Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#976 aniaa-a

aniaa-a
  • 31 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 23:07

mam pytanie. nie dział mi w iphonie wifi. wiem że moge wgrać program przez winscp. czy ktoś może mi powiedzieć skąd mogę wziąc swirlymms?

#977 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 lutego 2009 - 07:16

Hej, właśnie kupiłam sobie licencję do SwirlyMMS. Aktywowałam i wszystko gra. Mam jednak pytanie co się stanie z tą licencją jak zrobię kiedyś tam "odtwórz" w iTunes. Jak SwirlyMMS poznaje kto ma licencję? ;-) Może ktoś się orientuje, czy po zakupie licencji upgrade są darmowe?

#978 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lutego 2009 - 09:40

licencja jest przypisana do konkretnego iPhona więc wgrywanie aktualizacji softu powinna odbywać się bez problemu

#979 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 lutego 2009 - 16:10

Robiłem już dwa razy aktualizację i nie było problemu.

#980 madej751

madej751
  • 45 postów
  • SkądŁeba

Napisano 10 lutego 2009 - 16:44

może macie wyłączony internet Edge/GPRS w BossPrefers bo Swirly chyba wymaga włączenia tego ....

#981 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 10 lutego 2009 - 19:08

Tak, swirly wymaga minimum EDGE żeby wysłać/odebrać (ściągnąć) MMS'a ;)

#982 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 lutego 2009 - 23:34

Witam. U mnie nie chce działać. Zainstalowałem SwirlyMMS na iPhone 3G 2.2 z Ery TakTak, podaję ustawienia, trial jest ważny na 13 dni, ikonka nie zapala się na zielono: - MMSC: mms.era.pl/servlets/mms - Proxy: 213.158.194.226:8080 - APN: eramms - Username: eramms - Password: eramms Te same ustawienia przysyła automatyczny konfigurator z TakTak, SwirlyMMS je odbiera i integruje. Jak używam poniższych ustawień to ikonka zapala się na zielono ale nie mogę wysłać MMSa, pojawia się komunikat "Proxy error...", przychodzący MMS jest pokazywany jako SMS z odnośnikiem do strony internetowej gdzie można obejrzeć MMS: - MMSC: mms.era.pl/servlets/mms - Proxy: 213.158.194.226:8080 - APN: erainternettt (lub erainternet) - Username: erainternet - Password: erainternet Transmisja danych w telefonie i u operatora jest aktywna, MMSy u operatora są również aktywne. Ktoś ma jakiś pomysł czemu to nie działa? Zainstalowałem SwirlyMMS na drugim iPhone 3G z 2.2.1 z Ery abonament i tam idzie z pierwszymi ustawieniami bez problemu. Olek

#983 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 11 lutego 2009 - 00:26

Nie wiem jak to jest w erze, ale dziś też miałem dzwiną opcję z SwirlyMMS. Kartę mam w Orange. Dostałem MMS'a (jakiś spam). Chciałem zobaczyć co to może być. Włączyłem EDGE, odpaliłem aplikację i kliknąłem na wiadomość. Otrzymałem jakiś komunikat, że nie może połączyć i że mam spróbować jeszcze raz jak tylko ikonka"m" zaświeci się na zielono. Czekałem ale nic z tego. Wyłączyłem i włączyłęm edge jeszcze raz. Na próżno. Wcześniej mi wszystko dobrze działało. Wszedłem w ustawienia, pokaząło mi dostępne dane do wyboru i kliknąłem w te, które już miałem ustawione. Dzięki temu połączyło :| Pytanie tylko dlaczego nie chciało się z tym samym połączyć wcześniej. Po ponownym zaznaczeniu tych ustawień zadziałało. Może u Ciebie jest to samo ...

#984 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lutego 2009 - 07:56

Problem z TakTak opisany powyżej został wyjaśniony. Pomogło wyłączenie i ponowne włączenie usługi MMS (w automatycznym serwisie pod *9797). Teraz działa.

#985 eMCe

eMCe
  • 383 postów
  • SkądToruń

Napisano 11 lutego 2009 - 08:01

Ciekawe, a ja nic nie wpisywałam i działa :) Ściągnęłam SwirlyMMS i poprosiłam siostrę by mi wysłała MMS, w momencie gdy próbowałam odebrać SwirlyMMS sam sobie wszystko ustawił po czym odebrał MMSa i mogłam również wysyłać. Mam telefon w Orange w abonamencie Nowy Plan Dla Firm 110.

#986 kurtis

kurtis
  • 26 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 19:11

A ja mam problem z instalacją swirly w cydii. Po kliknięciu na SwirlyMMS pokazuje mi się komunikat "Cannot Locate Package. The packagecom.swirlyspace.mms cannot be found in your current sources. I might recommend installing more sources". Później zauważyłem, że komuniat pojawia mi się przy próbie instalacji innych programów (przy ok. połowie programów z cydii). Czy ktoś może wie czy ja robię coś nie tak? Czy muszę zmienić jakieś ustawienia, żeby móc pobrać te programy?

#987 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 lutego 2009 - 19:17

Widocznie serwery na których są te pliki są nieaktywne/zwieszon, bądź usunięte. Też tak mam.

#988 kurtis

kurtis
  • 26 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 21:54

Widocznie serwery na których są te pliki są nieaktywne/zwieszon, bądź usunięte. Też tak mam.

Dzięki za info. Czyli po prostu mam czekać, aż znowu będą dostępne, czy może są jakieś alternatywne adresy o których nie wiem? A może już w ogóle nie będą dostępne?

#989 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 22 lutego 2009 - 22:04

Serwery powinny wstać. Jakby co to tutaj http://www.myapple.p...bez-opisow.html masz liste repo. Ewentualnie szukaj nowego adresu repo na stronie twórców czyli np. ispazio.net

#990 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 lutego 2009 - 23:57

A ja mam inny błąd... Orange na karte, skonfigurowane poprawie, 100x sprawdzane, tydzień temu wszystko działało a dziś: zielone M sie pojawia i próbuje odebrać dzisiejszego mms'a... Błąd: Fetch Error: unexpected http response... I co teraz? :(

#991 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 00:09

A trial Ci się nie skończył przypadkiem??

#992 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 23 lutego 2009 - 00:11

A trial Ci się nie skończył przypadkiem??

jeszcze 3 dni ;p

bez triala bez full'a nie da sie nic zrobić, a tu przy pobieraniu taki błąd ;/

dodam, wersja to 1.2.15
Siec Orange

#993 kurtis

kurtis
  • 26 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 12:14

Serwery powinny wstać. Jakby co to tutaj http://www.myapple.p...bez-opisow.html masz liste repo. Ewentualnie szukaj nowego adresu repo na stronie twórców czyli np. ispazio.net

Już wszystko działa, ściągnąłem Swirly, zainstalowałem i śmiga. Automatycznie się skonfigurował (Orange), wysyła i odbiera mmsy bez problemu.

#994 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 lutego 2009 - 19:37

Mam takie pytanie, czy SwirlyMMS pobiera mmsy tak jak każdy inny telefon (odbiór bezpłatnie), czy musi mieć połączenie z internetem, żeby pobrać zawartość jak i samego mmsa?

#995 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2009 - 19:41

Informację o wiadomości MMS otrzymujesz bez względu na to czy masz dostęp do internetu (EDGE/3G). Natomiast żeby takiego MMS-a odebrać już musisz się połączyć.

#996 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 lutego 2009 - 13:55

Jeżeli datę cofniemy do dnia, w którym licencja demo upływa za więcej niż 15 dni to raczej mmsa nie odbierze ;)

#997 garrett

garrett
  • 29 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 01:02

jakiś czas nie było update... Czy jest jakiś sposób, aby aplikacja wstawiała podpowiedzi do wybieranych kontaktów(tj,bez konieczności listowania) jak np. robi to org soft do sms'ów (i RealSMS od jakiegoś czasu też)

#998 MaZzi_M

MaZzi_M
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lutego 2009 - 13:21

Próbuję zainstalować SwirlyMMS poprzez instalera ale w momencie kiedy che go ściągnąć wyskakuje mi komunikat: "ERROR Unable to decode package...". Szukałem ale nic na forum na ten temat nie znalazłem, wie może Ktoś co w tym wypadku zrobić ?

#999 Liblikas

Liblikas
  • 5 postów

Napisano 01 marca 2009 - 10:31

Witam serdecznie! Mam problem i niestety nie znalazłam odpowiedzi. Po zainstalowaniu swirlymms v. 1.2.15 przez jakiś czas bez problemu wysyłałam i odbierałam mmsy. Od wczoraj mam problem. Otóż wyskakuje mi błąd "the network reported: unsupported message". Telefon mam w orange. Wszystkie ustawienia są poprawne. Nie mam pomysłu co jest nie tak. Bardzo proszę o pomoc.

#1000 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 01 marca 2009 - 12:22

Witam serdecznie!
Mam problem i niestety nie znalazłam odpowiedzi. Po zainstalowaniu swirlymms v. 1.2.15 przez jakiś czas bez problemu wysyłałam i odbierałam mmsy. Od wczoraj mam problem. Otóż wyskakuje mi błąd "the network reported: unsupported message". Telefon mam w orange. Wszystkie ustawienia są poprawne. Nie mam pomysłu co jest nie tak. Bardzo proszę o pomoc.

Miałem to samo http://www.myapple.p...13-post983.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych