3. sezon serialu Silos od 3 lipca.
https://www.youtube....h?v=C9-_VVX9BvE
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 09 czerwca 2026 - 15:02
iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a
MacBook Air 13" 2025
Napisano 09 czerwca 2026 - 15:53
Nie wiem, jak można żyć bez aplikacji do trackowania seriali. A skoro ona jest, to: stare, wiadomo od dawna.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 09 czerwca 2026 - 16:09
Można. Mnie taka aplikacja kompletnie nie interesuje. Temat jest zbiorczy do dyskusji o tytułach w tym serwisie.
MacBook Air 13" 2025
Napisano 09 czerwca 2026 - 16:36
Luz luz ;-) Tylko zachowajmy złotą zasadę spoilerów: dla serialu 48 godzin od emisji, dla filmu 7 dni od premiery.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 10 czerwca 2026 - 05:52
Nie wiem, jak można żyć bez aplikacji do trackowania seriali. A skoro ona jest, to: stare, wiadomo od dawna.
yyyy, jest takie coś, możesz polecić jakąś (tzn. aplikacje).
Napisano 10 czerwca 2026 - 09:35
Jest serwis trakt.tv, do którego można się podpiąć przeróżnymi aplikacjami, są ich dziesiątki. Ja aktualnie używam Rippple (iOS/iPadOS/macOS) i bardzo polecam. TV Time (chyba się 'Television Time' nazywa w App Store) też było OK, ale Rippple daje mi kilka fajnych funkcjonalności więcej.
Oprócz trakt.tv jest jakiś drugi serwis/agregator do tego oraz aplikacje zapisujące dane lokalnie lub w iCloud bez żadnego konta w żadnym serwisie - nie używam, to nie mam rekomendacji.
Napisano 11 czerwca 2026 - 14:58
6. sezon serialu Kulawe Konie od 16 września.
Na razie brak trailera.
MacBook Air 13" 2025
Napisano 11 czerwca 2026 - 15:05
I dobrze. Nigdy nie klikam trailerów, zabiera mi to przyjemność z właściwego oglądania.
Napisano 14 czerwca 2026 - 21:21
Aż się wierzyć nie chce, że to już szósty sezon. Tym niemniej fajnie, że nie przeginają i mamy historię na 6 odcinków per sezon, a nie 26. Przy tym natłoku treści doceniam krótsze formy i lepiej zrobić krócej niż za długo (a to się często zdarza). Osobiście lubię, myślę że w top 5 ulubionych produkcji Apple TV dla mnie.
Za to wspomniany wcześniej Silos do mnie nie przemówił, rzuciłem w kąt po paru odcinkach drugiego sezonu. Może wrócę, ale tak średnio mi się chce szczerze mówiąc.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 14 czerwca 2026 - 21:39
Spokojnie, Herron napisał (póki co) 9 książek a - podobno, sam nie czytałem - kowencja 'jeden sezon jedna książka' jest zachowana, także jeszcze kilka będzie ;-) Edit: właśnie sprawdziłem i szósty sezon ma pokrywać dwie książki (Joe Country i Slough House), więc dziewięciu nie będzie. Zobaczymy.
Mam nadzieję, że z Down Cementery Road też im się nie znudzi i pozostałe książki o Zoe będą dalej kręcone jako serial. Też nie czytałem, a bardzo mi się pierwszy sezon podobał.
Z Silo zgodzę się, że drugi sezon jest przeciągany i bardzo często odcinek polega na tym, że Rebecca Fergusson po prostu gdzieś idzie w kiepskim świetle ;-) Ale końcówka sprawiła, że chciałem wiedzieć więcej już teraz, więc przeczytałem książki. Zła wiadomość jest taka, że serial trochę mocno pozmieniał, natomiast na szczęście istnieje też wiadomość dobra: to jest fajna, sensowna i przede wszystkim SKOŃCZONA historia w literackim pierwowzorze, więc jeśli nie skasują serialu, wszystko się ładnie wyjaśni bez niedopowiedzeń i otwartych zakończeń.
Napisano 15 czerwca 2026 - 11:58
Z fajnych nowości to w tym tygodniu jeszcze kolejny premiera kolejnego sezonu Sugara. Pierwszy sezon mi się całkiem podobał, absolutnie genialny od strony wizualnej. Dziwne nieco zakończenie, ale zapadło w pamięć. Na pewno pierwszy kandydat do odpalenia w piątek wieczorem.
Napisano 15 czerwca 2026 - 13:04
Nie no, najpierw bieżący odcinek star city, zdecydowanie. Potem Sugar.
Napisano 15 czerwca 2026 - 13:48
Aż tak forma się podniosła? Ja obejrzałem pierwszy i nie rzucił mnie na kolana szczerze mówiąc i konsensus w internecie wydał się też taki bardziej średni niż wysoki. Trochę sztuczny ten komunistyczny syf i że tak powiem jakoś razi mnie, że mówią perfekcyjną angielszczyzną. Może to kwestia tego, że w For All Mankind jak trzeba to mówią po rosyjsku, a to jednak to samo uniwersum. W „Czarnobylu” nie miałem jakoś tego kłopotu pomimo całego swojego uwielbienia dla realizmu pod kątem językowym.
Napisano 15 czerwca 2026 - 22:57
Jestem ultrasem Star Treków (zwłaszcza TNG i VOY) i Battlestar Galactica, więc jak Ronald D. Moore robi coś "o kosmosie", jestem kupiony z automatu.
Napisano 16 czerwca 2026 - 00:17
Star Treka lubię, obejrzałem TOS, i gdzieś w TNG utknąłem, nie ma czasu, żeby to dokończyć. Battlestar Galactica również znam, szanuję i również utknąłem (gdzieś w połowie 2 sezonu).
Oh frak, życia nie starczy, żeby to wyglądać. ;-)
Napisano 19 czerwca 2026 - 06:13
2. sezon serialu Sugar dostępny od dzisiaj, a finał 7 sierpnia.
MacBook Air 13" 2025
Napisano wczoraj, 05:34
Filmy:
The Dink - 24 lipca
Mayday - 4 września
Matchbox The Movie - 9 października
Tenzing - 16 października
Way of the Warrior Kid - 25 listopada
MacBook Air 13" 2025
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych