Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak przenieść notatki głosowe z iPhone'a na komputer?

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 20 February 2021 - 12:02

Nie wiem jak jednocześnie przenieść wszystkie notatki głosowe z iPhone'a na iMaca? Kiedyś to było bardo proste, teraz nawet nie widzę w iTunes na iMacu opcji notatek głosowych. W iPhone X mam zaktualizowany do najnowszej wersji. iMac macOS Catalina. Może warto poszukać pliku z notatkami głosowymi w iMacu? Potem sobie wszystko skopiować i usunąć w iPhonie? Znalazłem informacje że tutaj go znajdę / Users / NAME / Muzyka / iTunes / iTunes Media / Notatki głosowe w Finderze. Ale to chyba dotyczy starszej wersji, bo u mnie nic nie ma poza mp3 muzyką. Dziękuję za pomoc.

#2 winmaciek

winmaciek
  • 6897 posts
Posted 20 February 2021 - 12:09

Ja bym zaczął poszukiwania od aplikacji Dyktafon, która jest wbudowana w macOS. Notatki głosowe domyślnie synchronizują się przez iCloud. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#3 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 20 February 2021 - 12:41

iCloud odpada. Notatek mam dużo i gdyby była jakaś tania, zaufana aplikacja to bym kupił, ale więcej niż 30 zł nie dam, na cos co zawsze było darmowe. Dzięki, ale nadal nie mogę sobie poradzić. 

#4 Duke123

Duke123
  • 491 posts

Posted 20 February 2021 - 14:24

Można wysłać przez AirDrop. Ale z tego co widzę to tylko pojedynczo.

#5 winmaciek

winmaciek
  • 6897 posts
Posted 20 February 2021 - 14:35

Dokładnie. Albo eksport pojedynczych nagrań albo iCloud. 

#6 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 20 February 2021 - 14:43

AirDrop używam zawsze, ale  liczby w setkach potrzebują innego rozwiązania. Ten iCloud wciska się już od rejestrowania sprzętu i chcą pieniędzy przy większej pamięci. Mam kabel, przez lata to robiłem i musi być jakaś opcja. Może jakaś darmowa aplikacja? Albo gdy archiwizuję iPhona na moim iMacu, to musi być gdzieś zapisany folder z notatkami głosowymi, ale gdzie on jest? Kilka lat temu był, to dlaczego teraz miałoby go już nie być.

Edited by bielin, 20 February 2021 - 14:45.

#7 winmaciek

winmaciek
  • 6897 posts
Posted 20 February 2021 - 15:05

Kilka lat temu był, bo notatki były jednym z katalogów wewnątrz bajzlu znanego szerzej jako iTunes. Ten katalog istnieje, ale jako część aplikacji Dyktafon i jest zakopany gdzieś w bibliotece użytkownika. Aplikacja do przeglądania backupu może by dała radę, ale ja z żadnego produktu tego typu nie korzystam, więc się nie wypowiem. 

#8 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 20 February 2021 - 18:58

Znalazłem pewien program iMazing i pisze że umożliwia on transfer danych pomiędzy komputerem a iPhonem. Pisze że daje możliwość zarządzania zawartością urządzenia jak wiadomości głosowe i może dużo więcej. Polski opis tutaj https://www.dobrepro...dows,82555.html Jest też na maca https://imazing.com/download Co o nim sądzicie? Niestety nie jest darmowy. Ale chyba mozna kopiować notatki głosowe z iPhone? Nie wiem dlaczego iTunes w porównaniu z nim wydaje się być 1000 razy gorszy  :rolleyes:

Edited by bielin, 20 February 2021 - 19:16.

#9 ftpd

ftpd

Nie.

• 24346 posts

Posted 20 February 2021 - 19:25

Ja sądzę jedno: po co kupować jakieś takie dziwactwa, jak po prostu jest iCloud?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#10 bielin

bielin
  • 653 posts

Posted 20 February 2021 - 19:43

Ja sądzę jedno: po co kupować jakieś takie dziwactwa, jak po prostu jest iCloud?

Ja mam kilka iPhonów i tyle zawartości że musiałbym płacić za dodatkowe miejsce na iCloud. Nie lubię też jak w tle mi coś pracuje, zapisuje się w iCloud i lubię sobie sam decydować co dokładnie chce kopiować na iMaca. Ale dokupować też nic nie chcę, bo szkoda na to kasy. To wszystko w iTunes powinno jeszcze lepiej działać jak w imazing, ale niestety.

Edited by bielin, 20 February 2021 - 19:46.

#11 ftpd

ftpd

Nie.

• 24346 posts

Posted 20 February 2021 - 19:48

5 zł za 50 GB iCloud vs. 250 złotych za jakieś iMazing. No i Apple już ukradło Twoją prywatność, więc moim zdaniem bez sensu pozwalać kolejnej firmie na dostęp do danych.

Ale jasne, to Twój wybór.

• MasterM likes this

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users