (oczywiście innym niż to co wysłałem). I też wszystko OK! Najpierw pojawiła się mała czerwona jedyneczka na ikonie SwirlyMMS. Kiedy uruchomiłem SwirlyMMS w lewym górnym rogu miałem przycisk z informacją o 1 nowej wiadomości. Kliknąłem i wiadomość się ściągnęła na telefon. Dostałem info, że obrazek jest w katalogu /var/mobile/Media/MMSFiles. Następnie mobileFinderem przeszedłem do tego folderu i bez problemu wyświetliłem zdjęcie. :grin:

#78 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 02 marca 2008 - 10:16

Eee no to kicha... Szczerze zawiedziony jestem :( kombinowalem i kombinowalem ale jak mowicie ze w Plusie nie dziala to dupa. No to czekamy. :)

---- Dodano 02-03-2008 o godzinie 12:20 ----
sembsa a na pewno dobrze wpisales z tym chmodem? Ja mialem identyczny problem ale po wpisaniu tego co loopez powiedzial, Swirly juz mi sie otwiera, az milo :D tylko poki co-na co mnie on? ;p

#79 gr1zly

gr1zly
  • 18 postów

Napisano 02 marca 2008 - 11:13

zainstalowałem Swirly MMS, kilkam na ikone otwiera sie widze menu swirly mms przez sekunde potem znika i wraca do pulpitu? Odinstalowywalem i instalowalem 2 razy macie jakies pomysły co z tym zrobić zeby dzialało?

#80 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 02 marca 2008 - 11:48

cofnij sie o jedna strone i znajdziesz odpowiedz :)

#81 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:42

Gr1zly, u mnie mam to samo. Zmiana uprawnien, wpisywanie komend zeby dzialalo nie pomaga, najwidoczniej nie smiga na 1.1.3.

#82 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:42

Kiedy uruchomiłem SwirlyMMS w lewym górnym rogu miałem przycisk z informacją o 1 nowej wiadomości.
Kliknąłem i wiadomość się ściągnęła na telefon. Dostałem info, że obrazek jest
w katalogu /var/mobile/Media/MMSFiles.
Następnie mobileFinderem przeszedłem do tego folderu i bez problemu wyświetliłem zdjęcie. :grin:

Mi w Plusie wogole to nie dziala, wiec i tak masz lepiej :) , jednak jak czytam o sposobie dzialania tego, to widze, ze to nie rewelacja.
Zeby sprawdzic, czy masz MMSa trzeba specjalnie wlaczyc SwirlyMMS? Inaczej nie bede wiedzial, ze dostalem MMSa? Ale wiocha...
Widze, ze niewiele trace jako user Plusa, bo na okretke to i ja moge MMSa odebrac: dostaje powiadomienie SMSem, ze mam MMSa, klikam link w SMSie, wpisuje usera i haslo i tez widze fotke.
Ja jednak poczekam spokojnie na jakis program do MMSow z prawdziwego zdarzenia.

#83 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:49

Jezeli nadal wam wywala do SB, wystarczy wpisac 2 komendy:

mkdir -p /usr/local/arm-apple-darwin/lib
ln -sf /usr/lib/libgcc_s.1.dylib /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib

#84 hajtaler

hajtaler
  • 87 postów

Napisano 02 marca 2008 - 12:58

Jezeli nadal wam wywala do SB, wystarczy wpisac 2 komendy:

a konkretnie gdzie te komendy wpisac

zainstalowalem wersje 0.3.1 niestety nie da sie wysylac dla pewosci dolaczam fotke z ustawieniami zebyscie zobaczyli czy dobrze wprowadzilem
Dołączona grafika

#85 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 02 marca 2008 - 13:48

ja komendy wpisalem juz sie odpala na 1.1.4 ale przy probie wyslania dostaje failed to send mms mms canot be send right now since gprs/edge is nor availible .. please review your blablabla :( mam orange;/ paru ustawien juz próbowałem i nic ;/

#86 hajtaler

hajtaler
  • 87 postów

Napisano 02 marca 2008 - 14:07

to samo mi wyskakuje

#87 enignoxis

enignoxis
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2008 - 14:14

ja komendy wpisalem juz sie odpala na 1.1.4 ale przy probie wyslania dostaje failed to send mms mms canot be send right now since gprs/edge is nor availible .. please review your blablabla :( mam orange;/ paru ustawien juz próbowałem i nic ;/

A nie masz przypadkiem włączonego WiFi? Spróbuj na czs wysyłania MMSa wyłączyć WiFi, wtedy będzie próbował wysyłać go przez EDGE/GPRS. U mnie to zadziałało.
Acha nie wiem czy bylo to już poruszane w tym wątku, ale jeśli ustawienia APN dla MMS są takie same jak te do surfowania po necie (ja mam tak w Erze) to NIE NALEŻY WPISYWAĆ ICH PO RAZ DRUGI w konfigurację SwirlyMMS (pozostaw puste).

#88 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 02 marca 2008 - 14:15

wi fi wyłączone - chyba logiczne ze mms idą przez edge :/

#89 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 02 marca 2008 - 14:18

SwilyMMS zepsuł mi iPhone! Miałem 1.1.2, zainstalowałem SwirlyMMS. Podczas restartu telefon zawiesza się na "japcu". Zrobiłem upgrade do 1.1.4 - telefon wstał. Znowu ainstalowałem SwirlyMMS i znowu muszę robić restore :(. Mogę dostać się do telefonu przez terminal - ssh działa, czy da się go jakoś naprawić bez restore? EDIT: Może jest to spowodowane tym że wyłączyłem EDGE przez Services a on za każdym razem sam się włączał? Może to przez to...

#90 gr1zly

gr1zly
  • 18 postów

Napisano 02 marca 2008 - 14:47

Gr1zly, u mnie mam to samo. Zmiana uprawnien, wpisywanie komend zeby dzialalo nie pomaga, najwidoczniej nie smiga na 1.1.3.

ja mam 1.1.3, najgorsze jest to ze mi wywala error przy instalacji terminala i nawet nie moge komend wpisac :(

#91 enignoxis

enignoxis
  • 43 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2008 - 15:54

Uwaga do wszystkich, którzy mają problemy ze SwirlyMMS!
Pojawiła się kolejna wersja programu oznaczona numerkiem 0.3.1_1
Postępowanie:

1) Odinstaluj jakąkolwiek wcześniejszą wersje SwirlyMMS i zrestartuj iPhone
2) zainstaluj wersje 0.3.1_1 (ale jej NIE URUCHAMIAJ)
3) restart iPhone
4) uruchom SwirlyMMS i wprowadź konfigurację w settings
5) wyślij MMSa :wink:

#92 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 15:56

Abonenci Plusa moga sobie darowac procedure przeinstalowywania - i tak nie dziala :(

#93 Bero

Bero

BigBrother

• 116 postów

Napisano 02 marca 2008 - 16:07

Ja wysłałem do BOK Plusa maila z pytaniem jakie dane wpisać w SwirlyMMS żeby MMSy działały, ciekawe czy odpowiedzą :) ps. Może jak więcej ludzi do nich napisze to zauważą problem i coś poprawią bo najwidoczniej to jest jakiś problem w sieci Plus że blokują połączenie na ten APN (mms.plusgsm.pl).

#94 loleN

loleN
  • 131 postów

Napisano 02 marca 2008 - 16:10

gdzies na stronie plusa czytalem ze trzeba aktywowac ta usluge MMSC i gdzies widzialem cennik.... koszt takiej przyjemnosci oscyluje w granicach 1000zl + vat...

#95 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 02 marca 2008 - 16:28

Ja wysłałem do BOK Plusa maila z pytaniem jakie dane wpisać w SwirlyMMS żeby MMSy działały, ciekawe czy odpowiedzą :)
ps. Może jak więcej ludzi do nich napisze to zauważą problem i coś poprawią bo najwidoczniej to jest jakiś problem w sieci Plus że blokują połączenie na ten APN (mms.plusgsm.pl).

mi odpowiedzieli pisemnie na moja reklamacje zwiazana z iPhonem .

w wielkim skrócie :.... dziekujemy ze placisz rachunki przez 6 lat ale skoro stac cie na iPhona za 400 USD to idz sie walic bo niekupiles telefonu za 1 zl ..........

SWIRLYMMS mi tez zawiesil iphona , nadalem prawa 777 i juz niewstaje . RESTORE !!!!!

naszczescie jest ziphone ;-)) juz mam znowu 1.1.4

#96 Zuki

Zuki
  • 434 postów
  • SkądPrzeworsk

Napisano 02 marca 2008 - 16:33

mi odpowiedzieli pisemnie na moja reklamacje zwiazana z iPhonem .

w wielkim skrócie :.... dziekujemy ze placisz rachunki przez 6 lat ale skoro stac cie na iPhona za 400 USD to idz sie walic bo niekupiles telefonu za 1 zl ..........

SWIRLYMMS mi tez rozwalil iphona , niemoze sie wlaczyc , nadalem prawa 777 i juz niewstaje . RESTORE !!!!! dupa blada

oo to widze ze miło Cie potraktowali

#97 margiel

margiel
  • 640 postów

Napisano 02 marca 2008 - 16:36

Ja wysłałem do BOK Plusa maila z pytaniem jakie dane wpisać w SwirlyMMS żeby MMSy działały, ciekawe czy odpowiedzą :)

Jeszcze musisz im wytlumaczyc co to jest SwirlyMMS ;)

Może jak więcej ludzi do nich napisze to zauważą problem i coś poprawią bo najwidoczniej to jest jakiś problem w sieci Plus że blokują połączenie na ten APN (mms.plusgsm.pl).

Watpie, aby blokowali polaczenia na ten APN calkowicie, bo wtedy zaden abonent Plusa nie moglby korzystac z MMSow (na dowolnym telefonie), a gdyby tak bylo, to na 100% cos by z tym zrobili.
Gdybym nie byl taki leniwy to przelozylbym karte z Plusa do "zwyklego" telefonu w celu sprawdzenia... ale jestem leniwy :) Poza tym, jestem pewien, ze by dzialalo.

#98 gr1zly

gr1zly
  • 18 postów

Napisano 02 marca 2008 - 16:54

działa, wysłalem i odebrałem MMS. znalazlem MMS na iphonie tylko nie moge powiekszyc zdjecia probowałem przezucic foto do katalogu ze zdjeciami ale jak to zrobie to album nie widzi tego :/

#99 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 02 marca 2008 - 17:03

działa, wysłalem i odebrałem MMS.
znalazlem MMS na iphonie tylko nie moge powiekszyc zdjecia probowałem przezucic foto do katalogu ze zdjeciami ale jak to zrobie to album nie widzi tego :/

Ale w jakiej sieci ......???

#100 Bero

Bero

BigBrother

• 116 postów

Napisano 02 marca 2008 - 18:09

@margiel: Raczej chodziło mi tutaj o np. blokowanie połączeń na APN z nieznanych urządzeń czy coś takiego - być może w celu niby bezpieczeństwa...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych