Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konfiguracja iPhone dla polskich operatorów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#76 bamargera

bamargera
  • 144 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 stycznia 2010 - 21:45

natomiast ja mam pytanko apropos ustawień VPN dla ORANGE BUSSINES EVERYWHERE, wiem, że dla zwykłego połączenia wpisuje sie: APN Name : internet User Name : internet Password : internet natomiast jakie są ustawienia dla VPN, które zostało już włączone w BOK. Googlowałem ale nic konkretnego nie znalazłem, jakby ktoś wiedział to z góry dzięki za pomoc. BTW. potrzebuje tego raczej do ustawienia routera niż iPhona, chociaż też sie przyda :)

#77 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 20:19

Witam, mam spory problem ze swoim iPhone'm. Używam go w sieci 36i6, czyli podsieci plus'a. Skonfigurowałem go sobie, jak na stronie plusa (jak każdy swój poprzedni telefon), no i figa, internet nie działa, mms'y nie działają. Zauważyłem, że tuż po zrestartowaniu iphone'a potrafi mi przez gprs załadować google.pl, potem w KAŻDEJ aplikacji wywala mi błąd "safari nie może otworzyć tej strony, gdyż nie ma połączenia internetowego". Nonsens, mieszkam w Warszawie, zasięg na full, na 3G i gprs to samo. O co chodzi?

#78 noizo

noizo
  • 15 postów

Napisano 28 kwietnia 2010 - 14:45

Witam. Mam 3GS 16gb z ERY który na wielu kartach pokazuje ustawienia sieci i mms, jednak na sim z Orange dla Firm to jest zablokowane i jest problem. Internet nie działa. Tworzyłem profile w iPhone Configuration Utility dla różnych operatorów i działały. Orange niby pokazuje ikonkę 3G niebieskie, SBSettings pokazuje IP uzyskane na bts. Internetu brak Można się w orange upomnieć o zamianę karty? przy okazji z możliwością wyłączenia pin? FW 3.1.3 JB //05.12.01//

#79 m_grudzien

m_grudzien
  • 4 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 14:04

Skorzystałem z tej konfiguracji i niby wszystko działa jak trzeba ale niestety gdy na jakiś czas zgubię zasięg Playa (łączy się z Plusem) to później w ogóle nie mogę połączyć się z Internetem. Pomaga tylko restart Iphone - po restarcie wszystko wraca do normy. Może ktoś potrafi mi pomóc bo jst to trochę męczące.

Czy ktoś już rozwiązał problem braku połączenia z netem po tym jak Iphone zgubi zasięg Play a potem do niego wraca???

Mam Iphone 3GS 16G z Ery bez simlocka.

#80 ney

ney
  • 16 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 02:38

Ej ludzie w wersjach 3.1x 4.0 nie trzeba juz ustawiac APN prawda? samo juz wybiera ustawienia EDGE ?? BO kurcze nie mam ustawien i nie wiem czemu :(( a chce ustawic mam orange 3g help!

#81 noizo

noizo
  • 15 postów

Napisano 24 czerwca 2010 - 10:27

Odkryłem że w Orange, jeśli nie działa internet, resetujecie ustawienia sieci i restartujecie telefon. Po zabiegu wszystko zaczyna dzialac :) Pozdrawiam

#82 boniuss

boniuss
  • 37 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 25 czerwca 2010 - 10:27

Ej ludzie w wersjach 3.1x 4.0 nie trzeba juz ustawiac APN prawda? samo juz wybiera ustawienia EDGE ?? BO kurcze nie mam ustawien i nie wiem czemu :(( a chce ustawic mam orange 3g help!

http://myapple.pl/ip...-komorkowa.html ;)

#83 lukass992

lukass992
  • 1 postów

Napisano 06 lipca 2010 - 13:33

Podaję konfigurację MMS dla iPhone 3GS (fabrycznie bez simlocka) w Play.
APN: mms
MMSC: 10.10.28.164/mms/wapenc
Proxy MMS: 10.10.25.5:8080
Maks. wielkosc MMS: 300000

reszta puste

Okazuje się, że jest ograniczenie w Play na wielkość MMSa do 300kB !!! i trzeba to wpisać. Inaczej nie chce działać.

Zastosowałem te ustawienia i wszystko działa ok..co do wpisania maks. wielkości mms nie wpisywałem nic i wszystko działa poprawnie...odbieram mms na iphonie jak i wysyłam.

pozdrawiam.

#84 Jedi Seven

Jedi Seven
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 13 sierpnia 2010 - 14:07

Witam, mam problem z konfiguracją sieci w Orange. Wchodzę w ustawienia - ogólne - sieć i nie mam takiej opcji jak 'EDGE'. Są tylko: włącz 3G (wyłączone), dane sieci kom. (włączone), roaming danych (włączone), modem internetowy (cały czas się 'ładuje'), VPN ('nie jest połączone'), wi-fi ('nie jest połączone'). Mógłby mi ktoś z tym pomóc? Problem rozwiązany, dzwoniłem do BOK'u i musieli włączyć mi usługi transferowe.

#85 Tadzio111

Tadzio111
  • 2 postów

Napisano 31 sierpnia 2010 - 18:00

Działający Tethering i MMS w PLUS GSM

Witam
Udało mi się uruchomić modem oraz MMS równocześnie w sieci PLUS GSM
Połączenie przez USB przez BT nie próbowałem
Oto ustawienia:
Wchodzimy w OGÓLNE > SIEĆ (włączyć roming danych) > SIEĆ KOMÓRKOWA DANYCH >

Dane sieci komórkowej
APN internet
Użytkownik puste
Hasło puste

MMS
APN MMS
Użytkownik puste
Hasło puste
MMSC [url]http://mms.plusgsm.pl:8002[/url]
Proxy MMS 212.2.96.16:8080
Maks.wielkość MMS 614400

Modem internetowy
APN internet
Użytkownik puste
Hasło puste

Napiszcie czy to działa.

#86 keraMssj2

keraMssj2
  • 181 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 września 2010 - 17:20

ale jak zrobic zeby miec wpisane inne dane w APN od danych i w APN od MMS? kiedys mi sie udalo ale teraz nie pamietma jak to zrobic

#87 iLuk45z

iLuk45z
  • 607 postów
  • SkądŁDZ/Swansea

Napisano 12 września 2010 - 22:25

Witam
Oto ustawienia:

Dane sieci komórkowej
APN internet
Użytkownik puste
Hasło puste

MMS
APN MMS
Użytkownik puste
Hasło puste
MMSC http://mms.plusgsm.pl:8002
Maks.wielkość MMS 614400

Modem internetowy
APN internet
Użytkownik puste
Hasło puste

Napiszcie czy to działa.

Niestety u mnie jest 50/50 tzn internet chodzi bez problemu Tethering nie jest mi potrzebny, lecz mms nadal się nie wysyłają. Mam ip4 soft 4.0.1, simlock ultrasn0w, oryginalnie Tesco mobile (o2 UK)

#88 Artarth

Artarth
  • 44 postów
  • SkądNew York, NY, United States

Napisano 17 września 2010 - 23:09

Witam
Oto ustawienia:

Dane sieci komórkowej
APN internet
Użytkownik puste
Hasło puste

MMS
APN MMS
Użytkownik puste
Hasło puste
MMSC http://mms.plusgsm.pl:8002
Maks.wielkość MMS 614400

Modem internetowy
APN internet
Użytkownik puste
Hasło puste

Napiszcie czy to działa.

W Plusie działa powyższe bez problemu. Nareszcie.

#89 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 21 września 2010 - 22:43

Powyższe ustawienia działają dla wysyłania z iPhone 4, jednak przy odbiorze wiadomości mms dostaję tylko link do strony foto-plusa z ID i hasłem, nie odbiera mi bezpośrednio w oknie wiadomości SMS/mms mojego telefonu, tylko odsyła do strony Plus-a.

#90 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 22 września 2010 - 05:01

Mam tak samo wszystko działa : internet, modem na usb i po bt ale mms tylko wysyłam. Jak ktoś mi przysyła to dostaje link na stronę. Ktoś sobie z tym poradził ?

#91 MarioFC

MarioFC
  • 252 postów

Napisano 24 września 2010 - 23:05

Dzisiaj wysłane do mnie dwa dni wcześniej mms-y (te o których wysłaniu dostałem powiadomienie z linkiem do fotoplusa i ID z hasłem) dotarły bezpośrednio do okna wiadomości. Co zrobiłem parę chwil wcześniej? Wyłączyłem całkowicie telefon i uruchomiłem go ponownie.. Sprawdź czy u Ciebie też po tym dojdą mms-y? :)

#92 Babidi

Babidi
  • 330 postów
  • SkądJeżyce Terrorists

Napisano 01 listopada 2010 - 01:25

Mam tak samo wszystko działa : internet, modem na usb i po bt ale mms tylko wysyłam. Jak ktoś mi przysyła to dostaje link na stronę. Ktoś sobie z tym poradził ?

Heh wystarczyło ponownie uruchomić iPhona i wszystko śmiga :) Acha jakby komuś działał tethering po BT bez problemu tak jak mi a nie działał po usb to zauważyłem, że jest chyba bug w tym bo mi po podłączeniu kabla USB nie wykrywał iPhona, trzeba odpalić iTunes by tethering działał po kablu. Ciekawe czy to naprawią, a może tylko ja tak mam ?

#93 Ziomex2073

Ziomex2073
  • 133 postów

Napisano 06 listopada 2010 - 21:52

Ja mam problem... Posiadam iPhone 4 soft 4.1... I ja nie mam takiego czegoś(Ustawiamy w Settings->General->Networks->EDGE. czyli Ustawienia>Ogólne>Sieć>Dane przez sieć komórkową) no ale ja nie mam opcji "dane przez sieć komórkową" jak wchodzę to są tylko: Włącz 3G Dane Sieci komórkowej (jak to włączam to się pojawia tylko roaming danych) ustawienia modemu internetowego VPN Wi-Fi Pomocy!!! Bo mi nie działa w ogóle internet w iP...:/

#94 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 08:47

Posiadasz jb?jezeli tak to pobierz gprs fix

#95 sto8

sto8
  • 177 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 17:56

ja mam problem z ustawieniem poczty głosowej tzn. (pocztę gł. mam nieaktywną) ale dość często zdarza mi się dotknąć ikony poczty gł. ... czy da się jakoś tak zrobić aby ta ikona była nieaktywna? Wiem że można zmienić nr poczty na jakiś "nieistniejący" i wtedy z niczym się nie łączy ale pojawia się komunikat - "błąd wykonania żądania" czy istnieje jakaś możliwość aby ta ikona poczty była całkowicie nieaktywna? (mam iphone 4, sieć play, soft 4.2.1, żadnych jb itp.)

#96 CooLKamiL

CooLKamiL
  • 18 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 stycznia 2011 - 20:44

(brak tekstu)

#97 Verex13

Verex13
  • 1 093 postów
  • SkądTczew (k. Gdańska)

Napisano 15 stycznia 2011 - 15:34

Mam ten sam problem że nie mam "dane przez sieć komórkową".

#98 Tedeusz

Tedeusz
  • 14 postów
  • SkądBarlinek

Napisano 17 stycznia 2011 - 09:27

A mi MMS działają (przez SwirlyMMS) - bo stoję przy sofcie 3.1.2, ale net nie działa w PLUS...Mimo wpisywania danych tak jak jest napise na stronie PLUS. Ma ktoś jakieś pomysły? Net mam w telefonie włączony, w pakiecie 200mb a nie mogę tego używać:-(

#99 baron231

baron231
  • 97 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 13 kwietnia 2011 - 21:57

iPhone często gubi totalnie zasięg lub wyświetla brak karty wszystko wraca po chwili do porządku ale jest to strasznie uciążliwe i wiele osób mówi ze nie może się do mnie dodzwonić, kolejny problem jest z 3G zasięg jest pełen ale strony lądują się stasznie wolno, (kilka minunt na bash.org gdzie jest sam tekst) nie sadze żeby było to obciążenie sieci (Plus Warszawa) przed update wszytko było ok. Reinstalowalem już ultrasn0w i wyjmowalem/wkladalem kartę, nic nie pomaga, wszystkie ustawienia APN są ok a mimo to nie działają tez mmsy. Proszę o pomoc Pozdr.

#100 laos

laos
  • 6 postów

Napisano 01 maja 2011 - 12:05

Mam problem w Iphonie 3gs z ustawieniem wiadomości MMS. Mam włączony odbiór, ale nadal wiadomości w tym formacie są dostarczane na skrzynkę orange. Jak to przeskoczyć?? Dziękuje za pomoc.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych