iPhone 15 Pro/15 Pro Max – dyskusja.
Napisano 21 września 2023 - 11:45
iPhone 15 Pro
Napisano 21 września 2023 - 12:04
Zobaczymy za rok (zmieniam co 2 lata na parzyste modele) ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 21 września 2023 - 13:00
Mnie początkowo nie zachwyciła informacja o wyrzuceniu switchera do wyciszania, ale potem sobie uświadomiłem, że personalnie mam od lat telefon w permanentnym wyciszeniu i w zasadzie rzadko go dotykam. Nie mam natomiast jeszcze pomysłu co miałbym przypisać pod ten nowy przycisk, bo skrót do latarki i aparatu już jest na ekranie.
Być może jakaś fajna automatyzacja się znajdzie, która coś będzie robić. Ponadto taką automatyzację można spiąć z lokalizacją - wtedy przycisk będzie wykonywał inne akcje w zależności od tego, gdzie jestem. Brzmi jak ciekawa i szeroka opcja.
Użytkownik SilentPL edytował ten post 21 września 2023 - 13:01
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Napisano 21 września 2023 - 13:05
Za rok może go już nie byćZobaczymy za rok (zmieniam co 2 lata na parzyste modele) ;-)
MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB
Napisano 21 września 2023 - 13:12
- woocash lubi to
iPhone 15, iPhone 13 Pro, iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE 2016
Napisano 21 września 2023 - 17:40
Użytkownik woocash edytował ten post 21 września 2023 - 17:40
- Gregory lubi to
Napisano 22 września 2023 - 08:17
No i potwierdziły się przypuszczenia na temat temat tego Titanium w nowych iPhonach 15 Pro TEST - oczywiście stalowe ramki są znacznie lepsze od tego pseudo Titanium
i ogólnie budowa 14 -stek Pro wręcz góruje nad słabą konstrukcja 15 - tek.(Trzeba też wziąć pod uwaga że 14 Pro jest trochę cięższa od 15 Pro)
...i zaraz pojawią się posty w stylu - "no ale przecież wszyscy noszą w etui ochronnym"
Użytkownik maxwawa edytował ten post 22 września 2023 - 08:25
iPhone Pro iPad Pro MacBook Pro AirPods Pro iWatch
Napisano 22 września 2023 - 08:42
Ostrzegaj, że chodzi o jedną z najdebilniejszych rzeczy, jaką urodził internet, czyli o "drop test", to nie będę marnował czasu i nabijał ludziom klików.
Popatrz może z szerszej perspektywy, chodzi też o ogólną wytrzymałość smartfona, mi też trochę wykrzywia twarz od patrzenia ale już można wyciągnąć wnioski na temat wytrzymałości nowych produktów.
To tak jakbyś powiedział że najdebilniejszą rzeczą są np. test zderzeniowe samochodów Euro NCAP itp.
Użytkownik maxwawa edytował ten post 22 września 2023 - 08:46
Napisano 22 września 2023 - 08:58
To tak jakbyś powiedział że najdebilniejszą rzeczą są np. test zderzeniowe samochodów Euro NCAP itp.
Testy zderzeniowe są przeprowadzane w ściśle określonych i kontrolowanych warunkach, z wykorzystaniem antropomorficznych manekinów i setek sensorów mierzących każdy aspekt zderzenia. Porównywanie tego z kolesiem, który zrzuca sobie 2 telefony na chodnik i patrzy, że jednemu z nich, za którymś razem, coś odpadło jest kompletnym nieporozumieniem.
Jak będziesz linkował "bend test" albo "scratch test", to też uprzedź, proszę.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 22 września 2023 - 09:12
- wopo lubi to
Napisano 22 września 2023 - 09:27
No i potwierdziły się przypuszczenia na temat temat tego Titanium w nowych iPhonach 15 Pro TEST - oczywiście stalowe ramki są znacznie lepsze od tego pseudo Titanium
i ogólnie budowa 14 -stek Pro wręcz góruje nad słabą konstrukcja 15 - tek.(Trzeba też wziąć pod uwaga że 14 Pro jest trochę cięższa od 15 Pro)
...i zaraz pojawią się posty w stylu - "no ale przecież wszyscy noszą w etui ochronnym"
Jak kolega wyżej, te filmiki są ... warte. Idąc tym tropem, wpisz iPhone 14 Pro drop test. Na pierwszym filmie z góry po pierwszym dropie wygląda tak jak ta 15stka z Twojego filmu po 5tym dropie. To jest tak bardzo nie miarodajne, że szkoda czasu to oglądać.
Co nie zmienia faktu, że tytan tylko w ideologii wydaje się lepszym materiałem do budowy telefonu. I w to "wydaje się" celuje marketingowo Apple. Mnie by nie zdziwiło, jak produkcja tego jest tańsza niż stali.
Użytkownik SilentPL edytował ten post 22 września 2023 - 09:29
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Napisano 22 września 2023 - 09:40
Testy zderzeniowe są przeprowadzane w ściśle określonych i kontrolowanych warunkach, z wykorzystaniem antropomorficznych manekinów i setek sensorów mierzących każdy aspekt zderzenia. Porównywanie tego z kolesiem, który zrzuca sobie 2 telefony na chodnik i patrzy, że jednemu z nich, za którymś razem, coś odpadło jest kompletnym nieporozumieniem.
Jak będziesz linkował "bend test" albo "scratch test", to też uprzedź, proszę.
Myślałem że o oczywistych rzeczach nie trzeba pisać.
Jasne że nie są to kontrolowane i laboratoryjne warunki ale jakieś wnioski już można wyciągnąć ... ale może też nikt nie opuszcza smartfona w laboratoryjnych warunkach , tak samo testy przepraszam amotorskie testy youtuberów i innych np. zdjeć i video też nie są w laboratoryjnych warunkach.
Jednak nie rozumiem czemu aż tak się czepiasz terminologii że musi być jakiś przedrostek "bend test" albo "scratch test" to nie praca inżynieryjna, bez przesady.
W tym filmiku też widać jak szybko pękają inne elementy iPhona ponieważ ramka z tytanu o wiele łatwiej ulega zaginaniu (przekoszeniu) konstrukcji całej dookólnej ramki smartfona.
i kolejny TEST wydajności akumulatorów.
Użytkownik maxwawa edytował ten post 22 września 2023 - 10:00
Napisano 22 września 2023 - 09:58
Jednak nie rozumiem czemu aż tak się czepiasz terminologii że musi być jakiś przedrostek "bend test" albo "scratch test" to nie praca inżynieryjna, bez przesady.
Nie czepiam się terminologii, a jedynie uprzejmie proszę, żebyś uprzedzał, że linkujesz takie klikbajtowe "para-testy". Jeśli mają dla Ciebie jakąś wartość, jeśli uważasz, że można z nich wyciągnąć jakiekolwiek wnioski, spoko, nie mam z tym kłopotu, zwyczajnie nie podzielam tej opinii. Staram się unikać generowania ruchu takim materiałom i stąd moja uprzejma prośba.
- wopo lubi to
Napisano 22 września 2023 - 12:08
https://onetech.pl/a...-iphone-15-pro/
Napisano 22 września 2023 - 13:35
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 22 września 2023 - 14:40
Apple odnosi się do medialnych wpisów odnośnie widocznych odcisków palców na obudowie nowych modeli, uspakajając, że to chwilowe
https://onetech.pl/a...-iphone-15-pro/
No przecież, że chwilowe, do chwili aż wyczyścisz je miękką mikrofibrą, żeby nie zwykła jakąś szmatką czy koszulką brudną na sobie, ale wyłącznie czystą kupioną w Apple, dla Apple specjalną dla iPhone Tytan ... kompromitacja jednak ale i tak nie zmienię na nic poza Apple, w każdej przestrzeni elektroniki użytkowej.
Napisano 22 września 2023 - 14:49
No przecież, że chwilowe, do chwili aż wyczyścisz je miękką mikrofibrą, żeby nie zwykła jakąś szmatką czy koszulką brudną na sobie, ale wyłącznie czystą kupioną w Apple, dla Apple specjalną dla iPhone Tytan ... kompromitacja jednak ale i tak nie zmienię na nic poza Apple, w każdej przestrzeni elektroniki użytkowej.
Czekajcie, żebym ja dobrze zrozumiał, na czym ta kompromitacja właściwie polega. Chodzi o to, że jak się wypolerowaną powierzchnię upieprzy tłustymi paluchami, to ten tłuszcz widać?
- Mirek 59 lubi to
Napisano 22 września 2023 - 15:13
Nie wiem czy ktoś ma podobne odczucia, ale 15 pro max wydaje się zdecydowanie lżejszy/ bardziej wyważony niż 14 pm - śmiałbym nawet rzucić stwierdzenie, że wagowo bliżej mu do 14 pro
Napisano 22 września 2023 - 15:53
iPhone 15 Pro
Napisano 22 września 2023 - 16:38
Czekajcie, żebym ja dobrze zrozumiał, na czym ta kompromitacja właściwie polega. Chodzi o to, że jak się wypolerowaną powierzchnię upieprzy tłustymi paluchami, to ten tłuszcz widać?
Chyba o to chodzi.
https://x.com/jfreeg...51Vy0MZFPnm1GHw
iPhone 15, iPhone 13 Pro, iPhone 11 Pro, iPhone XS, iPhone 7, iPhone SE 2016
Napisano 22 września 2023 - 16:41
Napisano 22 września 2023 - 19:36
„Straszne” To szlachetna patyna Kryste! Ludzie mają problemy.Chyba o to chodzi.
https://x.com/jfreeg...51Vy0MZFPnm1GHw
Napisano 22 września 2023 - 20:03
Na Twitterze znalazłem gościa, który twierdzi, że niektóre 15 Pro mają fabryczne defekty na ramce, szczególnie na tych kreskach (łączeniach obudowy?).
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 22 września 2023 - 20:06
„Straszne” To szlachetna patyna Kryste! Ludzie mają problemy.
Jakie problemy czy żyjemy w codzienności czy piszemy .... no co mam pisać !
Po staremu ale nie dla WSZYSTKICH ogarnijmy się !!!
Napisano 22 września 2023 - 20:26
Jakie problemy czy żyjemy w codzienności czy piszemy .... no co mam pisać !
Po staremu ale nie dla WSZYSTKICH ogarnijmy się !!!
To tu jest przymus pisania ?! Jak masz powielać takie bzdury to lepiej odpuścić Wojny, głód, plagi egipskie a ludzie płaczą, że się obudowa telefonu palcuje. Jak cudnie żyć w takim pięknym świecie dobrobytu haha
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych