Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

macOS 15 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
57 odpowiedzi w tym temacie

#51 soczekpl

soczekpl
  • 3 286 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2024 - 12:11

Dobra wiadomość:

Pojawił się macOS 15.1.1. Zawiera poprawki bezpieczeństwa. Szczegóły tutaj.

Zła wiadomość:

Nie naprawia problemu z szumiącą kamerą na M1. Podobno na 15.2b3 jest lepiej, ale to na marginesie i nie sprawdzałem.

LOL pełna profeska. Ja kupiłem M4 i nie ma tego problemu (ale jest inna kamera), więc ewidentnie to problem z M1.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#52 sybic

sybic
  • 77 postów

Napisano 20 listopada 2024 - 13:21

Dobra,

wersja 15 do bani, nie działa delphi

jak [ciach]

To jest wątek 'Dyskusja'. Jeśli masz pytanie, załóż swój, osobny. / ftpd

Mac mini M2 Pro 16GB 1T / Macbook Air M2 8GB 512 GB /  zabytkowy i wciąż sprawny iPhone 5c 

#53 Marius Bienius

Marius Bienius
  • 128 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 grudnia 2024 - 06:08

Tymczasem po aktualizacji do 15.2 przestał działać normalnie widget, którym uruchamiałem inteligentne gniazdko. Zamiast włączania gniazdka uruchamia przełącznik w aplikacji Dom.

Teraz zamiast włączenia gniazdka jednym kliknięciem mogę kliknąć dwa razy… a nawet trzy, bo jeszcze trzeba zrzucić aplikację. Awesome, next level :)

 Studio M2, Mini M1, iPhone 13

#54 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 952 postów
Napisano 12 grudnia 2024 - 08:54

Tymczasem po aktualizacji do 15.2 przestał działać normalnie widget, którym uruchamiałem inteligentne gniazdko. Zamiast włączania gniazdka uruchamia przełącznik w aplikacji Dom.

Teraz zamiast włączenia gniazdka jednym kliknięciem mogę kliknąć dwa razy… a nawet trzy, bo jeszcze trzeba zrzucić aplikację. Awesome, next level :)

Nie potwierdzam takiego zachowania u siebie. Widget działa normalnie i co ma włączać, to włącza.

#55 Marius Bienius

Marius Bienius
  • 128 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 grudnia 2024 - 09:11

Nie potwierdzam takiego zachowania u siebie. Widget działa normalnie i co ma włączać, to włącza.

Zazdroszczę :)

Używam tego każdego dnia i przed aktualizacją działało dobrze. Zrobiłem go nawet od nowa, żeby mieć pewność.

Tak to wygląda:

https://youtu.be/_81wC2NBa1E

#56 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 224 postów

Napisano 12 grudnia 2024 - 12:55

Przestań przemycać swoje pytanie do "Rozmów ogólnych". Jak chcesz pomocy, załóż wątek w odpowiednim miejscu.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#57 Marius Bienius

Marius Bienius
  • 128 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 grudnia 2024 - 13:02

Ale ja ani nie zadałem pytania ani nie oczekiwałem pomocy :)

Chciałem po prostu zauważyć, że po aktualizacji systemu pojawił się taki problem. Temat „Dyskusja” wydaje się sugerować, że to jest do tego odpowiednie miejsce.

#58 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 952 postów
Napisano 12 grudnia 2024 - 13:21

Kamera w MacBookach M1 Std/Pro/Max działa poprawnie na stabilnej wersji 15.2. Dramat w 15.1 okazał się na szczęście wypadkiem przy pracy a nie celowym postarzaniem produktów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych