Apple Pay nie można dodać karty Visa

Najlepsza odpowiedź cesio , 18 lutego 2022 - 20:28
Panowie i Panie od dzisiaj dodawanie kart VISA z PKO BP zostało naprawione. Po 6 miesiącach reklamacji dzisiaj przyszła mi informacja z banku ze problem został naprawiony i mogę potwierdzić pozytywne dodanie karty do mojego MacBook. Dzięki wielkie wszystkim za zaangażowanie i pomoc.
Przejdź do postu
Napisano 15 stycznia 2022 - 00:05
Napisano 18 stycznia 2022 - 18:30
O widzisz, też mam ten sam problem. Poprzednia karta straciła ważność i dostałem nową. Do iPhona dodałem ją bez problemu, do Apple Watch też, a do Macbooka Air M1 z Monterey nie mogę dodać.
Poprzednią kartę (ta która straciła ważność) dodawałem rok temu na tym samym komputerze z ale Big Surem. I działało to też cały czas na Monterey, aż do chwili kiedy chciałem dodać nową kartę. Próbuję już od około 2 miesięcy i cały czas nie idzie.
- woojtekn lubi to
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 23 stycznia 2022 - 01:49
do Macbooka Air M1 z Monterey nie mogę dodać.
Aż sprawdziłem u siebie. Dodałem kartę debetową z PKOBP bezproblematycznie.
Napisano 24 stycznia 2022 - 10:40
MacBook Air M1 - nie mogę dodać karty Visa ING, Visa PKO BP, Mastercard Santander. Wszystkie karty bez problemu dodają się na iPhone, Apple Watch czy iPadzie. Ja już się poddałem z tym
- woojtekn lubi to
Napisano 24 stycznia 2022 - 10:53
Wprowadzone zmiany dotyczące powiązania kart płatniczych z usługą Apple Pay nie wyeliminowały wszystkich utrudnień występujących w procesie. W związku z tym niektórych kart nie udaje się powiązać z usługą.
Prowadzimy prace nad wyeliminowaniem nieprawidłowości. Przewidywany termin ich zakończenia to 18 lutego 2022 roku.
Proszę o próbę dodania karty w aplikacji Wallet po tym terminie. Przepraszam za niedogodności związane z zaistniałą sytuacją.
Mam nadzieję, że powyższe informacje przyjmie Pan ze zrozumieniem, a dalsze korzystanie z naszych usług będzie dla Pana źródłem zadowolenia.
Napisano 24 stycznia 2022 - 15:15
Tylko nie rozumiem, po co dodawać kartę bezpośrednio do macbooka, skoro można przy pomocy Safari, i iPhone w tej samej sieci wi-fi co macbook + uruchomiony bluetooth, można rzekomo, dokończyć zakupy zaczęte na macbooku.
Macbook Pro M1| iPhone XS 64GB
Napisano 24 stycznia 2022 - 17:58
Żeby nie lecieć do drugiego pokoju po iPhone, jak nie weźmiesz ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 28 stycznia 2022 - 19:57
Tylko nie rozumiem, po co dodawać kartę bezpośrednio do macbooka, skoro można przy pomocy Safari, i iPhone w tej samej sieci wi-fi co macbook + uruchomiony bluetooth, można rzekomo, dokończyć zakupy zaczęte na macbooku.
Ten sposób nie działa. Kiedyś działał, ale chyba wtedy jak macOS sam w sobie nie miał Apple Pay, nie pamiętam dokładnie kiedy. Teraz nie działa, pomimo włączonej opcji na iPhone aby płacić w macOS jeśli jest w pobliżu.
- cesio i StanisławT. lubią to
Napisano 28 stycznia 2022 - 22:14
Czyli problem z visa jest ogólny, MasterCard nie na takiego problemu i obojętnie w jakim banku.(..)
Nieprawda, ja karty MasterCard z ING czy Santandera też nie jestem w stanie dodać.
Napisano 29 stycznia 2022 - 05:28
Ten sposób nie działa. Kiedyś działał, ale chyba wtedy jak macOS sam w sobie nie miał Apple Pay, nie pamiętam dokładnie kiedy. Teraz nie działa, pomimo włączonej opcji na iPhone aby płacić w macOS jeśli jest w pobliżu.
Właśnie wczoraj to sprawdzałem, bo kupowałem bilety KŚ no i jednak musiałem dodać kartę do Macbooka.
Napisano 30 stycznia 2022 - 16:15
U mnie jest dokładnie to samo na iPhonie, iPadzie, AW, działa, a na MB Pro M1- PKO BP karta VISA, wyskakuje powiadomienie o błędzie.
I czy da się ustawić autoryzację płatności zegarkiem jak na starszych makach, z ominięciem Touch ID?
Użytkownik superszerszen edytował ten post 30 stycznia 2022 - 16:15
Napisano 30 stycznia 2022 - 19:26
To co dobre, to Apple zawsze uwali :/ tak samo z xgrid, które pozwalało łączyć maki w klastry
Napisano 18 lutego 2022 - 20:28 Najlepsza odpowiedź
Panowie i Panie od dzisiaj dodawanie kart VISA z PKO BP zostało naprawione. Po 6 miesiącach reklamacji dzisiaj przyszła mi informacja z banku ze problem został naprawiony i mogę potwierdzić pozytywne dodanie karty do mojego MacBook. Dzięki wielkie wszystkim za zaangażowanie i pomoc.
Napisano 18 lutego 2022 - 20:44
Wreszcie. Dzięki za info. I potwierdzam, działa jak powinno.
Napisano 19 lutego 2022 - 13:13
Debetowa Visa Inteligo nie daje się dodać do Apple Pay na MBA M1
Ciekawe, Inteligo to przecież też PKO BP.
Napisano 19 lutego 2022 - 20:29
No ja mam właśnie Inteligo i się dodało teraz jak trzeba.
Napisano 22 lutego 2022 - 00:19
Visa kredytowa PKO BP działa; MasterCard debetowa - działa; Debetowa Visa Inteligo - niespecjalnie
[attachment=8713:Zrzut ekranu 2022-02-22 o 00.01.41.png]
Użytkownik ami_go edytował ten post 22 lutego 2022 - 00:20
Napisano 01 marca 2022 - 22:02
Potwierdzam, też udało mi się udać kartę po około 6 miesiącach, ale drogą reklamacyjną tego nie udało mi się zrobić. Zwyczajnie próbowałem dodać od czasu do czasu i w końcu zarybiło. Potwierdzam udane dodanie karty na MacBook Pro. Działa już Visa – nie tylko z PKO BP.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych