Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Tipsy i Triki

• Please log in to reply
139 replies to this topic

#26 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 23 March 2008 - 19:24

...Ja osobiście zauważyłem, że delikatne muśnięcie w bok w liscie sms-ów (ale też inne np. filmów) na konkretnym sms-ie, który chcemy skasowac (tzn. adresacie) powoduje pojawienie przycisku USUŃ. Nie trzeba klika na edytuj :)

Fakt - działa, tylko warto dodać, że muśnięcie ma być "w lewo" ;-)

#27 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2008 - 20:18

Fakt - działa, tylko warto dodać, że muśnięcie ma być "w lewo" ;-)

W prawo też można.

#28 irekair

irekair
  • 22 posts

Posted 23 March 2008 - 21:14

Hej chłopakiiiiiiiii przestancie z tym muskaniem...........

#29 paparazzi

paparazzi
  • 1006 posts

Posted 23 March 2008 - 22:20

przez muśnięcie rozumicie przejechaniem palcem wzdłuż sms'a? tzn grupy sms ;p

#30 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 25 March 2008 - 08:33

Teraz to juz mowicie o rzeczach oczywistych :P. Naprawde nikt z Was nie ogladal filmu instruktazowego od Apple?

#31 expro

expro
  • 16 posts

Posted 25 March 2008 - 12:32

Uśpionemu iphonowi naciśnij 3x home a będziesz miał panel ipoda bez odblokowywania;)

Fajne !!!

---- Dodano 25-03-2008 o godzinie 12:48 ----

Dzięki dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy z tego posta :)
Ja osobiście zauważyłem, że delikatne muśnięcie w bok w liscie sms-ów (ale też inne np. filmów) na konkretnym sms-ie, który chcemy skasowac (tzn. adresacie) powoduje pojawienie przycisku USUŃ. Nie trzeba klika na edytuj :)

fajne !!! pomaga i oszczędza czas

#32 basior

basior
  • 378 posts
  • SkądNowy Sącz

Posted 25 March 2008 - 18:07

W prawo też można.

Sorki...:confused: fakt !!! Też można w prawo... przepraszam...

#33 uho

uho
  • 207 posts
  • SkądŁuków, PL

Posted 25 March 2008 - 23:13

aby iPhone sluzyl jako brama do internetu dla np. laptoka w podrozy, mozna uzyc tinyproxy, wystarczy zainstalowac z installera, dodac do konfiga proxy adres podsieci laptoka, nadac ip laptokowi (bramy i dnsow nie trzeba wpisywac), w przegladarce www ustawic proxy jako ip iPhone, port 8080 oczywiscie laptok musi miec wifi skonfigurowane na ad-hoc no i problem z brakiem funkcji iPhona jako modemu do laptoka mamy z banki, mozna sie cieszyc oszalamiajaca szybkoscia internetu przez EDGE jest jeszcze inna metoda, ale jej nie wyprobowywalem, instalujac DNS Tools do systemu wgrane zostana natd i ipfw, jesli ktos bardziej orientuje sie w systemamch *BSD moze ich uzyc do stworzenia NATa dla interfejsu wifi, wtedy proxy nie bedzie potrzebne, teoretycznie powinno dzialac, chyba ze w kernelu nie ma wkompilowanych pewnych funkcji zwiazanych z ipfw itp.

#34 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 28 March 2008 - 16:05

6-cio sekundowe trzymaniem przycisku Home podczas wychodzenia z danej aplikacji (trzymać aż się sama aplikacja nie zamknie) powoduje jej kompletne zamknięcie (całkowite zakończenie procesu), a wiadommo np. że po użyciu Safari i wyjściu z niej iPhone nie zakańcza całkowicie jej procesu jak przy większości programów czy gier i może to wpływać na dodatkowe zużycie baterii.

#35 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 28 March 2008 - 16:11

6-cio sekundowe trzymaniem Home Button podczas wychodzenia z danej aplikacji (trzymać aż się sama aplikacja nie zamknie) powoduje jej kompletne zamknięcie (całkowite zakończenie procesu)

Trik ten jest szczególnie przydatny gdy jakaś aplikacja stanie się niestabilna i nie możemy z niej wyjść poprzez zwykłe naciśnięcie Home.

#36 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2008 - 12:24

jest taki jeden bug w 1.1.3. -wejdz w sms-i w jakas konwersacje. kliknij clear, potem zrobi sie ciemniejszy ekran, to kliknij jeszcze raz i jeszcze raz, za kazdym razem beda sie pojawialy nowe okienka 'clear conservation'. -jak masz karte prepaidowa to wpisz w phone zeby sprawdzic ile masz kasy na koncie, moze wziac palec i jezdzic tym od gory do dolu. :P. mozna robic zdjecia w poziomie. kiedy w aparacie odwrocisz telefon pionowo, znaczek na przyciku do robienia zdjec tez sie odwroci

#37 ozzon

ozzon
  • 25 posts

Posted 29 March 2008 - 14:29

hej chlopaki ja mam iphona od tygodnia duzo sie tutaj dowiedzialem od was ale jedno mnie meczy mianowicie na samej gorze iphona przy glosniczku w swietle slonecznym widac 2 dinksy czy to jest kamera 2 ????

#38 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2008 - 14:30

Ja mam to samo czy wszyscy to maja?

#39 szprych

szprych
  • 140 posts

Posted 29 March 2008 - 14:32

Żeby odrzucić połączenie przychodzące klikamy 2 razy home button.

#40 mkc

mkc
  • 64 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 March 2008 - 15:03

hej chlopaki ja mam iphona od tygodnia duzo sie tutaj dowiedzialem od was ale jedno mnie meczy mianowicie na samej gorze iphona przy glosniczku w swietle slonecznym widac 2 dinksy czy to jest kamera 2 ????

To czujnik, ktory wylacza ekran podczas rozmowy, kiedy przykladasz telefon do ucha. :)

#41 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2008 - 15:05

Wczesniej go nie zauwazylem.

#42 ozzon

ozzon
  • 25 posts

Posted 29 March 2008 - 16:17

Av dzieki a juz myslalem ze ma 2 kamerke hihihi no ja tez przez przypadek zauwazylem to :D a jeszcze jedno takie pytanko jak zmienic motyw na pulpicie bo za chusteczke nie wiem jak to zrobic??? a i jeszcze jak wgrac polski slownik bo sciagnalem z Instalera ale nie dziala mi;/

#43 Z3T

Z3T
  • 266 posts

Posted 29 March 2008 - 16:22

tapeta- sciągnij SummerBoard-a albo kup Caterpillara Słownik- zainstaluj wpierw weDict. Słownik który sciagnales jest "wtyczka" do tego programu. Pozdrawiam :)

#44 ozzon

ozzon
  • 25 posts

Posted 29 March 2008 - 16:35

dzieki:)

#45 w4rri0r3k

w4rri0r3k
  • 88 posts

Posted 29 March 2008 - 20:36

a drugi czujnik to czujnik swiatla, ktory (jesli opcja jset wlaczona) dopasowywuje jasnosc wyswietlacza w zaleznosci od jasnosci otoczenia, np gdy jest jasno to wyswietlacz swieci mocniej by byl czytelny, a gdy jest ciemno wyswietlacz jest przygaszany by nie razil nas

#46 c64a

c64a
  • 371 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2008 - 20:46

Żeby odrzucić połączenie przychodzące klikamy 2 razy home button.

nie odrzuca tylko wywala dzwoniacego do skrzynki glosowej

#47 chato.pl

chato.pl
  • 1182 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 March 2008 - 22:01

nie wywala do skrzynki głosowej tylko wycisza sam dzwonek (2 x HOME i 1 x POWER) - przynajmniej u mnie - era (1.1.4) Dołączona grafika

#48 maqs77

maqs77
  • 213 posts

Posted 30 March 2008 - 00:08

A znacie jakiś sposób na rozłączenie kogoś przyciskiem home? bo jak to wcisnę to mi sie pokaże 'pulpit' i rozmowa nadal trwa... a przyzwyczaić się za nic nie mogę i cięgle to wciskam ;/ szukałem w ustawieniach ale nic nie ma;(

#49 ozzon

ozzon
  • 25 posts

Posted 30 March 2008 - 00:22

ok zainstalowalem wedict ale nadal nie wiem jak mam wtyke podlaczyc do niego mam tylko te 4 wtyki a nie wiem gdzie sie podzial moj slownik ktory sciagnalem a i jak mma wlaczyc te funkcje ze swiatlem???? bo mi by sie przydalo :)

#50 Artarth

Artarth
  • 44 posts
  • SkądNew York, NY, United States

Posted 30 March 2008 - 03:18

Ozzon, jasność wyświetlacza masz w ustawienia/jasność i tam jest opcja "Automatyczna jasność". Włącz i już. Co do słowników, to pewnie masz 1.1.3 i słowniki trzeba instalować/wrzucać ręcznie - np. za pomocą WinScp (winda) lub Cyberduck (Mac). W 1.1.4 instalują się już automatycznie.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users