Pomimo że w porównaniu z aplikacją Zdrowie od Huawei to trochę Apple powinno poprawić to jak ostatnio testowałem AW7 to jestem pod wrażeniem dużej dokładności GPS i śledzenia np. biegu w lesie.
Smartwatch od Huawei nie "zbiera" danych tak szybko w terenie. Robiąc szybkie zwroty czy skręcając prostopadle AW7 robi to naprawdę imponująco gdzie konkurent "zaokrągla" prostopadły skręt a ze zwrotu ucina kilka metrów.
Pomiar tętna też jest dokładny, choć jeszcze nie testowałem z pasem piersiowym ale z moich wstępnych obserwacji wynika że jest wiele lepiej od konkurenta ale i tak HR już ktoś to dokładnie przetestował
https://www.youtube....h?v=_Gwa9W4Lk04 recenzje tego youtubera chyba są dość dokładne i raczej obiektywne (czego często innym brakuje).
Początkowo już chciałem zakupić watcha od Garmina np Fenixa 7 czy Venu ale po obejrzeniu wielu testów Garmin wcale nie wypada aż tak dobrze - wiadomo dla maratończyków czy kolarzy których treningi czy wyścigi są długookresowe to tylko zegarki z porządną baterią.
Bieganie nie jest dużym problemem smartwachy w pomiarze HR ( przeważnie niewielkie skoki HR) największym wyzwaniem w pomiarze HR są np. ćwiczenia siłowe (weight lifting) gdzie tętno potrafi szybko skoczyć i opadać w krótkim czasie i tu również AW7 sprawił się świetnie.
Jedyny minus AW7 to wiadomo bateria w porównaniu z Huawei (ale smartwatch Samsunga też z tyloma funkcjami co AW też jeden dzień ) ale bardziej mi zależy na dokładniejszych pomiarach i chociaż mniej znaczące były do tej pory inne funkcję to AW z połączeniu z iPhonem to już inna bajka
wszystko śmiga szybko, płynnie, różne apki itd. to naprawdę teraz czuję że jest to w pełni funkcjonalny smartwatch, więc zostaję z AW7.
Wynik a z powyższego dla każdego pytanie czy większa dokładność czy dłuższy czas pracy na baterii ?
Użytkownik maxwawa edytował ten post 16 kwietnia 2022 - 11:33