Jak chcesz, to skopiuj. Ale te pliki nie są krytyczne, możesz je śmiało wywalić.

Automatycznie otwierające się nowe okna Findera w Big Sur
Napisano 17 listopada 2020 - 12:25
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 17 listopada 2020 - 23:18
find ~/Library -iname '*finder*.plist*' -exec rm -f {} \;
Wykonałem to polecenie, ale niestety nic to nie zmieniło. Tyle, że nie odinstalowałem DropBoxa. Troszkę boję się tej operacji, bo nie wiem co i skąd zniknie po jego reinstalacji. Może nic złego się nie stanie, ale trochę się lękam
Czy istnieje szansa, ze to nie DB jest problemem? Używam go od lat i nigdy problemem nie był.
Napisano 17 listopada 2020 - 23:36
Zostaw tego dropboxa.
Wykonaj komendę jeszcze raz, a zaraz po niej od razu następną: killall Finder. Powinien się wtedy 'przerestartować'.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 18 listopada 2020 - 12:32
.plisty wykasowane, Finder zrestartowany i... dupa
Napisano 18 listopada 2020 - 13:42
I find z ls pokazuje, że mają nową datę, tak?
Napisano 18 listopada 2020 - 13:59
Coś tam w konsoli widzę, że system sugeruje zaktualizować "zsh" (cokolwiek to jest) - ma to znaczenie?
Użytkownik margiel edytował ten post 18 listopada 2020 - 14:02
Napisano 18 listopada 2020 - 15:04
Nie.
Ja nie mam innych pomysłów, skoro to nie są plisty od Findera.
Napisano 18 listopada 2020 - 16:19
OK. Mimo wszystko bardzo dziękuję za pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych