Dwuletnia szóstka mi działa cały dzień i całą noc z włączonym AOD, także zakładam, że ósemka tym bardziej. Tylko, żeby nie było, ja nie mam cellular.
LTE drastycznie wpływa na życie baterii gdy nie mamy przy sobie telefonu. Natomiast gdy telefon w kieszeni, to praktycznie nie wpływa. Najszybciej baterie wyczerpuje trening bez telefonu. Wiec wszystko zależy od twojego stylu życia.
Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Uznałem, że odpuszczę cellular. Naoglądałem się filmów na YT i doszedłem do wniosku, że tak naprawdę ten cellular przydałby mi się raz na jakiś czas gdy wychodzę pobiegać. A to się zdarza rzadko, bo bieganie nie jest moją główną dyscypliną sportową. Fajnie byłoby jeszcze zostawiać telefon np. na siłowni czy na basenie w szafce i trenować z samym AW - co oczywiście można robić bez LTE, ale połączenia czy wiadomości już wysłać się nie da, to samo z korzystaniem np. ze spotify.
Natomiast naoglądałem się filmów na YT na których pokazane są liczne przypadki gubienia zasięgu przez AW, nieudanych prób połączenia, zerwanych połączeń czy niewysłanych wiadomości. Co prawda filmy z USA, ale jeżeli tam zdarzają się takie przypadki, to u nas z pewnością też.
Podsumowując, chyba zdecyduję się na AW 7 bez LTE. 7, a nie 8, bo w zasadzie niczym się nie różnią, a jeżeli już będzie szansa na jakiekolwiek promocje teraz, to prędzej na 7, niż 8. Zielonego można złapać za 1999 zł.