Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 12 - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
885 odpowiedzi w tym temacie

#526 mleczarzyk

mleczarzyk
  • 12 postów

Napisano 08 listopada 2020 - 13:31

Witam wszystkich

12 pro 128 GB pacyficzny zamówiony 18.10 w ME, otrzymałem jedynie dwa maile że są opóźnienia, na infolinii żadnych konkretnych informacji. Czy ktoś zamawiał w tym czasie? Czy jest możliwość że towar od razu zapłacony jest dostarczany w pierwszej kolejności niż tylko zamówiony? Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.

#527 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 listopada 2020 - 16:22

A ja mam pytanie odnośnie zamówień. Zamówiłem wczoraj etui skórzane z magsesfe z apple.pl, z dostawą na czwartek. Zapłaciłem Apple Pay. Teraz patrzę, że w ispot mają je na magazynie. Więc miał bym dostawę na wtorek. Jak jest z anulowaniem i po jakim czasie zwracają pieniądze? Na chwilę obecną mam przetwarzanie. Mogę anulować. 

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#528 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 08 listopada 2020 - 18:10

Czekaj spokojnie EMU ;). Ja zamówiłem w piątek etui i też dostawę miałem na czwartek :). Dziś rano dostałem maila że przyjedzie jednak we wtorek ;)

A co do zwrotu to bezproblemowo ;)

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#529 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 08 listopada 2020 - 18:25

Czekaj spokojnie EMU ;). Ja zamówiłem w piątek etui i też dostawę miałem na czwartek :). Dziś rano dostałem maila że przyjedzie jednak we wtorek ;)

a masz już nr. Listu przewozowego?

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#530 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 08 listopada 2020 - 19:44

Tak
  • EMU lubi to

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9

#531 Filip Dawidziak

Filip Dawidziak
  • 2 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 08:48

Witam wszystkich

12 pro 128 GB pacyficzny zamówiony 18.10 w ME, otrzymałem jedynie dwa maile że są opóźnienia, na infolinii żadnych konkretnych informacji. Czy ktoś zamawiał w tym czasie? Czy jest możliwość że towar od razu zapłacony jest dostarczany w pierwszej kolejności niż tylko zamówiony? Z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.

Ja zamawiałem 16.10 godzine po premierze i nadal nawet maila, że jest wysyłany. Także polecam uzbroić się w cierpliwość. Zamówiłem w czwartek z oleole, bo w kulki lecieli w ME zbywając mnie prawie miesiąc i obiecując, że "na pewno będzie w tym tygodniu".

#532 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 08:57

Dziś się status zmienił na przygotowanie do wysyłki.

#533 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 08:59

To pewnie max na środę. Mój mój podróżuje z UPS. iPhone nadal przygotowywany do wysyłki ;)

#534 rytek

rytek
  • 3 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 09:12

Czy ktoś już dostał 12 pro 128GB z x-kom'u z zamówień przedpremierowych? 

Zamawiałem 16.10 i słuch zaginął...

Ciekawy jestem, czy tylko mnie tak zbywają, czy po prostu mają mega małe dostawy.

#535 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 09:50

A moja ładowarka na statusie ma wysłane, ale wciąż w Czechach i czeka na odebranie przez kuriera UPS.

#536 krystek82

krystek82
  • 169 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 10:10

U mnie tak jak u Kolegi wyżej, pokazuje na czwartek dzień dostarczenia. Pewnie gdyby nie święto w środę to byłaby dzień wcześniej ale w sumie jeśli chodzi o zasilacz to jak dla mnie mógłby przyjść nawet w piątek razem z telefonem.

#537 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 10:18

No, tu się rozwalili z tą „ekologią” ;/
Kompletnie nie widzę sensu w tym, by wysyłać oddzielnie sprzęt złożony w jednym zamówieniu. Ale może im to jakoś ułatwia pracę i o czymś nie wiem.

#538 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 899 postów
Napisano 09 listopada 2020 - 10:25

Może wystarczy popatrzeć na sprawę w nieco większym horyzoncie czasowym? Ja wciąż mam i czasem używam ładowarki od telefonów, które już lata temu odeszły w zapomnienie. Czas życia ładowarki jest dłuższy niż telefonu. Dlatego dziś kupiona, nawet jeśli w tym przypadku będzie to oznaczało jednorazowe większe zaśmiecenie ziemi plastikiem, w dłuższej perspektywie przyniesie korzyści ekologiczne. Nie chcę popadać w nadmierne uniesienie, że tymi ładowarkami uratujemy planetę, ale takie drobne zmiany przyczyniają się do zmiany naszych zachowań i przyzwyczajeń, co przekłada się także na inne aspekty naszego życia.

#539 burton70

burton70
  • 143 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 09 listopada 2020 - 10:48

Może wystarczy popatrzeć na sprawę w nieco większym horyzoncie czasowym? Ja wciąż mam i czasem używam ładowarki od telefonów, które już lata temu odeszły w zapomnienie. Czas życia ładowarki jest dłuższy niż telefonu. Dlatego dziś kupiona, nawet jeśli w tym przypadku będzie to oznaczało jednorazowe większe zaśmiecenie ziemi plastikiem, w dłuższej perspektywie przyniesie korzyści ekologiczne. Nie chcę popadać w nadmierne uniesienie, że tymi ładowarkami uratujemy planetę, ale takie drobne zmiany przyczyniają się do zmiany naszych zachowań i przyzwyczajeń, co przekłada się także na inne aspekty naszego życia.

Pod warunkiem, że standard USB-C będzie w użyciu...

MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB

#540 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 899 postów
Napisano 09 listopada 2020 - 10:59

Pod warunkiem, że standard USB-C będzie w użyciu...

Patrząc na to, jak dobrze wciąż trzyma się USB-A, jestem dobrej myśli. Ale w sumie to nie wątek o tym, więc proponuję, przenieśmy się do wątku o braku ładowarki w zestawie, zanim nas stąd pogonią.

#541 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 11:03

Ale generalnie pisałem teraz o wysyłce. Tutaj wychodzi hipokryzja, moim zdaniem, tej całej mowy o ekologii. Gdyby tak się troszczyli o nią, to by wysłali zarówno telefon, jak i ładowarkę, równocześnie. Tym bardziej, że żłożyłem zamówienie na te dwa produkty w tym samym czasie.

#542 burton70

burton70
  • 143 postów
  • SkądCzeski Cieszyn, CZ

Napisano 09 listopada 2020 - 12:25

Ale generalnie pisałem teraz o wysyłce. Tutaj wychodzi hipokryzja, moim zdaniem, tej całej mowy o ekologii. Gdyby tak się troszczyli o nią, to by wysłali zarówno telefon, jak i ładowarkę, równocześnie. Tym bardziej, że żłożyłem zamówienie na te dwa produkty w tym samym czasie.

Mam tak samo. Ładowarka od tygodnia w domu a na telefon poczekam jeszcze co najmniej do 17 listopada. A XS Max do niej nie podepnę ;) Z drugiej strony firmy transportowe i tak działają 24 na dobę więc spaliny i tak te same :P

Użytkownik burton70 edytował ten post 09 listopada 2020 - 12:26

MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB

#543 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 listopada 2020 - 15:16

W Orange pojawiły się mini i maxy,

 iPhone 13 Pro 512GB SB  iPhone 12 Pro Max 256GB PB  iPad Pro 12.9" M1 256GB (5G)  Apple Watch 6 (LTE)  AirPods Pro 

#544 dan9_1337

dan9_1337
  • 2 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 18:01

Zrobiłem trzy zamówienia 23.10 w róznych sklepach: 
w ME - nic się nie zmieniło w stanie zamówienia - anulowałem

w X-kom - sklepy są zamknięty, wczoraj X-kom zaproponował mnie anulować zamówienie oraz otrzymać zamówienie kurierem, ale dostawa dla mnie nie pasuję, nie mogę otrzymać formę TAX-FREE, dla tego też anulowałem zamówienie.

w Cortland - skontaktowałem z nimi i powiedzieli mnie, że oni сodziennie mają dostawy w niewielkich ilościach, i one nadzieją, że po Apple Event dostawy będą coraz większe.

Jeszcze mam nadzieję, że w tym tygodniu otrzymam zamówienie....

#545 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 18:03

Po jakiemu to jest?

• Regiss i Plumo lubią to

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#546 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 18:19

Co ciekawe Orange cały czas proponuje wersję Max w dostawie na piątek. Chyba wzięcia nie mają ;)

#547 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 09 listopada 2020 - 18:28

To pewnie max na środę. Mój mój podróżuje z UPS. iPhone nadal przygotowywany do wysyłki ;)

Już wysłane z datą na jutro.

#548 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 listopada 2020 - 01:51

Co ciekawe Orange cały czas proponuje wersję Max w dostawie na piątek. Chyba wzięcia nie mają ;)

To nie jest dostawa na piątek tylko wysyłka w piątek + 2 dni robocze, najwcześniej w poniedziałek. Zamawiam z Orange od trzech lat to wiem. Ale raty mają fantastyczne.

#549 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 10 listopada 2020 - 05:32

Zdjęło kasę za telefon z blokady w banku. Oj, chyba będą dziś wysyłać z Czech.

#550 Matsunami

Matsunami
  • 51 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 listopada 2020 - 07:13

To nie jest dostawa na piątek tylko wysyłka w piątek + 2 dni robocze, najwcześniej w poniedziałek. Zamawiam z Orange od trzech lat to wiem. Ale raty mają fantastyczne.

Tez tak kiedyś miałem z dostawa na poniedziałek, dlatego obawiam się że w weekend nie będzie testowane.
Natomiast... przy wyborze opcji wysyłki było DPD dostawa 13.11 lub paczkomat dostawa 13-16.11 może jednak będzie na piątek?

Użytkownik Matsunami edytował ten post 10 listopada 2020 - 07:40

 iPhone 13 Pro 512GB SB  iPhone 12 Pro Max 256GB PB  iPad Pro 12.9" M1 256GB (5G)  Apple Watch 6 (LTE)  AirPods Pro 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych