Ja zamówiłem w x-kom 16.10 i nadal zwodzą, że mają problemy, i że nie są w stanie określić daty dostawy. Biję się z myślami, czy może lepiej będzie anulować i spróbować gdzie indziej, ale znając moje szczęście będę czekał do stycznia tak czy siak...
Uuu, kolego to długo czekasz. W sumie to nawet nie wiem co Ci doradzić bo sam bym się wahał. Skoro czekasz już tak długo, to może już niebawem dostaniesz. Z drugiej jednak strony starsznie wkurza ten bliżej nieokreślony czas - nikt nie jest w stanie powiedzieć Ci ile będziesz musiał czekać. Nie wiem czy raczej nie skłaniałbym się w kierunku anulowania tego zamówienia i wybrania opcji Apple Store. Tam przynajmniej od razu otrzymasz konkretną, maksymalną datę do której będziesz musiał czekać. Wiem, że czasami zdarzały się obsuwy, ale ja wszystkie swoje zamówienia miałem szybciej niż podana data. Raczej się nie spóźnią a możesz się miło zaskoczyć - tak jak teraz ja - zamówienie w Apple Store 01.11 z datą realizacji do 25 listopada. Dziś już mam potwierdzenie, że iPhone został wysłany. Wiec 12 dni. W x-kom nie wiadomo ile jeszcze poczekasz.
Mój dzisiejszy update z x-komu dot. akcesoriów - otrzymałem telefon od miłej pani, która potwierdziła, metodę wysyłki paczki oraz powiedziała, że już odnotowują i będą wysyłać. Podejrzewam, ze to tylko kolejna informacja dla uspokojenia skołatanego serca - oczywiscie do teraz status na stronie x-kom sie nie zmienil. Okazało się z MM mają ładowarkę dostepną od ręki z odbiorem w punkcie - jesli jeszcze mieliby blisko etui, ktore chcę i szybkę, anulowałbym także i to zamówienie z x-komu. Ale dam im szanse do poniedziałku - jeśli ładowarka nie wyjedzie od nich w poniedziałek - kierunek MM.