Cześć,
przesiadam się na nowego iPhone'a, ale wygląda na to że przy przesiadce popełniłem błąd metodologiczny.
Uruchomiłem nowy telefon, podpiąłem pod swoje Apple ID, poprawnie aktywowałem itd. Nie przeniosłem danych ze starego telefonu od razu, bo akurat chciałem po prostu coś tam sprawdzić, więc przeklikałem kreatora i poszedłem dalej. Do nowego telefonu z czystym iOS wgrałem kartę eSIM, która również poprawnie się aktywowała, bo również chciałem ją sprawdzić. I wszystko jest niby super, ale niestety okazało się inaczej.
Wgrywając backup starego telefonu z iCloud muszę wymazać zawartość nowego, aby backup został zaczytany i wgrany. Tym samym utracę wgraną do nowego telefonu kartę eSIM. Problem polega na tym, że akurat ten operator pozwala na jednorazowe skorzystanie z kodu QR dla karty eSIM, zatem po wymazaniu nowego telefonu i wgraniu backupu poprzedniego utracę uaktywnioną kartę eSIM i nie będę mógł jej ponownie zainstalować.
Sprawa byłaby prosta, gdyby nie to że karta eSIM pochodzi od zagranicznego operatora i sporo zabawy i czasu będzie kosztowało mnie ściągnięcie kolejnej z nowym kodem QR.
Czy ktoś ma jakiś pomysł jak przenieść dane ze starego telefonu na nowy bez wymazywania zawartości nowego i utraty karty eSIM wgranej do tego iPhone?
Edited by Crazy Joe, 10 February 2021 - 09:44.