@ruczaj kupilem w cortlandzie z tego powodu ze przechodze tam codziennie niedaleko D:
To lepiej nie przechodz kolo salonu Mercedesa, bo poplyniesz finansowo chlopie...
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 09 marca 2008 - 19:03
@ruczaj kupilem w cortlandzie z tego powodu ze przechodze tam codziennie niedaleko D:
Napisano 09 marca 2008 - 19:26
Napisano 09 marca 2008 - 20:05
Prawie zabawne gdyby jeszcze autorzy cytowanego tekstu nie byli sortu polo hip-hop dla opryszczonych ćwierćinteligentów, pogratulowałbym wpisu. Ale cenie sobie tą odrobinę złośliwości. A następnym razem może najpierw zjesz banana?To ciężka historia komunie sfalistej tektury przyjacielu mojej zdechłej pszczoły.
Napisano 09 marca 2008 - 22:56
Facet... o czym ty mówisz? Wprowadzasz wyłącznie zamieszanie. To o czym piszesz nie zależy od rodzaju kości, ani od producenta. Być może trafiłeś na felerną sztukę (jak to Apple czasami mówi, "shit happens"). Z tego co wiem, producent tych kości, daje ci wieczystą gwarancję na ich niezawodność. Masz też rękojmię względem sprzedawcy.
Ja w dwóch macbookach mam kości tego samego rodzaju (czyli w sumie 4x2Gb) i nie ma żadnych błędów. Masz albo podróbę, albo uszkodzoną pamięć.
Napisano 09 marca 2008 - 23:04
Napisano 09 marca 2008 - 23:29
Napisano 10 marca 2008 - 13:10
Niektórzy tak się podniecili tym postem i mężnie wystąpili w obronie marki Kingston jakbym obraził ich ulubioną drużynę piłkarską. Brawo, brawo, brawo ! Chłopaki. Zostańcie sobie na swoich kościach top-shelf Kingstona i cieszcie się nimi jeśli działają. Poza tym wesołego jajka wam życzę oraz kolejnych zniżek w MEDIA MARKT.
Napisano 12 marca 2008 - 18:51
Wieczysta gwarancja polega na tym że kości mają działać poprawnie aż nie padną. Jak padną to kończy sie ich żywot i dożywotnia gwarancjaWieczysta gwarancja to mit.
Napisano 13 marca 2008 - 01:38
Napisano 16 marca 2008 - 01:05
Napisano 16 marca 2008 - 06:41
Napisano 16 marca 2008 - 15:13
Napisano 21 marca 2008 - 11:40
Napisano 21 marca 2008 - 11:52
Napisano 21 marca 2008 - 12:04
Napisano 21 marca 2008 - 12:09
Napisano 21 marca 2008 - 12:23
no i kupiłem te kości Kingstone......
I po tygodniu już nie działały......
Przestały.
Więc są świetne..
Dodam, że to moja pierwsza taka sytuacja.
Dotychczas zawsze zmieniałem na Kingstone i nie wbyło problemu.
Nie wypowiem się więc jednoznacznie ale ....tym razem mnie zawiodły:)
Wesołych Świat
Napisano 22 marca 2008 - 20:45
Napisano 23 marca 2008 - 14:54
Napisano 23 marca 2008 - 15:11
Napisano 23 marca 2008 - 15:23
To ze na pamieciach pisze Kingston, to nie gwarantuje, ze beda dzialac w MB.
Wszystko zalezy, jakie kostki sa uzyte.
Ja do kazdego laptopa dobieram kosci indywidualnie.
Napisano 23 marca 2008 - 15:48
Nie można wyrokować na temat uznanej marki z wieloletnim doświadczeniem na rynku na podstawie... jednego czy dwu uszkodzonych modułów. Każda pamięć może nawalić nawet w dniu zakupu, i z pewnością dotyczy to tak samo producentów polecanych przez tomasonline - nie ma rzeczy niezawodnych na tym świecie są tylko takie, które jeszcze nie miały usterki.
Co do Kingstona to przede wszystkim:
1 - kiedykolwiek usterka powstanie mamy wieczysta gwarancję
2 - "prawdziwy" Kingston to rzadko w spotykane zwierzę w Polsce, to co kupiliście to.. Kingston Value czyli takie Tesco Niska Cena czy jak mu tam, budowane z odpowiednio niższej klasy podzespołów, a więc i bardziej awaryjne.
Puki co dziękuję za pamięci marki pierwszy_raz_o_niej_słyszę.
Napisano 23 marca 2008 - 16:42
We wskazanym wątku polecasz Other World Computing, Memory Ten i… zamienniki. Nie znalazłem na podanych stronach pamięci OCZ (może za słabo szukam) tak samo modułów Samsunga, a Micron nie oferuje gotowych modułów - o gotowych pamięciach mówimy?No ale jeśli Samsung, OCZ, czy producent chpiów MICRON to "pierwszy raz o nich słyszę" to naprawdę słabo.
To nie powód by skasować całą markę nawolując "nie kupujcie Kingstona"BTW. Właśnie dla tego też nie polecałem Kingstona ze względu na masę modułów na niewiadomo czym. Zamawiaz markową pamięć low noise a dostajesz tak naprawdę no name z nalepką Kingston.
"prawdziwy" Kingston to rzadko w spotykane zwierzę - to fakt. Ale aby odróżnić "prawdziwego" trzeba się troszkę znać. Spryciaże w niektórych firmach nawet branding zmieniają tak, że label na kości też nie wiele może znaczyć.
Może zrobić listę zaufanych firm zamiast się spierać czy przyczyną problemu były podróbki, uszkodznie pamięci czy sama marka?
Napisano 23 marca 2008 - 16:47
We wskazanym wątku polecasz Other World Computing, Memory Ten i… zamienniki. Nie znalazłem na podanych stronach pamięci OCZ (może za słabo szukam) tak samo modułów Samsunga, a Micron nie oferuje gotowych modułów - o gotowych pamięciach mówimy?
To nie powód by skasować całą markę nawolując "nie kupujcie Kingstona"
W tym fragmencie proponujesz listę zaufanych marek i podajesz powody by zaufanym markom nie ufać.
W tym fragmencie proponujesz listę zaufanych marek i podajesz powody by zaufanym markom nie ufać.
...a Micron nie oferuje gotowych modułów - o gotowych pamięciach mówimy?
Napisano 23 marca 2008 - 17:23
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych