Zamykając temat Launchpada, znam więcej osób, którym to lezy i nikomu nic do tego, to co i jak używam na własnym komputerze, to wyłącznie moja sprawa Panowie, nie sądziłem, że w Was drzemią takie emocje... :-)
Swoją drogą, wykonując gest otwierając Launchpad klikam w ikonę programu jaki potrzebuję, w danej sekundzie, robiąc coś automatycznie, odruchowo, po nowemu wykonuję gest muszę wpisać pierwsze litery nazwy programu, w gąszczu wszystkich na liście i walnąć w enter albo dwa razy klikać na gładzik, zmienia mi to ergonomię pracy, czy to tak trudno zrozumieć? Mam swoje nawyki i nikomu nic do tego, poukładałem sobie od nastu lat Launchpad po swojemu zawsze mam tak, od wielu lat identycznie, nie lubię zmian w tym zakresie, zabrano mi, znalazłem rozwiązanie i się nim podzieliłem, a Wy już knujecie o kodzie i pieprzycie jakieś bzdury rozwijając temat do hakerstwa wręcz, co z Wami ludziska.... Rzadko cokolwiek piszę, bo właśnie tak się to kończy, dyrdymałami i wymądrzaniem się kilu z Was, zajadłość w bronieniu czego się tu objawia, bo nie kumam. Temat wyczerapany, jak komuś nie na rękę podpowiedź z mojej strony, skasować posty i tyle, ludzie będą szukać, bo jak wysłałem jakimś cudem z mojego otoczenia kilkanaście osób się wielce uradowało, że jest sposób na tą denną zmianę ze strony Apple i to jest dla mnie miarodajne, nie Wasze nie bo nie.