Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#1001 Liblikas

Liblikas
  • 5 postów

Napisano 02 marca 2009 - 21:36

Witaj, dzięki za podpowiedź, ale niestety nie działa u mnie :(Dalej wyskakuje mi ten sam komunikat. Opadają już mi ręce...

#1002 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 02 marca 2009 - 22:10

a może zna ktoś darmowy odpowiednik tego programu?

#1003 rolex83

rolex83
  • 237 postów

Napisano 03 marca 2009 - 12:07

a może zna ktoś darmowy odpowiednik tego programu?

Nie slyszalem o takim. Przynajmniej o takim ktory dziala w Polsce.

#1004 slawek70

slawek70
  • 12 postów
  • SkądRadom

Napisano 03 marca 2009 - 12:16

A ja dzisiaj dostalem upgrade i SwirlyMMS jest po Polsku

#1005 radr37

radr37
  • 5 postów

Napisano 03 marca 2009 - 14:45

mms

sluchajcie ja ten program pociagnolem jakies 2 tyg temu po instalacji zapytal czy moze zresetowac tak tez zrobilem po tym jak go wlaczylem zielona sluchawka w telefonie nie miala swoich funkcji.owszem mms dzialal wyslalem jednego na skrzynke mail ale musialem odinstalowac to cos bo nie moglem dzwonic

---- Dodano 03-03-2009 o godzinie 16:46 ----
jak to zrobiles?

#1006 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 03 marca 2009 - 15:06

Tak wreszcie jest 1.3 i wyglada calkiem calkiem.

1.3, 2009-03-02

This is a rather hefty release that includes an enhanced GUI, localization support for several languages (and more to come) and an improved core.

- Completely new Compose view with address-auto-lookup feature ala email/sms app
- Localization in the following languages: Chinese, Danish, English, French, German, Greek, Norwegian, Polish, Portuguese, Russian, Swedish, Ukrainian
- Various GUI element enhancements
- New UserAgent SoftBank_X02NK added on request from Japan
- Hold on image to save it directly to the camera roll
- Double-click image to fit the whole screen
- New standard camera and photo picker control
- The built-in MMS viewer now supports html and pdf content types
- A trash button added to the message view making it possible to remove an MMS from within the MMS message viewer, in addition to the already existing swipe mechanism
- Credits section added
- A couple of new schemes added to the the decoder
- A couple of bug fixes in the core libs and a decoder crash corrected

#1007 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 04 marca 2009 - 18:09

Informację o wiadomości MMS otrzymujesz bez względu na to czy masz dostęp do internetu (EDGE/3G). Natomiast żeby takiego MMS-a odebrać już musisz się połączyć.

tzn ze jesli nie mam takowego podlaczenia tylko podlaczam sie poprzez wifi to nie odbiore mmsa ? mam simplusa i swirly i cos mi nie trybi.dochodzi mms,jest w skrzynce odbiorczej ale nie chce sie zapalic zielona kropeczka :/

#1008 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 04 marca 2009 - 19:01

Musisz mieć połączenie GPRS.

#1009 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 05 marca 2009 - 10:16

Czy ktos sie spotkal z problemem,ze po wyslaniu mms albo tylko wejsciu w program telefon traci dostep do internetu poprzez gsm? Sprawdzenie poczty,pogody itp jest niemozliwe. Pomaga jedynie ponowne uruchomienie telefonu.

#1010 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 05 marca 2009 - 12:27

w apstore pojawila sie darmowa aplikacja EZmms, sprzwdzałja ktoś ..? buhahah, jak ja napisałem wyżej "sprawdziła" coś pod ruski mi to podeszło :D

#1011 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 05 marca 2009 - 19:27

Sprawdzalem nie dziala.

#1012 skarekrow89

skarekrow89
  • 239 postów

Napisano 06 marca 2009 - 12:29

Jest wersja 1.3.1 Czymś sie rózni konkretnym? Wie ktoś?

#1013 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 06 marca 2009 - 12:37

wszystko masz podane w changelog'u

Dołączona grafika

#1014 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 marca 2009 - 23:37

W Cydii dostępna nowa wersja - 1.3.2

#1015 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 marca 2009 - 14:13

W Cydii dostępna nowa wersja - 1.3.2

Właśnie zainstalowałem i... tak jakby Winterboard przestał działać, bo zniknęła tapeta i nieprzezroczysty dock... WTF? :)

EDIT:

Hmm.. Naprawiło się...

#1016 DeRusso

DeRusso
  • 41 postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:42

testuje aplikacje juz 5 dni i mam jeden problem z którym nie moge sobie poradzić. Gdy dostaje MMSa, to informacja o tym pojawia sie w mojej skrzynce odbiorczej SMSów z informacją, iż moge obejżeć sobie go na stronie www. Co trzeba zrobić, aby MMS trafił do skrzynki odbiorczej programu Swirlymms. Wysyłanie MMS odbywa się bezproblemowo.

#1017 midar

midar
  • 38 postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:18

Zadzwoń do Biura Obsługi swojego operatora i poproś, żeby włączyli ci usługę MMS.

#1018 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 marca 2009 - 23:20

Skoro umie wysyłać MMS`y, to chyba usługe ma włączoną? Według mnie DeRusso zainstalował SwirlyMMS "ręcznie" przez co do systemu nie dodane zostały informacje, jaki program ma obsługiwać treść MMS, czyli nie ma uruchomionego w tle procesu odpowiedzialnego za obsługe MMS przy pomocy programu SwirlyMMS.

#1019 krotka

krotka
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 marca 2009 - 23:40

zanim przekopię się przez 102 strony może spróbuję zapytać - czy przez itunes dostępny jest jakiś program, nawet płatny, który umożliwia wysyłanie i odbieranie mmsów w PL? Ściągnęłam już mms buddy, ale to jakieś pokręcone ustrojstwo chyba nie na nasze realia :) Dla swirlymms zrobiłam specjalnie wczoraj jailbreak, wszystko działało pięknie i próba wysyłania i odbierania zakończone sukcesem, ale dzisiaj tak się perfidnie iphone wykrzaczył, że aż myslałam, że go ubiłam :P Zachowywał się jak po uszkodzeniu tasmy wyświetlacza, restore przez itunes naprawił wszystko, ale co się strachu najadłam to moje ;) w końcu telefon na gwarancji, a odblokowany co gwarancję przekreśla... ;) Więcej nie zrobię nic przeciwko polityce Apple ;) Ale mmsy by się przydały, więc...? jest jakiś sposób? :)

#1020 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 09 marca 2009 - 23:57

@krotka, w appstore jest program MMS Buddy, z tego co wynika z opisu, działa w trybie automatycznym w sieci AT&T, oraz w trybie ręcznym w każdej sieci, na ile jest to zgodne z prawdą niestety nie jestem w stanie powiedzieć. Kosztuje 3,99$ Co do SwirlyMMS, spróbowałbym na Twoim miejscu jeszcze raz. Jak już sama zauważałyś, cokolwiek by się nie działo, zawsze działa opcja restore (w 99% przypadków), w końcu już za niego raz płaciłaś, więc szkoda by było to zmarnować. W pierwszych dwóch tygodniach użytkowania iP 4 razy korzystałem z funkcji Restore, raz tylko fon padł z mojej winy. Sporo się przez to nauczyłem i wiem już czego nie robić. [EDIT] heh, ślepy chyba jestem ;) pisałaś już o MMS Buddy ;) Co konkretnie w tym programie jest pokręcone ?:P

#1021 krotka

krotka
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2009 - 00:20

po krótce.... wszystko :) znam angielski bardzo dobrze, a nie wiem zupełnie czego oni odemnie chcą :P ogólnie pobieranie smsa składa się z tego co zrozumiałam z kilku etapów, w tym pobierania wiadomości z serwera (do tego potrzebny jest link do strony, ID wiadomości i hasło, które niby mam dostać otrzymując wiadomość - tymczasem orange wysyła tylko informację, że czeka na mnie mms do odczytania na orange.pl), mam robić zrzuty ekranu , które mms buddy sobie zapisze jako mmsy ;D Bezsens :) Swirlymms działa jak normalna zwykła skrzynka w normalnym zwykłym telefonie. mms buddy robi jakieś cyrki i udaje, że jest normalną skrzynką :) 8$ wyrzucone w błoto :) Boję się teraz tego jailbreaka :) Wszystko było ok i nagle telefon przestał włączać ekran przy odblokowywaniu ze stanu czuwania... Wyglądało to raczej jak awaria hardware'u, już zastanawiałam się czy naprawa pójdzie w dziesiątki czy bardziej setki zlotych... :P

#1022 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 marca 2009 - 00:25

W takim razie współczuję przeżyć z MMS Buddy ;) Rozumiem Twe obawy, jednak mimo wszystko spróbowałbym ponownie. A Twój problem z niewłączaniem sie ekranu był jednorazowy, czy ponawiał sie przy każdym uruchomieniu telefonu? Nie wiem, być może już wiesz, że przytrzymanie przez chwile obu przycisków (power i ten poniżej ekranu) resetuje telefon.

#1023 krotka

krotka
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2009 - 00:43

próbowałam wszystkiego, raz się załączył jak dostałam smsa i kilka raz jak podłączyłam pod kabel w radiu. A tak cały czas był ciemny, nie działał przełącznik między trybem cichym a głośnym, nie działało włączanie, wyłączanie, próbowałam różnych konfiguracji przycisków, w tym tego, który podałeś jako restart - przypomniał mi się hard restart nano i pomyslałam, że może tu też coś takiego jest ;D Zero reakcji. Podłączenie pod itunes też nie zaświeciło ekranu, więc już godziłam się z tym, że to taśma wyświetlacza jednak... a jak tylko wybrałam restore i zaczęła się reinstalacja, ekran ożył i od tamtej pory śmiga aż miło... stąd moje obawy przed dalszym kombinowaniem :) Nie takie rzeczy się z motorolkami robiło grzebiąc po flexie i flashując, ale motorole to zabawki za kilka stówek, a iphone kosztował ponad 3 razy więcej i popsuć po niecałym tygodniu używania to byłaby porażka.. ;)

#1024 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 marca 2009 - 00:53

Tak więc pewnie już zauważyłaś, że modyfikowanie soft`u w iP jest w zasadzie dziecinnie proste, bo w większości automatyczne, a mimo to też się czasem potrafi spartolić. Cóż więcej mogę dodać, by Cię przekonać do kolejnej (wszak to dopiero druga) próby z JB? Co nas nie zabije, to nas wzmocni ;)

#1025 krotka

krotka
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 marca 2009 - 01:01

Amen ;) jak ochłonę po dzisiejszych przeżyciach to... może.... zrobię drugie podejście... ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych