Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Konfiguracja iPhone dla polskich operatorów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#101 Dabman

Dabman
  • 197 postów

Napisano 03 czerwca 2011 - 12:11

Mam taki problem, posiadam Play i nie mam zasięgu czasem, więc przełączam się na PlusGSM ( play na nadajnikach plusa ) Jest możliwość korzystania z internetu mając Play na nadajnikach PlusGSM? W ustawieniach wprowadziłem PlusGSM ( punkty dostępowe internet/mms ) lecz nie działa.

#102 xxwxx

xxwxx
  • 43 postów

Napisano 04 czerwca 2011 - 01:46

wpisz nazwy z playa i bedzie dzialac

#103 Dabman

Dabman
  • 197 postów

Napisano 05 czerwca 2011 - 20:53

nie dziala.

#104 xxwxx

xxwxx
  • 43 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 08:48

ja wlasnie tak mam i dziala. moze masz zablokowany krajjowy roaming danych u operatora.

#105 Jeszua333

Jeszua333
  • 1 postów

Napisano 09 lipca 2011 - 19:03

witam, mam problem z konfiguracją iphona 3g 16 gb. a wygląda to tak zamówiłem sobie karte FreeM by mieć darmowy internet(10 mgb/dzień) Lecz nie mogę go skonfigurować tak by przyszedł sms aktywujący kartę, iphon jest po jailbreaku i z tąd te trudności z konfiguracją go na podoperatora Plusa - FreeM. Proszę o odpowiedź jak mam go skonfigurować? Dodam jeszcze że jest to szeroki problem, osoba która da odpowiedź będzie pierwszą która go rozwiązała. Pozdrawiam

#106 blu 1

blu 1
  • 237 postów
  • SkądGdynia, PL

Napisano 10 lipca 2011 - 15:37

Dabman: wpisz ustawienia Play'a i zaznacz Roaming danych :)

#107 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 19:32

mam pytanie... mam orange free w swoim iphonie, i czy moge korzystac z roamingu danych w Polsce? Bylo tak ze chyba Play mogl z plusa korzystac itp.

#108 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2011 - 20:53

Orange nie ma z nikim umowy o roaming krajowy => nie, nie możesz

#109 DODI1982

DODI1982
  • 63 postów

Napisano 18 sierpnia 2011 - 12:38

Problem z MMS w ORANGE

Witam
Posiadam iPhone 4 w sieci Orange i nie moge odbierac MMS. Na Youtube znalazlam filmik jak to zrobic tylko problem tym ze jak wejde w Ustawienia->Ogólne->Sieć to pozniej zgodnie z filmikiem z YTpowinnam przejsc dalej do "Siec komorkowa danych" a u mnie tego nie ma i tym samym nie mam jak skonfigurowac IP4 do otrzymywania MMS, czy ktos mi pomoże jak to zrobić?? Prosze o wyjasnienie protym jezykiem, gdyż nie bardzo jestem biegła w obsludze IP4 ;) Pozdrawiam:)

#110 DODI1982

DODI1982
  • 63 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 13:12

Sie udało ;) Już wiem jak uczynić aby dochodziły do mnie MMS Ustawienia->Ogólne->Wyzeruj-> Wyzeruj ustawienia sieciowe Być może komuś się to przyda. Pozdrawiam ;)

#111 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 01 października 2011 - 23:43

Witam. Chciałem ustawić dzisiaj sobie internet ( Orange ) gdy wchodzę w ustawienia > Ogólne > Sieć i w tej zakładce problem. Nie wiem gdzie dokładnie wejść :/ Mógł by ktoś pomóc ?

#112 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 02 października 2011 - 00:10

pomoże to : [url]http://myapple.pl/iphone/177686-ustawienia-internetowe-orange.html[/url] ?

#113 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 02 października 2011 - 09:19

Chodzi o to, że nie mam tej opcji gdzie trzeba wpisać te dane operatora :/

#114 senshiro

senshiro
  • 163 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2011 - 18:06

Bo dla Orange i T-mobile/Ery iPhone ma te informacje już wgrane. Poszukaj na forum to znajdziesz o tym.

#115 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 02 października 2011 - 19:10

Jest ustawione ? Nawet nie wiem o co ci chodzi. Internet działa mi tylko na WiFI.

#116 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 03 października 2011 - 06:11

A masz włączony internet ? Zadzwoń do biura obsługi

#117 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 03 października 2011 - 06:17

Mam włączony. Chodzi o to, że nie wyświetla mi tej funkcji gdzie mam wpisać dane operatora .

#118 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 03 października 2011 - 22:24

Mam włączony. Chodzi o to, że nie wyświetla mi tej funkcji gdzie mam wpisać dane operatora .

Napisali ci wyżej koledzy, że dla PL operatorów jest to już wgrane wiec możesz nie mieć tej opcji, ja miałem styczność z 3-4 iPhone'ami i żaden nie miał tej opcji dane operatora a internet na nich działał.
W innym telefonie jak włożysz tą kartę sim to jest internet normalnie ??..
Bo jeszczę z tego co kojarzę to po JB można wgrać coś z Cydii że ta opcja danych operatora się pojawi ale to już ktoś musi bardziej ogarnięty w temacie pomóc

#119 olmen

olmen
  • 13 postów
  • SkądZielonka

Napisano 04 października 2011 - 06:24

No na innych telefonach mogę się łączyć z internetem bezproblemowo, tylko na iPhonie niestety nie mogę.

#120 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 listopada 2011 - 00:10

Panowie i Panie, mój iPhone nagle zaczął strajkować i nie chce za Chiny ludowe połączyć się z internetem w Polsce. Próbowałem już wszystkich kombinacji ustawień i nawet zainstalowałem jakiś certyfikat z unlockit.co.nz, ale nadal ten złom nie chce się łączyć z internetem. Jak korzystałem z tego samego telefonu w UK, to z połączeniem nie było żadnych problemów.. Bardzo proszę o pomoc, bo za pakiet internetowy płacę, a jak na razie z niego nie korzystam. Aha, moja sieć to Plus.

#121 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 19 listopada 2011 - 22:43

@internex: nie zablokowales sobie przesylania danych w ustawieniach? (glupie pytanie ale trzeba je zadac)

#122 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2011 - 11:53

Nie zablokowałem. Wczoraj mieszałem solidnie w plikach systemowych w celu dodania wsparcia dla Plusa, ale niestety zakończyło się to na dwóch restore i braku internetu w telefonie.

#123 Dziki94

Dziki94
  • 2 postów

Napisano 04 stycznia 2012 - 21:25

Witam wszystkich! Otoz mam pewien problem. Mam IPHONE'a 3GS w sieci orange i ostatnio zakupilem pakiet internetu. Oczywiscie niby mam polaczenie z EDGE/3G ale internet nie dziala. Przeczytalem na innych forach, aby sciagnac przez iphone'a profil orange. Niestety po jego zainstalowaniu internet dalej nie dziala. Wi-fi dziala normalnie. Przeczytam m in takie cos 'wejdżcie iphonem przez Wi-fi na stronę help.benm.at następnie przewincie trochę na dół aż zobaczycie "Tethering & internet Settings" i dalej są dwie opcje: 1. naciskacie download przy mobile configs aby pobrać ustawienia (do wyboru plus, orange i era) 2. jeśli chcecie sami wposać ustawienia to troszeczke niżej jest opcja Mobile configs - create. Po kliknięciu można wpisać sobie wszystkie ustawienia, następnie pobrać je na telefon.' Niestety to nie dziala dla mnie... Macie jakis pomysl? Wielkie DZIEKI!!!

#124 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 07 stycznia 2012 - 16:10

Można wgrać do iOS 5.0.1 iphona 4 jakieś pliczki, żeby zamiast napisu play była ładna ikonka i nie pokazywał się napis o przekazywaniu połączeń? Na ios 4.2.1 miałem to ustawione ale nie mogę już tych pliczków znaleźć...

#125 sieradz628

sieradz628
  • 82 postów

Napisano 29 kwietnia 2012 - 03:32

Mam problem z konfiguracją Iphone 3GS(5.1 iOS) w Orange. Mianowicie, chę sobie całkowicie odciąć Iphonka od internetu (strasznie leca pieniądze z konta), ale na tyle łatwo i prosto ażeby w razie potrzeby włączyć z powrotem. Dodatkowo mms, raz mi wysyła a raz nie. Domyślam się że opcja "dane sieci kom." w ustawieniach odpowiada i za internet i za mms? Wyjściem dla mnie jest: 1. wyłączenie tej opcji i zapomniawszy o mms-ach 2. mieć ją włączoną i liczyć że tym razem może uda mi się wysłać mms-a oraz może nie pobierze mi iPhone żadnych pieniędzy za nie wiadomo za co 3. zainstalowanie z cydi "SBSettings" i liczenie że mi nie padnie bateria lub iPhone się w żaden sposób nie zresetuje, ponieważ mam iOS 5.1 Żadna dla mnie nie jest zadowalającym wyjściem z sytuacji więc zwracam się do Was, forumowych mózgów :D P.S. SBSettings ma jakieś problemy na 5.1iOS i nie jest zalecane go używać :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych