Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iFix - automatyczne poprawki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
358 odpowiedzi w tym temacie

#151 plnukeR

plnukeR
  • 191 postów

Napisano 26 marca 2008 - 00:50

I chyba w dobrym kierunki zmierzacie ale : 1 głos dalej znika 2 wyświetla info ale gubi zasięg, tzn nie wyświetla sie nazwa operatora 1.1.4 , plus Gsm , iFix 0.3.2

#152 Artarth

Artarth
  • 44 postów
  • SkądNew York, NY, United States

Napisano 26 marca 2008 - 00:55

U mnie dźwięk już nie znika, a też 1.1.4 PLUSgsm

#153 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 marca 2008 - 06:46

u mnie nie tyle zanika co, zostaje mocno ściszony (1.1.4, era, bez pinu)

#154 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 09:49

Czy ktoś kto aplikował sobie na 1.1.4 poprawkę by był identyfikowany jako 1.1.3 może sprawdzić jaka wersja jest u niego wyświetlana w sekcji Informacje?

PS. Wersja 0.3.3 wydana!

Nie ruszałem na razie sprawy PIN-u (muszę w swojej karcie ustawić PIN i się tym pobawić, a na razie nie mam za bardzo na to czasu), natomiast została dodana nowa poprawka: Dodatkowe klawiatury. Program w zależności od wersji oprogramowania (powinno działać na 1.1.2 - 1.1.4) aplikuje odpowiedniego patch'a odblokowującego dodatkowe klawiatury, m.in. polską.

Poza tym uzupełniłem zakładkę More Info w Installerze o listę poprawek i ostatnich zmian.

Myślę że następnymi na liście będzie poprawienie problemów na kartach z PIN-em, a potem długo oczekiwany tryb ręczny :).

#155 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 26 marca 2008 - 10:01

wlasnie updatnolem do 0.3.3. ... i sie troche przerazilem :) ... po wgraniu, wrocil normalnie do restartu SB, ale kolko sie krecilo o niebo dluzej niz zwyczajowo... jak w koncu wrocil do stanu normalnego, to tel, reagowal na wszystko z opoznieniem, jakby mial jeszcze kaca :) ... po wybudzeniu np. po okl 10-15 sek. dopiero pojawial sie 'slide to unlock', na slide-a tez reagowal z opoznieniem... cokolwiek zrobilem 10-15sek zwiechy... oczywisice jak udalo mie sie go wolole wlaczyc... dopiero hardreset pomogl... a tylko go zainstalowalem, nawet nie uruchmialem... cos dodales do kodu instalacyjnego ??

#156 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 10:28

Yyy... Nie, nic w instalacji samej nie zmieniałem. Nie zabrakło Ci czasem miejsca na partycji systemowej? PS. Wcześniej tego nie napisałem bo stosunkowo małej ilości osób to może dotyczyć - jeśli ktoś ma telefon odblokowany metodą IPSF to po wejściu w sekcję Informacje musi na nowo użyć programu Signal.app tudzież wyłączyć i włączyć telefon. Na razie nie mam pomysłu na to bo ciężko programowo stwierdzić że ktoś ma IPSF :). Pomyślę nad tym w późniejszym czasie.

#157 ad1973

ad1973
  • 19 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 marca 2008 - 14:55

mnie nadal instalka nie działa - błąd jak opisalem wyżej

#158 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 15:28

Ponieważ miałem akurat pod ręką jeszcze jednego fix'a to właśnie wrzuciłem kolejny update - 0.3.4. Dodałem poprawkę AFC2, bliżej znaną jako "ZiPhone iBrickr Fix", przydatną szczególnie dla użytkowników którzy potraktowali swój telefon ZiPhonem.

#159 Adamiasty

Adamiasty
  • 51 postów

Napisano 26 marca 2008 - 19:54

Ponieważ miałem akurat pod ręką jeszcze jednego fix'a to właśnie wrzuciłem kolejny update - 0.3.4. Dodałem poprawkę AFC2, bliżej znaną jako "ZiPhone iBrickr Fix", przydatną szczególnie dla użytkowników którzy potraktowali swój telefon ZiPhonem.

Dzięki mav, wreszcie działa ta aplikacja...ehh.. (1.1.4, bl 4,6, Ziphonem odblokowywany)...

#160 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2008 - 23:22

A ja mam problem zrobiłem fixa znalazł 3 błedy i od teraz nie synchronizuje się poczta z mackiem. Macie na to rozwiązanie?

#161 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 23:34

Jakie dokładnie błędy znalazł? Której wersji iFix'a używałeś?

#162 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2008 - 23:42

Wersja zdaje mi się, że 0.3.3 (sciągniety z installera ok. 13:00-14:00) Błędy: - klawiutra (wkońcu pojawił się słownik polski) - przekazywanie połączeń - poprawienie wyświetlania numerów osób dzwoniących. Jak przyszedłem do domu i podłączyłem pod maca to niestety dostałem komunikat, że iphone odmówił synchronizacji poczty. Iphine jest po ziphonie.

#163 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 23:46

Hm... te poprawki nawet nie ruszają katalogu poczty. Jesteś pewien że nie robiłeś nic poza tym? Dziś na forum czytałem że ktoś miał podobny problem po tym jak po prostu dodał nowe konto pocztowe w programie Mail.

#164 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 marca 2008 - 23:49

Tak raczej nie grzebie bez powodu. A powiedz w takim razie czemu nie chce się ponownie zainstalować ifix? Robiłem restart i nic.

#165 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 26 marca 2008 - 23:53

Strzelam... Brak miejsca na partycji systemowej ? Ewentualnie coś z uprawnieniami Installera (chociaż to mało prawdopodobne skoro wcześniej się instalował), ciężko tak na odległość stwierdzić.

#166 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 26 marca 2008 - 23:56

M4v3R - nie nie braklo mi miejsca na systemowej... unlockowem iPlusem (zreszta Twoja paczka :) )... tak btw, to poprawiles ja ? po restarcie wszystko wyglada na normalnie... nie zauwazylem jais bledow... (na razie ;-) ) ale jak cztam to troche rzeczy IFix naprawia a troche p...szy ... nie to zebym Ci cos 'imputowal' ...bo fajny pomysl i aplikacja, pewnie te bledy sa spowodowane ze jest sporo metod i i w jednym naprawi a w drugim sp... tak sobie mysle, czy nie ulatwiloby Ci zadania gdyby iFix robil jakis log, przy kazdej komendzie wykonywanej niech cos zapisze do pliku co robi i jaki wynik... i potem ew. ludzie moga Ci to przeslac... mysle ze to by ulatwilo rozwiazywanie problemow...

#167 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 00:00

Dobry pomysł

#168 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 27 marca 2008 - 00:00

Log to niegłupi pomysł, zastanowie się jak możnaby to wykonać. Generalnie cały czas zaznaczam że aplikacja jest w fazie beta co oznacza że może w najgorszym przypadku nawet doprowadzić do restore'a, choć oczywiście staram się by to nigdy nie miało miejsca :).

#169 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 27 marca 2008 - 00:06

wiem ze jest w fazie beta... ale osobiscie boje sie ja uzywac, a chetnie bym dla Ciebie potestowal... ale jak widze ze nagle komus poczta przestaje dzialac, albo smsy albo cos tam... to mam lekkiego pietra :) uzywam telefonu do pracy i nie bardzo sobie moge pozwolic zeby sie go pozbyc... a to co opisalem stalo mi sie rano przed wyjsciem do pracy i mialem malego pietra ze czeka mnie restore przed praca :D ... i to nie byloby smieszne.... (wiem nie powinienem instalowac nic przed praca, a ew. po , gdy mam czas na restore-a) ... ale log by zalatwil duzo ,a niech dopisuje do pliku tekstowego po 1 linijce przy kazdej operacji, co robi i jaki wynik. nawet to co sie wyswietla na ekranie juz by pewnie duzo pomoglo... a jak juz sie rozpedzilem z pomyslami... to jakby sie udalo zrobic 'undo' :) tez pewnie pare dusz by uratowalo ;-)

#170 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 27 marca 2008 - 00:11

Hm... to jest - odnośnie niedziałającej poczty - jak na razie chyba pierwszy raport że coś się 'popsuło' na stałe po użyciu iFix'a (choć nadal jestem ciekawy czy to rzeczywiście wina iFix'a), więc nie masz się czego bać :). Wszystkie inne rzeczy zazwyczaj po restarcie telefonu wracały do normy.

#171 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 00:58

Przywracanie poprawek napewno by pokazało czy błedy pojawią się po zaaplikowaniu fixa. Jeśli chodzi o moją pocztę to i tak synchronizuje konto z usługą .mac a w pracy mam wifi więc jakoś przeżyję. Narazie niechce mi się robić restore. Ale z checią pomogę w testowaniu bo mam drugi służbowy telefon :)

#172 Artarth

Artarth
  • 44 postów
  • SkądNew York, NY, United States

Napisano 27 marca 2008 - 02:09

No więc jest tak: karta bez PINu - wszystko działa znakomicie - podaje wszystkie informacje zgodnie ze stanem rzeczy, żadnych powikłań po wyjściu z aplikacji. Gorzej jest, kiedy karta ma PIN - nie pokazuje BL, BB, tylko Firmware 1.1.4 (ale to już wiemy). Po wyjściu z aplikacji: brak dźwięku, brak zasięgu, wyłączone wifi, nie można włączyć trybu "samolot". Restart pomaga.

#173 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 18:48

iFix zawsze znajduje mi jeden (ten sam) problem - klawiatury (Uaktywnianie dodatkowych klawiatur... OK! - taki komunikat widzę za każdym razem). O co chodzi? Może być to spowodowane tym, że moje dodatkowe klawiatury są na wersję 1.1.3, a ja mam 1.1.4 i instalowałem z pomocą CompatibilityPatch?

#174 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 27 marca 2008 - 18:56

Może być spowodowane. W każdej wersji oprogramowania tą poprawkę instaluje się nieco inaczej (i inaczej się wykrywa czy została zainstalowana). Możesz sprawdzić co widzisz w sekcji informacje - wersja oprogramowania? Masz tam 1.1.3, 1.1.3 (fake) czy 1.1.4?

#175 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 19:02

Możesz sprawdzić co widzisz w sekcji informacje - wersja oprogramowania? Masz tam 1.1.3, 1.1.3 (fake) czy 1.1.4?

1.1.4

Edit-
Problem rozwiazany.

Wywalilem plik UIKit z rozszerzeniem .backup i działa! Po wcześniejszym wgraniu klawiatur do wersji 1.1.4. :)

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych