Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z wykonywaniem połączeń po aktualizacji do iOS 26 (iPhone 12)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 bo100

bo100
  • 11 postów

Napisano 18 września 2025 - 22:13

Po zaktualizowaniu mojego iPhone'a do wersji iOS 26, utraciłem możliwość wykonywania i odbierania połączeń telefonicznych, internet działa. Problem dotyczy obu moich kart: fizycznej karty SIM oraz eSIM.

Podjąłem już następujące kroki w celu rozwiązania problemu, jednak żaden z nich nie przyniósł rezultatu:

• Zresetowałem ustawienia sieciowe.

• Zrestartowałem telefon.

• Wyjąłem i ponownie włożyłem fizyczną kartę SIM.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej kwestii.

#2 meoowu77

meoowu77
  • 1 postów

Napisano 11 sierpnia 2026 - 20:32

Problem z połączeniami głosowymi przy działającym internecie po aktualizacji zazwyczaj wynika z błędu oprogramowania modemu (baseband) lub uszkodzenia struktury plików systemowych. Skoro internet działa, anteny i same karty są poprawne, ale zawiódł podsystem obsługi połączeń głosowych

#3 ami_go

ami_go
  • 98 postów
  • SkądInowrocław/Caerdydd

Napisano 19 sierpnia 2026 - 22:37

Naprawde sądzisz, że wątkotwórca niecierpliwie czeka, od roku, na odpowiedź?

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 707 postów

Napisano 20 sierpnia 2026 - 00:23

To jest na 99% spamerskie konto, które chce "dobrymi" postami przebić się przez barierę moderacyjną (wymagamy kilku( chyba pięciu, nie pamiętam i nie chce mi się sprawdzać) postów ręcznie zatwierdzonych przez moderatora, zanim konto będzie mogło postować cokolwiek gdziekolwiek), żeby odpalić spam. No ale wchodzi benefit of doubt, więc skoro post sam w sobie nie łamie regulaminu, puszczam go i obserwuję, co będzie dalej ;-)

• winmaciek i ami_go lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych