Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MAIL - automatyzacja kilku podpisów

• This topic is locked This topic is locked
3 replies to this topic

#1 Tomasz Dynarski

Tomasz Dynarski
  • 42 posts

Posted 03 November 2020 - 21:45

Mam utworzone dwa podpisy w Mail.

Czy jest możliwość powiązania Podpis1 = Nowy email; Podpis2 = Odpowiedź, przekazanie itp. - miałem tak w Windows ;-)

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 03 November 2020 - 23:28

Nie. Jedyna opcja to ręczne zmienianie defaultowo przypisanej sygnatury podczas pisania.
W jakim kliencie pod Windows tak miałeś? Jeśli w Outlooku, to zawsze możesz go zainstalować i używać tak, jak jesteś przyzwyczajony.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 Tomasz Dynarski

Tomasz Dynarski
  • 42 posts

Posted 06 November 2020 - 22:00

Nie. Jedyna opcja to ręczne zmienianie defaultowo przypisanej sygnatury podczas pisania.
W jakim kliencie pod Windows tak miałeś? Jeśli w Outlooku, to zawsze możesz go zainstalować i używać tak, jak jesteś przyzwyczajony.

Nie chcę - próbuję się z MAC.

Skoro podjąłem decyzję o zmianie platformy to spodziewałem się, że na wstepie nie będzie łatwo i trzeba będzie się pozbyć kilku przyzwyczajeń.

Na razie to 4ty dzień naszej szorstkiej miłości ;-)

I kolejny problem z mail. Nie mogę poradzić sobie z ustawieniem by załączniki były załącznikami a nie treścią email.

Nawet jeśli ustawię w treści email by załącznik był - "pokaż jako plik", to i tak odbiorca otrzyma go w treści email.

Nawet próbowałem w terminalu ustawić:

defaults write com.apple.mail DisableInlineAttachmentViewing -bool yes

ALE DALEJ NIE DZIAŁA - POOOOMMMOOOOCY ;-)

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24168 posts

Posted 07 November 2020 - 01:17

Nie. Jeden wątek - jedno zagadnienie.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users