iPhone 13/13 Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty
Posted 24 September 2021 - 17:31
Posted 24 September 2021 - 17:39
Wersje 128 niektórych wariantów Pro wiszą niby do kupienia na stronach sieciówek. Gorzej z 256. Wczoraj wziąłem jedną z Media Expert ale do teraz zamówienie wisi jako "nowe"... chyba przegrałem tą loterię. I to wszystko przez <wstaw swoje ulubione przekleństwo naznaczające oszusta> x-kom. BTW. Ktoś zamawiał w x-kom i dostał egzemplarz?
Posted 24 September 2021 - 18:26
Posted 24 September 2021 - 19:17
X-Kom zawsze tak 'odpieprza' z preorderami na wszystko. Zbiera milion zamówień a potem niech się dzieje wola nieba. Liczą, że kiedyś im dojedzie towar. Odradzam takie zakupy.
Posted 24 September 2021 - 19:35
Pierwszy! ;-)
...dotarły obie 13-tki z Orange :-)
U mnie Orange pokpiło sprawę. Dziś popołudniu dopiero skompletowali przesyłkę, ale do dpd nadal nie wydali. Szkoda. Nastawiałem się na poniedziałek, ale jak widać i ten termin wątpliwy. Uuuu…
Posted 24 September 2021 - 20:11
No i 120hz, coś pięknego.
iPhone 15 Pro | MacBook Pro 2023 M2 Pro 16'' | iPad Mini 6G | Apple Watch SE | AirPods Pro 2
Posted 24 September 2021 - 21:24
U mnie też była mała/duża wtopa...telefony z Orange przyjechały w uszkodzonym kartonie i jak 13 córki była ok (obie plomby nienaruszone) to moja 13 pro max z jedną (dolną) plombą uszkodzoną/odpieczętowaną...można było otworzyć pudełko bez usuwania górnej plomby! Sprawdziłem przy kurierze i telefon wyglądał na nietknięty więc żeby nie bawić się w nieodbieranie telefonu i reklamację w Orange ostatecznie go zabrałem. Na szczęście wszystko jest ok i telefon śmiga bezproblemowo! Tak przy okazji to kolejna wtopa DPD (kiedyś z paczki z Zalando ktoś ukradł jeden ciuch)U mnie Orange pokpiło sprawę. Dziś popołudniu dopiero skompletowali przesyłkę, ale do dpd nadal nie wydali. Szkoda. Nastawiałem się na poniedziałek, ale jak widać i ten termin wątpliwy. Uuuu…
Posted 25 September 2021 - 06:14
Przesiadłem się właśnie z niego (a raczej jestem w trakcie ) i aż takich dużych różnic chyba nie widzę :/
Spodziewałem się po prostu efektu wow, ale jak to ludzie mówią, jest to po prostu ewolucja (może tez być to spowodowane faktem, ze mam iPada Pro, nie wiem).
Z niego czyli z SE czy z XR? z tego drugiego róznice pewnie beda tylko w jakosci czarnego koloru oraz w aparatach. Strasznie mnie irytowało, że nie mogłem robić zdjęć w trybie portretowym nie ludziom.
Z SE to absolutny przeskok.. wlasnie dostałem się do konfiguracji, jak na razie wszystko przebiega sprawnie. A teraz od nowych telefonów nie ma co oczekiwać rewolucji. Android przeważnie dodaje dużo gimmie features, ale jest problem żeby to dobrze działało na róznych urządzeniach, a Apple grzebie kasę za markę i rozpoznawalność. Myśląć racjonalnie, to na 13 trzeba przejść tym, co korzystają z Iphone x albo niżej. Reszta dobrze sobie radzi No, moze poza tym dziwnym SE z 2020 roku.
Posted 25 September 2021 - 13:45
Z niego czyli z SE czy z XR? z tego drugiego róznice pewnie beda tylko w jakosci czarnego koloru oraz w aparatach. Strasznie mnie irytowało, że nie mogłem robić zdjęć w trybie portretowym nie ludziom.
Z SE to absolutny przeskok.. wlasnie dostałem się do konfiguracji, jak na razie wszystko przebiega sprawnie. A teraz od nowych telefonów nie ma co oczekiwać rewolucji. Android przeważnie dodaje dużo gimmie features, ale jest problem żeby to dobrze działało na róznych urządzeniach, a Apple grzebie kasę za markę i rozpoznawalność. Myśląć racjonalnie, to na 13 trzeba przejść tym, co korzystają z Iphone x albo niżej. Reszta dobrze sobie radzi No, moze poza tym dziwnym SE z 2020 roku.
SE 2016, wiem przeskok jakiś jest, ale nie miałem żadnego efektu wow po wyjęcie z pudełka, ani użytkowaniu, poza aparatem może. Nadal jak biorę SE w ręce to jest bardziej wygodny bo mniejszy, ale przyzwyczaję się jakoś do tego.
Na plus to wiadomo bateria, ekran i głośniki (o tym zapomniałem w sumie, że chyba od 7’ki wprowadzili stereo), ale to tak jak większość osób lubi mawiać to po prostu ewolucja.
Z tym że bierz po uwagę, że obcuję z FaceID i brakiem TouchID od 2 lat w iPadzie, czyli zapewne przez to.
A i zapomniałem o czerwonym kolorze, który na prawdę jest piękny (w sumie od dawna chodził mi po głowie).
MacBook Pro 13" nTB 2017 256GB Silver | iPhone 13 mini 128GB Red | iPad Pro 11 (1st gen) 64GB Silver | iPod Shuffle 4 gen. Blue
Nie pomagam na PW
Posted 25 September 2021 - 18:46
Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm
Posted 25 September 2021 - 19:06
Posted 25 September 2021 - 19:38
Ontop: miałem w tym roku nie kupować, ale tak namawialiście, namawialiście i w końcu dopięliście swego. Poszłem (bo nie miałem daleko; jakbym miał, bym napisał "poszedłem") do sklepu i jakoś samo w ręce wpadło:
https://i.imgur.com/tyhpXS3.jpg
Moderatorsko: to może przypnę tematy o tegorocznych modelach, żeby były zawsze u góry działu dla lepszej dostępności, a dwunastkowym pozwolę już odetchnąć, co Wy na to?
Wrażenia, o ile jakieś będą, z używania nowej zabawki pojawią się w stosownym temacie (gromy na iOS 15 także ).
- winmaciek likes this
Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.
Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…
Posted 25 September 2021 - 22:40
Mój egzemplarz z AOS został standardowo wysłany w godzinach wieczornych w czwartek, dostawa według UPS na piątek. Doszło do jakiegoś opóźnienia w lokalnym transporcie i telefon utknął w oddziale oddalonym o 20 km od mojej miejscowości. Dzisiaj pojechałem i odebrałem
Posted 26 September 2021 - 04:35
Git, teraz łatwiej trafić.Moderatorsko: to może przypnę tematy o tegorocznych modelach, żeby były zawsze u góry działu dla lepszej dostępności, a dwunastkowym pozwolę już odetchnąć, co Wy na to?
Wrażenia, o ile jakieś będą, z używania nowej zabawki pojawią się w stosownym temacie (gromy na iOS 15 także ).
U mnie zdarzyła się rzecz dziwna - na rachunku bankowym z powrotem pojawiła się kasa za iPhone’a. Przecierałem oczy ze zdumienia wczoraj przez cały dzień aż do teraz - już zabrali ;D
Edited by sheepysheep, 26 September 2021 - 04:35.
Posted 26 September 2021 - 08:22
Ja dzisiaj zadzwoniłem do iSpot z tyłka zapytać i okazało się mieli IP 13 pro Max 256 niebieski noi wziąłem a zamówienie anulowałem z aso
Też słyszałem, że niebieskich wersji przyszło najwięcej. Może nastawiali się, że będzie najpopularniejsza bo nowy kolor? Chyba bank rozbił grafit... Wczoraj od tak sprawdziłem sobie na ceneo 13 pro i wyskoczył Innergo Systems z dostępnymi (w.g. statusu strony) niebieskimi trzynastkami pro 256gb. Status strony po jakimś czasie zaktualizował się z zielonej do żółtej dostępności więc niewiele myśląc zamówiłem i ja... we wtorek ma nastąpić wysyłka, zobaczymy czy upolowałem.
Posted 29 September 2021 - 13:03
A ja na spokojnie zamówiłem 3 dni po premierze i teraz ... poczekam do listopada
Ale czekam w zasadzie już ponad pół roku to już jest chyba z górki
Posted 29 September 2021 - 15:35
Mam dostawę na 5-13 październik. Panowie myślicie, że bardziej 5 czy jednak bliżej 13 dostanę produkt? Niestety trafił się spontaniczny wyjazd na wakacje 6 października i martwię się o dostawę
IP 14 Pro Max/ AW Ultra
MB Pro 14/ IMAC 24/ IPAD PRO M1
Posted 29 September 2021 - 15:36
Posted 29 September 2021 - 16:15
Posted 29 September 2021 - 17:38
Posted 29 September 2021 - 18:06
Mi się udało w sobotę wyhaczyć 13 Pro Sierra Blue z Innergo Systems. Pierwszy Iphone no i cóż mogę napisać - iOS trochę inny od Androida, trochę pewnie jeszcze nie kumam ale ogólnie idzie polubić. Jedyne co mi się na szybko nie podoba to:
1. Klawiatura - na And użyłem SwiftKey i chociaż tu też jest dostępne to nie ma tego feelingu co na And...
2. Formularze, dokumenty (arkusze), zaznaczanie czegoś w internecie... no mało akuratnie to mi działa. Na p30 pro o wiele trudniej było się pomylić czy też nie uzyskać w ogóle reakcji, tutaj jest to częste ale i też czcionka wydaje się mniejsza (już powiększałem w opcjach ale i tak coś jest inaczej).
Posted 29 September 2021 - 18:24
A ja zamówiłem 13 pro w Media Markt 23.09, następnego dnia anulowałem zamówienia (w ich systemie widać, że anulowane) a dziś dostałem SMS, że czeka na mnie w markecie do odbioru. Miałem jeszcze pokusę, by jednak wziąć go, ale jak córka, która miała odziedziczyć 12 pro (ma Xr) mnie przekonuje, że to bez sensu i żebym co roku nie zmieniał, to zadzwoniłem, że nie odbiorę.
Posted 01 October 2021 - 14:24
Jakby ktoś szukał to na polskim Amazonie są dostępne od ręki niektóre kolory i konfiguracje iPhone'a Pro/Pro Max. Dostawa nawet jutro.
Edited by Hubson83, 01 October 2021 - 14:25.
- winmaciek likes this
iPhone 15 Pro Max | iPhone 12 | Apple Watch Ultra | MacBook Pro 16" | MacBook Pro 14"
Posted 01 October 2021 - 14:36
24.09 zamówione dwie sztuki w EuroRTV (13 Pro 256), 27.09 był już kurier.
iPhone 15 Pro 256GB Mac mini (Late 2014) Apple Watch Ultra 2 AppleTV 4K
Posted 01 October 2021 - 19:39
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users