Witam, mam problem z iPad Pro 12,9". Dzisiaj pierwszy raz tak si臋 sta艂o. Kiedy pod艂膮czam 艂adowark臋 sieciow膮 (albo jak膮kolwiek inn膮), oczywi艣cie oryginaln膮 apple, do tego przew贸d 艂aduj膮cy, oczywi艣cie oryginalny, to iPad zaczyna si臋 艂adowa膰, trwa to dos艂ownie kilka sekund i przestaje. Dopiero, jak wy艂膮cz臋 zasilanie i w艂膮cz臋 ponownie, to zaczyna si臋 znowu 艂adowa膰, ale tak偶e przestaje po kilku sekundach i tak w k贸艂ko. Czy to zdech艂a bateria w prawie nowym ipad? Bo mnie trafi na miejscu, je艣li tak. Jutro wyje偶dzam do pracy, w Polsce b臋d臋 za 6 tygodni i zostaj臋 bez mo偶liwo艣ci 艂adowania iPad z poziomem baterii 1%.

iPad 艂aduje si臋 tylko chwil臋
Napisano 20 maja 2022 - 17:17
iMac 27" / MacBook Pro 16" / iPhone 13 Pro Max / iPad Pro 12.9" / Apple Watch S7 / Apple TV
Napisano 20 maja 2022 - 17:37
Ja bym spr贸bowa艂 innego zasilacza i kabla.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane s膮 na licencji beerware.
Napisano 20 maja 2022 - 17:41
Ja bym spr贸bowa艂 innego zasilacza i kabla.
Pr贸bowa艂am innego, nawet 艂adowa艂am przez hub USB i ci膮gle to samo. Nie jest tak 艂atwo z tymi zasilaczami i kablami, bo to wej艣cie na USB C
iMac 27" / MacBook Pro 16" / iPhone 13 Pro Max / iPad Pro 12.9" / Apple Watch S7 / Apple TV
Napisano 20 maja 2022 - 18:51
We藕 wyka艂aczk臋 i wyczy艣膰 port.
> Nie jest tak 艂atwo z tymi zasilaczami i kablami, bo to wej艣cie na USB C
Jeste艣 z przesz艂o艣ci? Obecnie to iPhone z archaicznym lightning jest dziwactwem, absolutnie wszystko dooko艂a ma C.
U偶ywaj przycisku 'Zg艂o艣', zamiast edytowa膰 post i pisa膰 w nim, na przyk艂ad, "do usuni臋cia".
Pisanie prywatnej wiadomo艣ci do moderatora powinno by膰 ostateczno艣ci膮. Do tego te偶 s艂u偶y przycisk 'Zg艂o艣'.
Do p艂aczu na prac臋 Moderacji s艂u偶y ten w膮tek. Inne formy b臋d膮 bezwzgl臋dnie kasowane.
Napisano 20 maja 2022 - 19:13
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 20 maja 2022 - 19:21
We藕 wyka艂aczk臋 i wyczy艣膰 port.
> Nie jest tak 艂atwo z tymi zasilaczami i kablami, bo to wej艣cie na USB C
Jeste艣 z przesz艂o艣ci? Obecnie to iPhone z archaicznym lightning jest dziwactwem, absolutnie wszystko dooko艂a ma C.
No nie do ko艅ca. iPhone 艂aduj臋 bezprzewodowo przez Magsafe, iMac, Apple TV te偶 odpadaj膮 ze swoimi normalnymi wtyczkami (zreszt膮 ich si臋 nie 艂aduje, wi臋c tym bardziej). Jedynie Macbook Pro ma kabel 艂aduj膮cy USB-C, ale mam jeden kabel do iPad i Macbook, wi臋c sk膮d mia艂膮bym wzi膮 inny do sprawdzenia? Mam jeszcze drugi telefon, ale to Samsung i 艂adowanie jego kablem nie dzia艂a艂o z iPad, pewnie wyczuwa艂 nieoryginalny.
Po r贸偶nych testach wychodzi, 偶e faktycznie mo偶e by膰 co艣 z zasilaczem, ale to dziwne, bo jest oryginalny, 艂aduje inne urz膮dzenia, tylko iPad wybrzydza. Po偶yczy艂am od siostry taki sam zasilacz i dzia艂a. iPad zacz膮艂 si臋 艂adowa膰, ma ju偶 50%.
U mnie w domu i w biurze absolutnie nic nie ma C.
Dok艂adnie, ja mam praktycznie najnowsze lub prawie najnowsze modele sprz臋t贸w Apple i kabel zako艅coczy USB-C z dw贸ch stron (bo tylko takim mog臋 na艂adowa膰 mojego iPad) jest praktycznie bezu偶yteczny. W sumie ka偶dy sprz臋t ma inny kabel zasilaj膮cy czy 艂aduj膮cy, iMac ma wtyczk臋 do gniazdka, MacBook i iPad maj膮 usb-C, iPhone 艂aduj臋 poprzez Magsafe (nawet nie wiem, co tam wchodzi normalnie, pewnie USB-C, ale w por贸wnaniu z magsafe, to by艂aby w艂a艣nie "przestarza艂a technologia", apple TV te偶 ma kabel zasilaj膮cy zwyk艂膮 wtyczk臋. Normalnie ka偶dy sprz臋t ma co innego, ob艂臋d. Zapomnia艂am jeszcze o Apple Watch, kt贸ry ma jeszcze inn膮 艂adowark臋 bezprzewodow膮, ni偶 ca艂a reszta.
Napisano 20 maja 2022 - 19:28
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 20 maja 2022 - 20:54
Przepraszam, w nowym aucie bede mial USB c. I tylko dlatego bede musial taki kabel kupic.
Ja mam w aucie z przodu zwyk艂y kontakt, w kszta艂cie wtyczki Apple, jedno wej艣cie na zapalniczk臋 i dwa wej艣cia usb, jedno podpisane iPhone, jedno jako艣 inaczej, te偶 co艣 z apple. w dw贸ch kolejnych rz臋dach po jednym wej艣ciu na zapalniczk臋. Kurczak, auto zrobione pod sprz臋ty Apple, ale nie przewidzieli, 偶e b臋dzie USB-C i takiego wej艣cia akurat nie mam
Napisano 20 maja 2022 - 21:11
> kabel zako艅coczy USB-C z dw贸ch stron (bo tylko takim mog臋 na艂adowa膰 mojego iPad)
A c贸偶 to za bzdura? Ma mie膰 -C z jednego ko艅ca, z drugiego mo偶e mie膰 cokolwiek.
U偶ywaj przycisku 'Zg艂o艣', zamiast edytowa膰 post i pisa膰 w nim, na przyk艂ad, "do usuni臋cia".
Pisanie prywatnej wiadomo艣ci do moderatora powinno by膰 ostateczno艣ci膮. Do tego te偶 s艂u偶y przycisk 'Zg艂o艣'.
Do p艂aczu na prac臋 Moderacji s艂u偶y ten w膮tek. Inne formy b臋d膮 bezwzgl臋dnie kasowane.
Napisano 20 maja 2022 - 22:05
> kabel zako艅coczy USB-C z dw贸ch stron (bo tylko takim mog臋 na艂adowa膰 mojego iPad)
A c贸偶 to za bzdura? Ma mie膰 -C z jednego ko艅ca, z drugiego mo偶e mie膰 cokolwiek.
Mo偶e by膰, ale wtedy nie masz najnowszego, dedykowanego do tego iPada zasilacza. Oryginalnie do iPad 12,9 najnowszej generacji jest kabel zako艅czony z dw贸ch stron USB-C. Oczywi艣cie pr贸bowa艂am z kablem USB-C, zako艅czonym z drugiej strony zwyk艂ym USB, ale iPad r贸wnie偶 si臋 nie 艂adowa艂, bo to nie by艂 oryginalny kabel. Nie wiem czy apple dawa艂 do jakiego艣 sprz臋tu kabel, kt贸ry z jednej strony ma USB-C, a zdrugiej USB. mo偶e dawa艂, mo偶e nie pami臋tam, ale ja na kilka sprz臋t贸w apple nie mam ani jednego takiego.
Napisano 20 maja 2022 - 22:49
Jakbym si臋 tym przejmowa艂. 艁aduj臋 wszystko Hyperjuice 100W albo modelem 65W, zale偶nie od pokoju. Nie jaram si臋 'najszybszym 艂adowaniem przez 17,5 minuty', skoro i tak robi臋 to w nocy.
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych