Zaczynamy.
Przypominam: w dziale 'Rozmowy ogólne' nie zadajemy pytań 'problemowych' - to znaczy 'gdzie zamówiliście? albo 'kiedy wam dojdzie?' albo 'który kolor najfajniejszy?' są super, ale 'ekran mi trzeszczy po upadku CO ROBIĆ POMOCY' już nie ;-)
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 13 października 2020 - 09:48
Zaczynamy.
Przypominam: w dziale 'Rozmowy ogólne' nie zadajemy pytań 'problemowych' - to znaczy 'gdzie zamówiliście? albo 'kiedy wam dojdzie?' albo 'który kolor najfajniejszy?' są super, ale 'ekran mi trzeszczy po upadku CO ROBIĆ POMOCY' już nie ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 13 października 2020 - 21:22
Ciekaw jestem porównania aparatów między Pro a Pro Max. Byłem zdecydowany na Pro, ale jeśli tutaj różnica będzie istotna, to się trochę będę wahał. Te 6.7” to trochę już przesada, ale na jakości zdjęć mi akurat zależy.
Napisano 13 października 2020 - 21:27
Napisano 13 października 2020 - 21:27
Już obecny Max to patelnia, a co dopiero powiększony
Niestety Apple wraca do brzydkich nawyków z serii Plus, kiedy to 7 Plus miał podwójny aparat. Biorę „zwykłego” Pro z ładowarką Magsafe. Ciekawe jak będzie w tym roku z dostęnością, czy uda się zamówić na 23.10.
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 13 października 2020 - 21:28
Ja w zasadzie byłem zdecydowany na Pro Max, tylko za rok pewnie 120 Hz. A co rok zmieniać nie mam zamiaru, więc trochę słabo to wyszło.
Napisano 13 października 2020 - 21:30
Napisano 13 października 2020 - 21:32
Napisano 13 października 2020 - 21:34
Dlaczego MagSafe jest super:
1. Szybsze ładowanie - 15 watów;
2. Nie zsuwa się;
3. Można elegancko przypiąć w samochodzie (stawiam dolary przeciw orzechom, że producenci aut przy liftingach/nowych modelach dodadzą opcję MagSafe pionowego, zintegrowanego z deską rozdzielczą);
4. Rozproszenie energii - #nikogo;
5. W pionowej wersji będzie jak stacja dokująca, tylko taka lepsza;
6. Nie wyrabia się port, nie są ubijane w nim paprochy.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 13 października 2020 - 21:56
Napisano 13 października 2020 - 21:59
Martwi mnie żywotność baterii, lądowałem XS-a przez rok wyłącznie na ładowarce bezprzewodowej i kondycja spadła i to dość znacząco, w porównaniu do 11 Pro, którego ładuję kablem.
Użytkownik soczekpl edytował ten post 13 października 2020 - 21:59
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 13 października 2020 - 22:05
1.No jak, trochę śmieszny argument - szybsze ładowanie:)
Do jakiej kostki podłączysz kabel tyle będziesz miał. Możesz lightning podłączyć do ładowary od Maca i będziesz miał Max jaki tel wyrobi.
2. Lightning też się nie zsuwa.
3. W samochodzie jaka różnica czy Ci kabel z pleców czy z dołu wystaje:)
4. Ważne
5. Lata mi to
6. Po kilkunastu ładowanich znając życie farba Ci kółeczko z tylu zrobi.
1. No chyba nikt inny nie ma 15 watów bezprzewodowo. A czymś trzeba się pochwalić;
2. Ale klasyczne Qi już tak.
3. Mi chodzi o to, że będzie pewnie można będzie kupić samochód, gdzie MagSafe będzie wbudowany w deskę rozdzielczą. Wsiadasz, przyczepiasz i jedziesz.
4. Jak dla kogo...
5. A mnie nie. Ale kto co lubi;
6. Nie bardzo wiem jak - farba z tyłu jest pod warstwą szkła. Wątpię, żeby Apple aż tak pokpiło temat.
Martwi mnie żywotność baterii, lądowałem XS-a przez rok wyłącznie na ładowarce bezprzewodowej i kondycja spadła i to dość znacząco, w porównaniu do 11 Pro, którego ładuję kablem.
Mnie nie. A nawet jeśli, to baterię można stosunkowo tanio wymienić.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 13 października 2020 - 23:00
Kurcze pierwszy raz mam dylemat. Wolałbym mniejszą wersje ale kusi mnie ten lepszy aparat, no i zapewne bateria tez na plus w większej wersji.
iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB
Napisano 14 października 2020 - 00:20
Napisano 14 października 2020 - 07:15
Ogólnie moje wrażenie po prezentacji są średnie... Klepią czwarty rok prawie to samo tylko aparat poprawiają procesor minimalnie krawędzie i nie ma łał ;p Co roku zmieniałem telefon teraz posiadam 11 pro max i zastanawiam sie nad 12 pro max - bije się z myślami bo wiem, że wymiana na 12 pro max jest bez sensu z tego względu iż 11 pro max jest nadal świetnym telefonem.
P.S
Mam wrażenie , że takie modele jak 12 czy 12mini robi większą robotę niż takie topowe telefony jak 12 pro i 12 pro max ![]()
Użytkownik tomczii edytował ten post 14 października 2020 - 07:16
Iphone 17 pro max , AW ultra 3 gen 49mm
Napisano 14 października 2020 - 07:45
iPhone 15 Pro
Napisano 14 października 2020 - 09:16
Pewnie ze robią, już 11 zdeklasowała modele pro.
W jakim zakresie?
Napisano 14 października 2020 - 10:19
iPhone 15 Pro
Napisano 14 października 2020 - 10:44
Ogólnie moje wrażenie po prezentacji są średnie... Klepią czwarty rok prawie to samo tylko aparat poprawiają procesor minimalnie krawędzie i nie ma łał
No akurat tutaj jest coś innego, bo dodali magsafe, czego wcześniej w iphoneach nie było. Jakich zmian byś oczekiwał? Hologramu? Na ten moment nie da się już nic innego upchnąć do telefonu a później sprzedać to ludziom za 5-6 tysięcy. Są składane smartfony, to jest nowość, ale kto tego potrzebuje?
Pro M4, 17
Napisano 14 października 2020 - 10:49
Tak ale zawsze było właśnie tak, że co 3 generacje było coś nowego fajnego wyglądzie funkcjach a teraz już 4 generacja prawie opiera się na jednym takie moje odczucie
mimo to 12 i 12 pro pewnie będą szły jak bułeczki
Oczekiwałbym szybkiego ładowania czy po kablu czy indukcja tak jak samsung czy inne telefony.
Iphone 17 pro max , AW ultra 3 gen 49mm
Napisano 14 października 2020 - 11:07
No to przecież masz, zarówno po kablu, jak i indukcję - magsafe umie 15W, to jest _dużo_ jak na bezprzewodowe ładowanie. Chyba tylko 1+ ma więcej, oni sprzedają jakąś taką ładowarkę indukcyjną, co bodajże ~30 daje.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 14 października 2020 - 11:15
Napisano 14 października 2020 - 11:16
Powiem Ci, że trochę tak. Ja mam Nomada Base Station AW Edition i jak kładę go na całej tej macie, jest ok, ale jak ładuję słuchawki i telefon kładę z boku, muszę dobrze trafić.
Napisano 14 października 2020 - 11:22
Ja z kolei jestem ciekawy jak będzie to się sprawdzało w praktyce. W firmie mam na biurku ładowarkę qi pionową i jak ktoś dzwoni to telefon zwyczajnie biorę do ręki i rozmawiam. Przy tym wymyśle MagSafe obawiam się, że celem podniesienia telefonu bez ładowarki może być konieczność przytrzymania kabla/ładowarki.
No i ja jednak wolę pionowe, bo wtedy od razu widzę kto dzwoni.
Co do samego telefonu, to biorę 12 Pro. Kolor oczywiście niebieski.
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 14 października 2020 - 11:35
Nikt nie kupuje 12 Pro Max ze względu na aparat? Jeszcze pytanie, pamięta ktoś jak czas pracy na baterii nowych modeli w porównaniu do 11 Pro/Max? Podczas prezentacji nic nie wspomnieli.
Napisano 14 października 2020 - 11:39
Póki telefon nie będzie fizycznie dostępny, nic nie dowiemy się na temat RAM'u?
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych