Zależy jak bardzo wsiąkłeś w otwartość Androida. Ta dyskusja może trwać kolejne 150 stron tutaj. Wszystko zależy czego używałeś tam i czego będziesz chciał używać tu. Flow się napewno zmieni, ale no jak ja pamiętam iOS 4 a teraz iOS 15 to jednak przepaść.
Ostatni mój iPhone to był 4S. Później był już tylko android. Początkowo byłem bardzo zafascynowany tym, jak bardzo otwarty jest ten system, mnóstwo personalizacji, możliwość praktycznie dowolnej modyfikacji softu, do tego zewnętrzne mody. Po tylu latach obcowania z tym systemem jestem po prostu zmęczony. Nie mam już tyle czasu i chęci na takie zabawy, nie chce mi się, a może przyszło to z wiekiem. Dzisiaj oczekuję czegoś innego. Przede wszystkim prostoty i bezproblemowej, łatwej obsługi smartfona.
Prze ostatnie dwa lata przebyłem drogę z Samsunga S10 do Huawei'a P30, a następnie przeskoczyłem na ogromnego Xiaomi Mi 10T PRO i był to ogólnie dobry smartfon, aczkolwiek posiadał sporo wad/problemów w standardowym sofcie. Trochę boję się tego przeskoku z 144Hz na 60Hz w przypadku zwykłego iPhone'a. Ale jeżeli się polubimy, to zawsze można przeskoczyć na model Pro. No gdzie jest ten kurier, bo już doczekać się nie mogę.
Użytkownik Radee edytował ten post 24 września 2021 - 10:14