Cześć
Nie jestem pewny czy to wątek do tego tematu. W razie czego uprzejmie proszę o przeniesienie.
Od kilku dni obserwują dziwną rzecz. Na razie zauważyłem to, pracując w InDesignie, ale nie wiem czy to ma jakiś związek.
Otóż znikają mi pliki z katalogu z dysku zewnętrznego podpiętego do Maca Mini M1 2020, w którym znajduje się dokument nad którym akurat pracuję. Nagle katalog jest po prostu pusty.
Przepiąłem dysk do PC i okazuje się, że te pliki tam są. Mogę je skopiować do nowego katalogu i jak zamontuję dysk z powrotem do Maca, to działają bez problemu z nowego katalogu.
Puściłem Narzędzie Dyskowe na Macu i znajduje taki błąd: Znaleziono niepełny zestaw pozycji katalogu w (i tu ścieżka). Naprawia to i te pliki w pustym katalogu pokazują się i działają.
Nigdy wcześniej czegoś takiego nie zaobserwowałem. Najpierw myślałem, że może ID po aktualizacji robi jakieś jaja, więc zainstalowałem niższą wersję, ale na niej też coś takiego się dzieje.
Ventura? Od kilku dni mam najnowszy system ale nie mam pojęcia, czy można to z tym powiązać. Nie znam się na tym.
A może pada dysk i lepiej go wymienić?
Dysk zewnętrzny HDD LaCie 2T.
Macie może pomysł co to może się dziać?