Cześć wszystkim
Dzisiaj powinienem otrzymać paczkę z wymarzonym MacBookiem Pro M3 Pro w pięknym kolorze Gwiezdnej czerni
Ponieważ na codzień pracuję na dwóch monitorach (jako główny monitor do pracy używam LG 34" o rozdzielczości 5120x2160, a jako dodatkowy mam jakiś tam zwykły monitorem 23" 1080p - jest on po to by w trakcie pracy coś leciało w tle) i zastanawiam się w jaki sposób najlepiej je podłączyć do Maca.
Najbardziej oczywista wydaje się opcja by monitor główny podłączyć przez USB-C, a monitor pomocniczy przez HDMI ale tu pojawia się problem baterii - wiem, że jak komp będzie podłączony do monitora na stałe przez USB-C to będzie się automatycznie ładował co jest wygodne ale negatywnie wpływa na kondycję baterii (to chyba Robert Nawrocki w jakimś materiale mówił, że od takiego podłączenia spadła mu kondycja baterii).
Dlatego myślę o jakimś innym sposobie podłączenia ale nie wiem czy dobrze kombinuję dlatego chciałem zapytać o poradę - myślę by podłączyć jakiś hub, w który będą wpięte oba monitory i inne akcesoria (odbiornik do myszki i klawiatury Logitech itp.), a dodatkowo obok Maca mieć osobny kabelek do ładowania baterii - w ten sposób Mac będzie pracował na baterii, a jak bateria się rozładuje do jakiegoś momentu to podłączać do ładowania.
Dobrze kombinuję? Ma to sens?
Czy może nie przejmować się baterią i trzymać cały czas Maca podłażone przez USB-C do monitora?
Jeśli korzystać z huba to jaki hub do takich zastosowań polecicie?