Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 13/13 Pro - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
522 odpowiedzi w tym temacie

#226 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 25 września 2021 - 15:34

U mnie tak samo.

#227 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2021 - 15:39

W ogóle to jest jakaś mała aktualizacja iOS15, nie wiem czy tylko na 13, chyba tak.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#228 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 25 września 2021 - 16:58

Na trzynastce tylko.

#229 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 25 września 2021 - 17:48

Zmniejszyli Faceid, miejsca tyle teraz, ale już stanu baterii nie dadzą. Puste, zmarnowane miejsce.
  • MasterM lubi to

#230 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2021 - 17:52

To super. Już się nie mogę doczekać mojej zmiany z xs Max na 13 PM. Tym bardziej daje sobie spokój z dokupieniem iPada.
A jak bateria rzeczywiście jest z tym lepiej?

Z baterią jeszcze się nie wypowiem, bo za krótko mam tel. Wiadomo, że dłużej, ale ile to zobaczymy. Od około 12 ogarniam sprzęt, odtwarzanie backup, dużo zabawy aparatem itd. i spadło od około 75% do 60% w tym momencie. Jest ok, wg mnie :)

#231 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2021 - 17:58

Testuję już ponad 24 godziny i powiem wam szczerze. Przesiadka z 12 Pro na 13 Pro to totalny bezsens. Z cinematic mode i tak nie będę korzystać, różnica w zdjęciach robionych na co dzień raczej niezauważalna. 120Hz robi robotę, ale i tak to jest mocno spóźnione, więc ten rok nikogo nie zbawi. Bateria ciężko powiedzieć, pewnie lepiej, ale wiadomo, nowy telefon. Co do koloru - bardziej mi się podobał pacyficzny, ale ta sierra blue jest ok.  Nie ma nawet procentowej baterii w prawym rogu...

Wiadomo że to nie jest tak mały update jak X -> XS, ale przesiadka ma sens najwyżej z X albo XS. Nie żałuję bo za rok straciłbym więcej na sprzedaży 12 Pro, ale trochę mnie denerwuje, że te aktualizacje nic nie wnoszą w codziennym korzystaniu z telefonu.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#232 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2021 - 18:13

Z 12 pro/pro max to chyba tylko to odświeżanie może przekonać. Reszta raczej nie będzie aż tak widoczna. Mnie też denerwuje to, że aktualizacje nic nie wnoszą, ale niestety to się raczej nie zmieni. Chciałbym mieć możliwość nawet dodania większej liczby ikonek na ekranie, skoro ekran większy, mogliby dać chociaż % wyświetlanie baterii, jak notch mniejszy itd. No ale to standard w przypadku Apple albo się z tym zostaje, albo out i tyle.

#233 ra74

ra74
  • 88 postów

Napisano 25 września 2021 - 18:28

Chciałem właśnie kupić etui apple do pro w ispocie, i tj jakaś porażka, nie mogą otworzyć pudełka żeby mógł nawet zobaczyć kolor na żywo. Ciśnienie mi się podniosło i wyszedłem, jak to możliwe że nie mogą raz w roku wydać tysiaka i kupić sobie po 1 etui na każdy model

• kamjas lubi to

#234 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 25 września 2021 - 18:32

Ja kupiłem Apple Brown Leather Case. Fajnie to wyglada z tym niebieskim iPhone.

#235 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 25 września 2021 - 18:43

Wiadomo że to nie jest tak mały update jak X -> XS, ale przesiadka ma sens najwyżej z X albo XS. Nie żałuję bo za rok straciłbym więcej na sprzedaży 12 Pro, ale trochę mnie denerwuje, że te aktualizacje nic nie wnoszą w codziennym korzystaniu z telefonu.

Dlatego podtrzymuję głoszone przeze mnie zdanie, że Apple śmiało mogłoby wypuszczać nowe, flagowe iPhone'y co dwa lata. 

• PL95 lubi to

#236 wannabe

wannabe
  • 33 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 września 2021 - 23:48

Dlatego podtrzymuję głoszone przeze mnie zdanie, że Apple śmiało mogłoby wypuszczać nowe, flagowe iPhone'y co dwa lata. 

Apple niech sobie wypuszcza nawet co 6 miesięcy.

My natomiast wiedząc jakie jest wsparcie słuchawek ca. 5lat nie musimy kupować co chwila nowego telefonu mając z tyłu głowy brak znaczącego progresu z modelu na model.

• PL95 lubi to

 MacBook Pro 14" M3 Pro, 36GB/1TB |  iPhone 16 Pro 256GB |  Watch Series 7 SS |  AirPods 2 Pro

#237 konio124

konio124
  • 669 postów

Napisano 26 września 2021 - 01:01

Ja również liczyłem że pojawi się % baterii, a tu lipa!

Kupiłem 2 casy od Apple i jeden z nich będzie odsyłany, mowa tu o przezroczystym case dla 13 pro max.

Nie wiem czy trafiłem na jakiś wadliwy egzemplarz ale u mnie case jest kiepsko spasowane, słychać trzask gdy ściągam iPhone z ładowarki MagSafe.

No i niestety w tym roku brakuje mojego ulubionego koloru (białego) silikonowego case.

Czy zdarzało się że Apple dodawało nowe kolory na przestrzeni kilku miesięcy?

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#238 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 26 września 2021 - 06:01

U mnie w apce apple store jest bug jak na razie. Nie da się włączyć powoadomień.

#239 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 26 września 2021 - 06:26

Oczywiście musieli coś odyebać z tym odśnieżaniem. Aplikacje firm trzecich nie mają animacji w 120Hz. To jest jakiś żart, bo ba iPadzie Pro nie ma czegoś takiego. To pewnie dlatego się to nazywa adaptacyjne. Gdyby zrobili na stałe jak iPadzie to pewnie rozładowałby się po 2h :v

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#240 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 26 września 2021 - 07:02

No, ale przewijanie stron/list i animacje otwarcia zamknięcia aplikacji są w 120Hz. Czyli to na co userzy najbardziej zwracają uwagę. Mam wrażenie, że robią z tego niepotrzebny shit storm.

#241 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 26 września 2021 - 08:22

No nie wiem, jednak jest masa aplikacji, w których interakcja z appką nie ogranicza się do scrollowania.

Mnie się to rzucili po 2 minutach od momentu jak telefon mnie przywitał. Jedno wpisanie w Google hasła i już mam odpowiedź czemu tak jest. Nie jest to normalne i nikt mi nie wmówi ze tak powinno być. Na iPadzie tak nie ma, na telefonach innych producentów mających 120Hz ekrany również nie. Niech dadzą opcję wyboru.

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#242 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 26 września 2021 - 08:28

A to nie jest tak, że developerzy muszą coś dodać w kodzie? Czy źle zrozumiałem?

#243 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 26 września 2021 - 08:56

Raczej mogą, a nie muszą. W kodzie iOS15 jest zablokowane pełne 120Hz dla aplikacji firm trzecich ze względu na żywotność baterii.

#244 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 26 września 2021 - 09:14

Chciałem właśnie kupić etui apple do pro w ispocie, i tj jakaś porażka, nie mogą otworzyć pudełka żeby

mógł nawet zobaczyć kolor na żywo. Ciśnienie mi się podniosło i wyszedłem, jak to możliwe że nie mogą

raz w roku wydać tysiaka i kupić sobie po 1 etui na każdy model

Miałem taką samą sytuację raz i więcej do tego ignoranckiego śmietnika nie pójdę.

Jakoś w Cortland nie mają z tym problemu żeby wypakować co chcesz i mierzyć.

Ostatnio takie zakupy robiłem w MediaMarkt, nie musisz nikogo pytać, prosić, sam

sobie wyjąłem każde i przegląd zrobiłem tak silikonowych jak skórzanych i kupiłem

co mi pasuje. Być może to akurat u mnie tak, w innych mają inne zasady nie ręczę

za to ale tak czy inaczej iSpot to koszmar indolencji i niedouczenia bandy gówniarzy.

• reverpl lubi to
 Only Apple 

#245 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 26 września 2021 - 09:22

Mam problem z odblokowaniem telefonu przez Apple Watch. Cały czas informacja (w sekcji Face ID), że zegarek nie jest połączony, a połączony jest :)

Użytkownik damianmajk edytował ten post 26 września 2021 - 09:22

#246 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 26 września 2021 - 09:40

Mam problem z odblokowaniem telefonu przez Apple Watch. Cały czas informacja (w sekcji Face ID), że zegarek nie jest połączony, a połączony jest :)

Wszyscy majo 

• damianmajk lubi to

#247 ali_cja

ali_cja
  • 249 postów

Napisano 26 września 2021 - 10:24

Chciałem właśnie kupić etui apple do pro w ispocie, i tj jakaś porażka, nie mogą otworzyć pudełka żeby mógł nawet zobaczyć kolor na żywo.

Uniemożliwienie kupującemu dokonania wyboru rzeczy sprzedanej stanowi naruszenie obowiązku sprzedawcy, określonego w art. 546(1). § 3. Kodeksu cywilnego.
Jest to zagadnienie, moim zdaniem, zasługujące na założenie odrębnego tematu.
Przepraszam za offtop.

#248 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 26 września 2021 - 12:24

Testuję już ponad 24 godziny i powiem wam szczerze. Przesiadka z 12 Pro na 13 Pro to totalny bezsens. Z cinematic mode i tak nie będę korzystać, różnica w zdjęciach robionych na co dzień raczej niezauważalna. 120Hz robi robotę, ale i tak to jest mocno spóźnione, więc ten rok nikogo nie zbawi. Bateria ciężko powiedzieć, pewnie lepiej, ale wiadomo, nowy telefon. Co do koloru - bardziej mi się podobał pacyficzny, ale ta sierra blue jest ok.  Nie ma nawet procentowej baterii w prawym rogu...

Z tego samego powodu wymieniam co. roku.... gdybym wymieniał co 2 musiałbym więcej dokładać a tak co roku mam nowy "taniej" i przy okazji jest radość z nowego telefonu...... mój będzie dopiero w poniedziałek liczę na lepszy ekran brak static noise przy rozmowach z włączonym LTE i mam nadzieję że albo zobaczę różnice w tych 120hZ albo bateria będzie dłużej trzymała :D 

• PL95 lubi to

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#249 ra74

ra74
  • 88 postów

Napisano 26 września 2021 - 13:51

13 pro to jednak jest klocek, w trzymaniu trochę podobny do nexusa 4. Poprzednio miałem 7 gdzie IMHO przesadzili z cienkością tak tutaj nie spodziewałem że rozmiar i waga ma aż takie znaczenie, po 2h zabawy boli mnie już ręka.

Bawiłem się chwilę samsungiem s21 przy jego premierze który ma podobny rozmiar ekranu i wydaje mi się że był  wygodniejszy w trzymaniu. Jeszcze do sprawdzenia foto

#250 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 26 września 2021 - 15:34

Czy coś się zmieniło w kwestii mocy magnesów względem 12 Pro Max? Gdybym mógł to zrezygnowałbym z tego szpecącego ringu na case. Jakieś propozycje z ringiem w kolorze Sierra Blue? :)

Użytkownik Danio02 edytował ten post 26 września 2021 - 15:35

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych