Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iFix - automatyczne poprawki

• Please log in to reply
358 replies to this topic

#126 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2008 - 11:58

Po restore znow mi przestalo dzialac, widze 500lini naprawy.

#127 dziunekk

dziunekk
  • 113 posts
  • SkądPodhale

Posted 23 March 2008 - 12:08

a skąd ściągnąć ten programik? albo może link do App?

i może jeszcze jedno pytanie, jakim programem można wgrywać pliki do iphona - dodam że mam win xp na kompie i narazie widzę iphona tylko jako aparat i zdjecia nim zrobione. Mam itunes i tu wszystko działa - wgywam muze itd. Mnie chodzi o aplikacje.

Np WinSCP a tak sie nim posługuje http://www.myapple.p...-w-iphonie.html
Tu jest opisana podmiana ikon ale inne pliki też tym programem możesz dokładać lub kopiować.

#128 ad1973

ad1973
  • 19 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 March 2008 - 15:40

zainstalowałem iFix, SBD też ale wyskakuje że mam 4 błędy, sprawdza pocztę a potem error jiggy

#129 kamilps3

kamilps3
  • 768 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 March 2008 - 16:43

Dzieki Mav za nowa update, teraz mi elegancko dziala.

#130 Artarth

Artarth
  • 44 posts
  • SkądNew York, NY, United States

Posted 24 March 2008 - 17:08

U mnie po update to samo. Znaleziono błędów 0! - i to cieszy, a przy informacjach pojawia się JavaScript Error i giną wszystkie dźwięki. Jakieś pomysły?

#131 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 24 March 2008 - 22:20

Artarth - dopóki nie dostanę jakichś konkretnych informacji od kogoś u kogo ten błąd występuje (u mnie jest ok) to mam związane ręce. Wydawało mi się że teraz powinien pojawić się jakiś bardziej pomocny błąd, ale widać muszę jeszcze nad tym pomyśleć.

#132 zewlak

zewlak
  • 225 posts

Posted 24 March 2008 - 23:26

1.1.2 iPod. Wszystko działa. Naprawiło co miało naprawić. Ale przy próbie wyświetlenia informacji wywala błąd: "JavaScript error 'bbVersion has no properties' in (..)/iFix.app/informacje.js' at line 81" To juz raczej nie będzie problemu ze zlokalizowaniem błędu. Napraw jak najszybciej, bo te informacje bardzo by się przydały :)

#133 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 24 March 2008 - 23:44

@zewlak: właśnie o to chodzi że ta informacja mi nic nie daje, musiał bym wiedzieć co zawiera zmienna bbInfo w czasie wykonywania programu zanim ten błąd wystąpi. Jeśli możesz, wyedytuj plik main.js i dodaj w linijce 80 linię: alert ( bbInfo ); A następnie zrób screena / przepisz treść komunikatu. Powinno mi to pomóc :).

#134 Artarth

Artarth
  • 44 posts

Posted 25 March 2008 - 01:02

Mav, jak powiesz jak go wyedytować (Cyberduck da radę?) - zrobię to zaraz. Mam właśnie ten komunikat.

---- Dodano 25-03-2008 o godzinie 03:42 ----
Jeśli udało mi się to zrobić (wyedytować i dodać w linijce 80 "alert (bbInfo)") to teraz mam tak: JavaScript error 'ReferenceError: bbInfo is not defined' in '/var/Applications/iFix. app/main.js' at line 92 :
Czy to coś Ci mówi?

#135 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 25 March 2008 - 08:21

Artarth: wyglada na to ze wstawiles ten kod na koncu, a masz ja wstawic wczesniej, najlepiej zaraz po linijce "var bbInfo = ...".

#136 zewlak

zewlak
  • 225 posts

Posted 25 March 2008 - 10:51

Wstawiłem w 80 linię i dostałem taki sam komunikat jak kolega powyżej. I nie ma takiej linijki z zainicjowaniem zmiennej bbInfo 'var bbInfo=...', a przynajmniej jej nie ma w main.js. Można by ja dopisać, ale jakiego typu ma być i jaką ma mieć domyślną wartość?

#137 Artarth

Artarth
  • 44 posts

Posted 25 March 2008 - 11:10

Mav, tak to wygląda po wyedytowaniu: // com.m4v3r.ifix // /Applications/iFix.app/main.js Plugins.load ( "UIKit" ); include ("ezprefs.js"); var VERSION = "v0.3"; var data = new Data; Application.setStatusBarMode ( 6, 1, 0, 0 ); var homeDir = executeShellCommand ( "if [ -d /var/mobile ]; then echo \"/var/mobile\"; else echo \"/var/root\"; fi" ); var window = new UIWindow( UIHardware.fullScreenApplicationContentRect ); window.setHidden( false ); window.orderFront(); window.makeKey(); window.backgroundColor = [ 1 , 0 , 0 , 1 ]; var mainView = new UIView(); window.setContentView( mainView ); var bar = new UINavigationBar( [ 0 , 0 , window.bounds[ 2 ] , 48 ] ); bar.pushNavigationItem( new UINavigationItem ( "iFix" ) ); bar.setBarStyle ( 2 ); mainView.addSubview ( bar ); var contentView = new UITransitionView ([ 0, 48, 320, 460 - 48 ]); contentView.backgroundColor = [ 1, 1, 1, 1 ]; mainView.addSubview ( contentView ); var homeView = new UIView (contentView.bounds); homeView.backgroundColor = [ 1, 1, 1, 1 ]; contentView.addSubview ( homeView ); // informacjeView include ( "informacje.js" ); // autoFixView include ( "autofix.js" ); var table = new UITable ( contentView.bounds ); homeView.addSubview ( table ); table.rowHeight = 138; var cells = []; // Tryb automatyczny var cell = new UITableCell ( [ 0 , 0 , table.bounds[2] , table.rowHeight ] ); var icon = new UIImageView ( new Image ( "automatic.png" ) ); icon.frame = [ 18, 20, 95, 100 ]; cell.addSubview ( icon ); var textView = new UITextView ([ 120, 8, 200, cell.bounds[3] - 8]); textView.textSize = 16; textView.editable = false; textView.HTML = "Tryb automatyczny
Automatycznie wykrywa wszelkie problemy i stara sińô je naprawińá bez ingerencji uŇľytkowika. Zalecane dla poczńÖtkujńÖcych!"; textView.backgroundColor = [ 0 , 0 , 0 , 0 ]; textView.cell = cell; textView.onTap = function () { table.highlightRow ( 0 ); table.onRowSelected ( table, 0 ); } cell.addSubview( textView ); cells.push( cell ); // Tryb rńôczny var cell = new UITableCell( [ 0 , 0 , table.bounds[2] , table.rowHeight ] ); var icon = new UIImageView ( new Image ( "manual.png" ) ); icon.frame = [ 23, 20, 87, 100 ]; cell.addSubview ( icon ); var textView = new UITextView ([ 120, 8, 200, cell.bounds[3] - 8]); textView.textSize = 16; textView.editable = false; textView.HTML = "Tryb rńôczny
Pozwala na rńôczne wykonanie poszczeg√≥lnych czynnoŇõci. UŇľywaj tylko, jeŇľeli naprawdńô wiesz co robisz!"; textView.backgroundColor = [ 0 , 0 , 0 , 0 ]; textView.onTap = function () { table.highlightRow ( 1 ); table.onRowSelected ( table, 1 ); } cell.addSubview( textView ); cells.push( cell ); // Informacje var cell = new UITableCell( [ 0 , 0 , table.bounds[2] , table.rowHeight ] ); var icon = new UIImageView ( new Image ( "info.png" ) ); icon.frame = [ 20, 18, 87, 100 ]; cell.addSubview ( icon ); var textView = new UITextView ([ 120, 8, 200, cell.bounds[3] - 8]); textView.textSize = 16; textView.editable = false; textView.HTML = "Informacje
Pokazuje stronńô informacyjnńÖ zawierajńÖcńÖ r√≥Ňľne szczeg√≥Ňāy dotyczńÖce tego iPhone'a, jak i r√≥wnieŇľ notkńô autorskńÖ."; textView.backgroundColor = [ 0 , 0 , 0 , 0 ]; textView.onTap = function () { table.highlightRow ( 2 ); table.onRowSelected ( table, 2 ); } cell.addSubview( textView ); cells.push( cell ); table.separatorStyle = 1; table.addTableColumn( new UITableColumn( "column" , "column" , table.bounds[2] ) ); table.onGetNumberOfRows = function( tbl ) { return cells.length; }; table.onGetCell = function( tbl , col , row ) { return cells[ row ]; }; table.onShowDisclosureForRow = function( tbl , row ) { return false; } table.onCanSelectRow = function( tbl , row ) { return true; } table.onRowSelected = function( tbl , row ) { if ( row == 0 ) // Tryb auto { contentView.transitionFrom ( 6, homeView, autoFixView ); var fixTimer = new Timer ( 0.5 ); fixTimer.start(); fixTimer.onTimer = function () { this.stop(); doAutoFix(); } } if ( row == 1 ) // Tryb rńôczny { alert ( "Tryb rńôczny bńôdzie dostńôpny w nastńôpnej wersji programu!" ); } if ( row == 2 ) // Informacje { contentView.transitionFrom ( 1, homeView, informacjeView ); bar.pushNavigationItem( new UINavigationItem( "Informacje" ) ); bar.showButtonsWithLeftTitle ( "Powr√≥t", null, true ); bar.onButtonClicked = function ( nav, button ) { bar.popNavigationItem(); bar.showButtonsWithLeftTitle ( null, null, true ); contentView.transitionFrom ( 2, informacjeView, homeView ); } pobierzInformacje(); } } table.reloadData(); function rtrim(str) { if ( ! str ) return false; return str.replace(new RegExp("[\\s]+$", "g"), ""); } function delay ( fn, delay ) { var delayTimer = new Timer ( delay ); delayTimer.start(); delayTimer.onTimer = function () { delayTimer.stop(); fn(); } } function copyFile ( from, to ) { if ( data.loadFromFile ( from ) ) { if ( data.writeToFile ( to ) ) return true; else return alert ( "BŇāńÖd podczas zapisu:" + to ); } else return alert ( "BŇāńÖd podczas odczytu:" + from ); } Nie widzę tu "var bbInfo..." Czyżby niekompletna instalacja z jakiegoś powodu u mnie nastąpiła?

#138 ad1973

ad1973
  • 19 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 March 2008 - 12:22

a ja mam już błąd przy instalacji "Main script execution failed" - dotyczy wersji 3.1.2-2 no i sama aplikacja też sie wysypuje. Przy ponownej instalce i użyciu opcji informacje: "JavaScript error 'Type Error: bbVersion has no properities in /Aplications/iFix.app/informacje.js at line 81

#139 b4it

b4it
  • 537 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2008 - 14:11

Dokładnie to samo u mnie na 1.1.4 po ZiPhonie. Pojawia się ten błąd a po chwili prosi o odblokowanie karty SIM (wpisanie PINu).

#140 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 25 March 2008 - 15:07

Moj blad - oczywiscie chodzilo o plik informacje.js, nie main.js. Niedługo będę miał do testów nowego iPhone'a to sprawdze wszystkie Wasze raporty ponownie :).

#141 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 25 March 2008 - 15:41

1. Występuje problem z odczytem informacji, gdy mamy PIN na karcie SIM.JS err 'TypeError: bbVersion has no properites' in '.../informacje.js' at line 812. Mała modyfikacja kodu (ah to moje czepianie się języka =P). Coś tam jeszcze pamiętam, u mnie działa, ale radze zerknąć na to profesjonalnym okiem! =D
problemCount = problems.length;
	if ( problemCount <= 0 )
		autoFixText.HTML += "Nie znaleziono problemów!"; 
	else
		autoFixText.HTML += "Znaleziono problemów: " + problemCount + "!";
	if ( problemCount > 0 )
		autoFixText.HTML += "Naprawianie w toku...";
Póki co to tyle! Pewnie się jelcze pobawię z kodem. ;D Jednym słowem dobra robota M4v3R!

#142 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 25 March 2008 - 16:06

Dzięki za informację. Czy wszyscy którym ten błąd występował mogą potwierdzić że mają PIN na karcie ?

#143 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 25 March 2008 - 16:27

Kolejna drobna poprawka - zmienia nagłówek alertu o trybie ręcznym z "Jiggy" na "Uwaga!".

if ( row == 1 ) // Tryb ręczny
{
	var as = new UIAlertSheet ( "Uwaga!", [ "OK" ], 1 );
	as.setBodyText ( "Tryb ręczny będzie dostępny w następnej wersji programu!" );
	as.popupAlertAnimated ( true );
	as.onButtonClicked = function () {
		this.dismiss ( true );
	}
}

#144 ad1973

ad1973
  • 19 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 March 2008 - 16:28

tak mam pin czy w source zawsze w tym samym miejscu bedzie plik do pobrania?

#145 Artarth

Artarth
  • 44 posts

Posted 25 March 2008 - 16:36

Tak Mav, mam pin do karty i za kazdym razem musze go wpisywac.

#146 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 25 March 2008 - 16:45

No to już mamy winowajce - ja nigdy nie używałem PINU więc problem u mnie nie występował. Pomyślimy co da się z tym zrobić. @ad1973: Tak, będzie w odpowiednim czasie aktualizacja w Installerze w repozytorium MyApple tam gdzie dotychczas.

#147 drFranz

drFranz
  • 17 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 March 2008 - 18:19

No wiec, ja tez potwierdzam PIN. Po aktualzacji iFixa do 0.3.1-2 uruchomienie info daje ten sam blad co poprzednio i dodatkowo zawiesza iphona ;) pozdrawiam wierny krolik doswiadczalny ;) Kamil

#148 zewlak

zewlak
  • 225 posts

Posted 25 March 2008 - 19:51

Ja nie mam PINU, ale to dlatego, że mam iPoda ;) Nie wiem, czy autor dysponuje touchem, ale fajnie jak by działało :P

#149 M4v3R

M4v3R
  • 2043 posts
  • Skąd/usr/pl/Konin

Posted 26 March 2008 - 00:09

Ok, wersja 0.3.2 wydana.

Zmiany:
- Nowa poprawka: Prezentacja numerów. Powinna działać na oprogramowaniu 1.1.2 - 1.1.4
- Sekcja informacji powinna działać na kartach z PINem. Nie jest na razie w stanie wyświetlić poprawnie wersji modemu i bootloadera, ale całą resztę powinien wyświetlać poprawnie
- Kilka drobnych poprawek, w tym te zaproponowane przez Simka

@zewlak: Jak masz dobry sposób na stwierdzenie czy program jest używany na iPhonie czy na iTouch'u to daj znać :)

#150 Artarth

Artarth
  • 44 posts

Posted 26 March 2008 - 00:48

Rzeczywiście wersji modemu i bootloadera nie pokazuje, ale nie wyrzuca już komunikatu "JavaScript Error...", nie trzeba wprowadzać ponownie PINu. Natomiast pojawiło się coś takiego, że po wyjściu z aplikacji traci zasięg, nie da się włączyć trybu "samolot", wyłącza wi-fi. Restart pomaga. Ciekawe, czy ktoś tak ma. Już blisko Mav, nie tracimy wiary.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users