Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 12 - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#26 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 18 października 2020 - 14:50

Informujcie jak do was przyjdzie jaki model zamawialiście, o której godzinie,i z jakiego sklepu, żeby na przyszłość wiedzieć warto brać, a gdzie nie

Zawsze najpewniej AOS, w dniu premiery u innych to loteria. Żaden z większych nie wie ile dostanie iPhonów.

Użytkownik EMU edytował ten post 18 października 2020 - 16:25

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#27 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 października 2020 - 15:31

Zawsze najpewniej AOS, w dniu premiery u innych to loteria. Żaden większych nie wie ile dostanie iPhonów.

Pewne jest jeszcze Allegro w dniu premiery, tam zawsze dostanie się od ręki, oczywiście z odpowiednią przebitką;D

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#28 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 18 października 2020 - 16:25

Pewne jest jeszcze Allegro w dniu premiery, tam zawsze dostanie się od ręki, oczywiście z odpowiednią przebitką;D

Tak, zgadza się. Ale o Januszach biznesu tu nie mówimy.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#29 PL95

PL95
  • 254 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 18 października 2020 - 18:31

No, u mnie już pojawiła się informacja o wysłaniu etui, które ma dojść we środę. 

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#30 notmebug

notmebug
  • 2 postów

Napisano 18 października 2020 - 21:14

W morele.net widać ile sztuk zostało kupionych bo początkowo ustalili ilość dostępnych sztuk na 20 dla każdego modelu. Wyglada na to że sprzedali tylko 6x pro i 1x pro max.

Przez weekend mi odpowiedzieli że nie wiedzą ile dostaną sztuk oraz kiedy je dostaną. Nie zdziwiłbym się gdyby apple puściło 100% pierwszych sztuk z produkcji tylko na AOS, reszta pewnie dostanie za miesiąc.

No zawsze jest to allegro...

#31 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 18 października 2020 - 21:16

Ja właśnie dostałem informacje ze moje zamówienie w cortland zostało przekazane do realizacji w salonie.
Ale nie mam pojęcia co to znaczy :)

#32 otuadiordna

otuadiordna
  • 222 postów

Napisano 19 października 2020 - 09:21

Jako nowy użytkownik najpierw się przywitam i od razu przechodzę do rzeczy. Wspominaliście że w ME nie wiedzą ile będą mieli sztuk a na stronie cały czas wiszą wszystkie. Natomiast jak to jest z Euro? U nich nie wszystkie modele są dostępne. Czy to może oznaczać że zakup jednego z nich da gwarancję dostępności na piątek?

#33 AjTee

AjTee
  • 251 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 października 2020 - 09:42

Ja dalej przetwarzanie na AOS. 

Użytkownik AjTee edytował ten post 19 października 2020 - 09:42

 MacBook Pro 14,2" (2021) (M1 Pro 10 cores CPU 16 cores GPU)   AirPods Max  iPhone 14 Pro Max 512 GB Deep Purple 

 Apple Watch S7 45mm  iPad Air 4 256 GB  Apple AirPods Pro  Apple TV 4K  Magic Mouse White

#34 PL95

PL95
  • 254 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 19 października 2020 - 09:45

U mnie iPhone przetwarzany, natomiast jeśli chodzi o etui i ładowarkę, to już wskoczyły na status „wysłane” i teoretycznie mogę śledzić te paczki w UPS, jednak gdy w wyszukiwarce wpisuję nr przesyłek wyskakuje mi komunikat, że „szczegóły nie są jeszcze dostępne”  :D

 iPhone 16 Pro Max  iPad Pro 11“ Space Grey 256GB  Apple Watch Series 7 45mm  MacBook Pro 15“ 2019  AirPods Pro 2  

#35 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 października 2020 - 09:48

To znaczy, że paczka została zarejestrowana, czyli UPS wie, że będzie ją wysyłał, ale nie została jeszcze odebrana od wysyłającego.

• PL95 lubi to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#36 soczekpl

soczekpl
  • 3 272 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 19 października 2020 - 10:02

To znaczy, że paczka została zarejestrowana, czyli UPS wie, że będzie ją wysyłał, ale nie została jeszcze odebrana od wysyłającego.

Czasami jest też "gotowe dla UPS", choć ja zasilacza mam wysłany UPS i mam to samo, co kolega wyżej.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#37 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:14

Rano znów próbowałem się dodzwonić w sprawie płatności (kończy mi się ważność karty 31.10 a dostawę pokazuje 4.11) i po 37 minutach się rozłączyłem. Teraz od razu jest komunikat że nie jesteśmy w stanie odebrać, przepraszamy. Nie pamiętam takiej jakości obsługi w tej firmie od kilku lat.

 iPhone 11 Pro Max  iPhone 7  iPad Air 2  rMBP 2014  Watch 4

#38 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:15

Może się ktoś do apple dodzwonić ? mam pytanie jak można zmienić inaczej dane płatnika niż przez telefon jeśli tam nie można się dodzwonić ? 

Iphone 16 pro max , AW ultra 49mm

#39 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 19 października 2020 - 10:21

Rano znów próbowałem się dodzwonić w sprawie płatności (kończy mi się ważność karty 31.10 a dostawę pokazuje 4.11) i po 37 minutach się rozłączyłem. Teraz od razu jest komunikat że nie jesteśmy w stanie odebrać, przepraszamy. Nie pamiętam takiej jakości obsługi w tej firmie od kilku lat.

Może tak jest dlatego bo jest poniedziałek wczesna godzina i wszyscy dzwonią z jakimiś problemami lub pytaniami po piątkowych zakupach...

MacBook Air M1 | iPhone 12 mini | Apple TV 4K 

#40 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:30

Jako nowy użytkownik najpierw się przywitam i od razu przechodzę do rzeczy. Wspominaliście że w ME nie wiedzą ile będą mieli sztuk a na stronie cały czas wiszą wszystkie. Natomiast jak to jest z Euro? U nich nie wszystkie modele są dostępne. Czy to może oznaczać że zakup jednego z nich da gwarancję dostępności na piątek?

Żaden polski sklep nie da gwarancji, że telefon dostaniesz w piątek. Ileś osób na pewno dostanie. Ale skoro takie sklepy jak Cortland, iSpot, X-Kom, MM, ME, RTV Euro nawet nie widzą ile dostaną.... Wiszą oferty bo to przedsprzedaż. Każdy chce zgarnąć klienta. Z posiadanych informacji, polskie sklepy dostaną iphony w środę/czwartek i będą je wysłać po swoich sklepach i klientach.

Użytkownik EMU edytował ten post 19 października 2020 - 10:31

#41 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:32

@EMU: a cortland/ispot też pozwalają zamówić z opcją zapłacenia przy odbiorze? Bo może też w taki sposób kupię w czterech miejscach naraz jak będę brał mini 6. listopada ;-)

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#42 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:33

taki cortland np. widzi dwa dni przed lub jeden dzień przed premierą w sklepach ile dostaną :) mam znajomka i zawsze tak jest :)

#43 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:34

@EMU: a cortnald/ispot też pozwalają zamówić z opcją zapłacenia przy odbiorze? Bo może też w taki sposób kupię w czterech miejscach naraz jak będę brał mini 6. listopada ;-)

Cortland, Mediaexpert, X-KOM na pewno pozwalają na zakup z opłatą w sklepie po otrzymaniu telefonu.

#44 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 października 2020 - 10:38

No dobra, to czemu nie ;-)

#45 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 19 października 2020 - 12:49

Tragedia od rana nie można dodzwonić się do apple... Człowiek chciał tylko zmienić dane płatnika.

Użytkownik tomczii edytował ten post 19 października 2020 - 12:49

#46 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 października 2020 - 12:51

Ile razy jeszcze napiszesz o tych DANYCH PŁATNIKA? Wszyscy już słyszeli.

#47 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 października 2020 - 15:20

Tragedia od rana nie można dodzwonić się do apple... Człowiek chciał tylko zmienić dane płatnika.

a co masz z tymi danymi?

#48 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 19 października 2020 - 15:40

Chce je zmienić ;-)

#49 tomczii

tomczii
  • 913 postów

Napisano 19 października 2020 - 15:44

pytałem czy ktoś tak miał i czy np. można mail do nich napisać a Pan ftpd już sapa i poucza mnie , że każdy wie i czytał o tym ale nie uzyskałem odpowiedzi.

#50 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 października 2020 - 16:17

Ja zmieniałem mailowo po dostawie, ale to było w czasach, kiedy można było tak jeszcze robić (faktura do wcześniejszego paragonu).

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych