Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

watchOS 27 - wszystkie wersje beta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 382 postów
Napisano wczoraj, 20:15

Zapraszam do dyskusji.

Przyznam, że czuję rozczarowanie, że Apple Watch Ultra 1 nie dostanie aktualizacji, mimo, że w tym roku będzie miał dopiero 4 lata. Co więcej, wycięto wsparcie dla Watch Series 9, którego premiera była raptem 3 lata temu. To chyba najkrótszy okres wsparcia jakiegokolwiek urządzenia Apple od dawna.

Kompatybilne zegarki to tylko:

• Watch SE 3 (2025)
  • Watch Series 10+ (2024+)
  • Watch Ultra 2+ (2023+)

#2 damianmajk

damianmajk
  • 844 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 21:50

Zgadzam się, że lipa. Natomiast weź pod uwagę, że ten watchOS kompletnie nic nie zmienia. W praktyce, w mojej ocenie, nie ma żadnych benefitów. Ikonki, czy nowy układ aplikacji, to żadne zmiany. 

Użytkownik damianmajk edytował ten post wczoraj, 21:50

#3 soczekpl

soczekpl
  • 3 354 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 22:39

No totalnie lipa (na szczęście mam s10 :P), ale z tego co czytałem, to chcieli uchwalić starą architekturę.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#4 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 382 postów
Napisano dziś, 06:18

Zgadzam się, że lipa. Natomiast weź pod uwagę, że ten watchOS kompletnie nic nie zmienia. W praktyce, w mojej ocenie, nie ma żadnych benefitów. Ikonki, czy nowy układ aplikacji, to żadne zmiany.

Nie wiem, czy to jest argument za, czy przeciw. Skoro niewiele wnosi, to tym bardziej trudno uzasadnić konieczność porzucenia nie takich starych modeli.

ale z tego co czytałem, to chcieli uchwalić starą architekturę.

Nie wiem, co Ty czytujesz, ale to się nie klei. Series 9 i Ultra 2 to ten sam procesor i ta sama architektura. Jeden z nich dostał wsparcie, a drugi nie.

Najbardziej żenujące jest porzucenie SE 2. Ten zegarek był w oficjalnej sprzedaży aż do września 2025, czyli do premiery SE 3. Wyobraźcie sobie taką sytuację:

Jesteście rodzicem młodego nastolatka. Nie śledzicie for technologicznych, jak chcecie kupić jakiś sprzęt, to polegacie na poradzie sprzedawcy. Ale nie kupujecie w dziwnych, szemranych sklepach. Idziecie sobie w sierpniu 2025 do oficjalnego Apple Store, bo chcecie dziecku na urodziny kupić zegarek. Sprzedawca proponuje niedrogi, fajny zegarek, idealny dla dziecka. Aktualny model, najnowszy w tej serii. Kupujecie i jesteście zadowoleni. A po roku dowiadujecie się, że ten przestarzały sprzęt nie będzie już dostawał aktualizacji systemowych. Można poczuć solidne rozczarowanie.

#5 soczekpl

soczekpl
  • 3 354 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano dziś, 07:06

Tak, chodziło mi o arm64_32 i przejście na pełne arm64, ale Apple poprawiło informację na stronie i s9 jednak dostanie update.

• Mikołaj Maciejko lubi to

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

1 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

adamski.ab