Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

iPhone 13/13 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

#351 Radee

Radee
  • 4 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:14

Zależy jak bardzo wsiąkłeś w otwartość Androida. Ta dyskusja może trwać kolejne 150 stron tutaj. :) Wszystko zależy czego używałeś tam i czego będziesz chciał używać tu. Flow się napewno zmieni, ale no jak ja pamiętam iOS 4 a teraz iOS 15 to jednak przepaść. :D

Ostatni mój iPhone to był 4S. Później był już tylko android. Początkowo byłem bardzo zafascynowany tym, jak bardzo otwarty jest ten system, mnóstwo personalizacji, możliwość praktycznie dowolnej modyfikacji softu, do tego zewnętrzne mody. Po tylu latach obcowania z tym systemem jestem po prostu zmęczony. Nie mam już tyle czasu i chęci na takie zabawy, nie chce mi się, a może przyszło to z wiekiem. Dzisiaj oczekuję czegoś innego. Przede wszystkim prostoty i bezproblemowej, łatwej obsługi smartfona.

Prze ostatnie dwa lata przebyłem drogę z Samsunga S10 do Huawei'a P30, a następnie przeskoczyłem na ogromnego Xiaomi Mi 10T PRO i był to ogólnie dobry smartfon, aczkolwiek posiadał sporo wad/problemów w standardowym sofcie. Trochę boję się tego przeskoku z 144Hz na 60Hz w przypadku zwykłego iPhone'a. Ale jeżeli się polubimy, to zawsze można przeskoczyć na model Pro. No gdzie jest ten kurier, bo już doczekać się nie mogę. :P

Użytkownik Radee edytował ten post 24 września 2021 - 10:14

#352 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 września 2021 - 10:17

Zamawiałem u nich 2 telefony (13 pro max, 13) 20.09 i dzisiaj będzie u mnie kurier DPD ok 13 (potwierdzone telefonicznie)

Zazdro... czyli pecha mam... Odświeżałem cały dzień stronę, przed 16 zaczęły się pojawiać. Jak tyko wpadł Pro 512GB zamówiłem i dupa...

 iPhone 13 Pro 512GB SB  iPhone 12 Pro Max 256GB PB  iPad Pro 12.9" M1 256GB (5G)  Apple Watch 6 (LTE)  AirPods Pro 

#353 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2021 - 10:17

Kurde, u mnie tracking pokazuje że od 10:53 jest w Skrzyszowie (czyli w Tarnowie). Mam nadzieję że dziś będzie :P To jakieś 60 km ode mnie.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#354 quickq

quickq
  • 7 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:19

Jak Skrzyszow to bedzie. U mnie tez nadpisalo na ta miejscowosc. Jada na wschod ;)

#355 Remi73

Remi73
  • 143 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:20

Zazdro... czyli pecha mam... Odświeżałem cały dzień stronę, przed 16 zaczęły się pojawiać. Jak tyko wpadł Pro 512GB zamówiłem i dupa...

Ja mam inny problem...to co dzisiaj do mnie dotrze to dla mnie i córki...niestety dla żony cały czas "poluję" na 13 pro 256gb silver i póki co du...a!

#356 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:27

Też bym poszedł do paczkomatu po sluchaweczki, no ale już u kuriera paczka jest i trzeba czekać :(

No i OCZYWIŚCIE przyszedł, kiedy byłem pod prysznicem. Na szczęście nauczony doświadczeniem zostawiłem drzwi do łazienki otwarte i usłyszałem dzwonek, a nim się wdrapał (windą) na moje piętro, zdążyłem się nawet w miarę wytrzeć i ubrać :P

Tak poza tym, który kolor mini zamówiłeś? ;)

Żaden. To iPad (ten zwykły) dla żony.
  • 5b46927ee6 lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#357 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:28

U mnie chwile grozy, bo dziewczyna niebawem musi wyjść z domu (i tak już masę czasu straciła na to oczekiwanie na kuriera), a kuriera ani widu, ani słychu…

Ciekawe, czy niedostarczoną paczkę można tego samego dnia jeszcze gdzieś odebrać, czy trzeba czekać do poniedziałku…

#358 Andaar

Andaar
  • 1 688 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:29

No i OCZYWIŚCIE przyszedł, kiedy byłem pod prysznicem. Na szczęście nauczony doświadczeniem zostawiłem drzwi do łazienki otwarte i usłyszałem dzwonek, a nim się wdrapał (windą) na moje piętro, zdążyłem się nawet w miarę wytrzeć i ubrać :P

Żaden. To iPad (ten zwykły) dla żony.

Ah, No to sorry, pomyliło mi się chyba z innym tematem, w którym bodajże pisałeś, ze masz mini i myślałem, ze zmieniasz (a ten iPad całkowicie wypadł mi z głowy :P ).

MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue

Nie pomagam na PW

#359 Radee

Radee
  • 4 postów

No dobra, dzwoniłem do kuriera, będzie w ciągu godziny u mnie w domu. Jestem teraz tak podekscytowany jak kiedyś przy 4S  :P 

Problem jest taki, że nie jestem przygotowany na niego, nie mam ani ładowarki, ani etui, ani nawet foli na ekran, zastanawiam się teraz, czy warto go otwierać :lol:

#360 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Nie. Używaj w pudełku.

@Andaar: ja mam mini, ale 12. W tym roku nie zmieniałem, nie ma po co.

• 5b46927ee6 i SilentPL lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#361 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

.

Hehe, to może warto zastosować ten trik z prysznicem :D

#362 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:31

Sugerujesz, że to taki sam trick jak odpalenie papierosa kiedy autobus długo nie przyjeżdża? ;-)

#363 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:40

No jak nic, liczy się skuteczność :D

#364 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:50

Ja to bardzo żałuje, że UPS nie podzieliło się numerem do kuriera. Chętnie bym zadzwonił zapytać czy nie ma ochoty na kawę.

 iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2

#365 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 24 września 2021 - 10:55

Tak z ciekawości. Przy UPS zmienił się wam status na ‚w doręczeniu’, czy ciagle był ‚w drodze’?

#366 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 24 września 2021 - 10:56

'W drodze', sprawdziłem tuż przed pójściem po prysznic. _Może_ się zmienił na 'w doręczeniu' przez te 10 minut, które upłynęły między wstaniem z fotela a otwieraniem kurierowi, ale szczerze wątpię. Potem już było, oczywiście, 'doręczono'.

#367 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 września 2021 - 11:00

Tak z ciekawości. Przy UPS zmienił się wam status na ‚w doręczeniu’, czy ciagle był ‚w drodze’?

U mnie się status zmienił na „przekazano do doręczenia”. Ale nici z tego na razie.

PS. Dziewczyna nie dała się namówić na prysznic i już wyszła z domu. A ja będę późno. Czyli chyba jednak dziś nie zobaczę telefonu :(

#368 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 24 września 2021 - 11:01

Żeby było zabawnie, miałem status "W doręczeniu", na stronie apple dzięki temu zmienił się na "Przekazano do dostawy". A teraz UPS znowu wyświetla "W drodze" ale z miasta, z którego wcześniej był status "W doręczeniu" i z którego wyjeżdżają kurierzy. Także te statusy to takie mało godne zaufania. :D

 iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2

#369 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 września 2021 - 11:03

Żeby było zabawnie, miałem status "W doręczeniu", na stronie apple dzięki temu zmienił się na "Przekazano do dostawy". A teraz UPS znowu wyświetla "W drodze" ale z miasta, z którego wcześniej był status "W doręczeniu" i z którego wyjeżdżają kurierzy. Także te statusy to takie mało godne zaufania. :D

Czyżby próbowali doręczyć komuś innemu??? ;)

#370 reverpl

reverpl
  • 172 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 września 2021 - 11:08

Odebrany bez problemu w Cortland właśnie :) ale fakt że wolnych szt już nie mieli. 13 Pro Sierra Blue

#371 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2021 - 11:08

U mnie na stronie Apple jest "dotrze wkrótce" :P 

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#372 SilentPL

SilentPL
  • 194 postów

Napisano 24 września 2021 - 11:09

Czyżby próbowali doręczyć komuś innemu??? ;)

Będę walczył jak coś.

#373 petrydz

petrydz
  • 137 postów
  • SkądTrójmiasto :)

Napisano 24 września 2021 - 11:13

Dotarł! Ale to hula...

#374 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2021 - 11:14

Jakby kogoś interesowało, u mnie jest "przekazano do doręczenia".

24.09.2021
11:15
Przekazano do doręczenia 
Nowy Sacz, Poland

#375 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 24 września 2021 - 11:17

U mnie na stronie Apple jest "dotrze wkrótce" :P

Ha, no u mnie gwarantują tylko, ze „dotrze dziś” ;)

A propos kurierów, ponoć w Wielkiej Brytani już projektują drążenie tuneli pod ziemią z rurami, wktórych będą się odbywać przesyły paczek - na wózkach magnetycznych.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych