Niestety, to "normalne" i na 99% to qualcome tak piszczy.
Wczoraj jak przeczytałem Twój post wykonałem kilka telefonów, i faktycznie przy jednym. z nich było słychać taki cichy wysoki dźwięk zaraz po rozłączeniu u mnie na szczęście nie przebija się on ani do rozmów ani do filmów kręconych iPhone'em.
Zrobiłem. ten sam test po wyłączeniu danych komórkowych i przy wifi jest cisza.
Uwzględniając fakt że wszystkie iPhony wypuszczane są z tym samym chipem qualcoma należy przyjąć że to "nowość tak piszczy" czyli 5G możesz wymienić jeszcze raz ale to raczej niewiele da.
iPhone 12 Pro/12 Pro Max – dyskusja.
Napisano 02 grudnia 2020 - 08:11
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 02 grudnia 2020 - 08:18
Na Waszym miejscu cieszył bym się dobrym słuchem Ja nic takiego nie słyszę.Jeśli będziesz w cichym pomieszczeniu, wyłączysz wifi i przyłożysz telefon do ucha, to będzie to słyszalne
Ewentualnie odpal sobie speedtest na lte i przyłóż głośnikiem do rozmów do ucha
Nie wierzę, że można takie modemy wypuścić..telefony za 500 zł nie piszczą
Byłem w stanie uwierzyć jeszcze, że mam wadliwy egzemplarz, ale drugi przyszedł i to samo?
MacBook Pro 14" M3 | iPhone 16 Pro 256 GB
Napisano 02 grudnia 2020 - 08:30
Na Waszym miejscu cieszył bym się dobrym słuchem Ja nic takiego nie słyszę.
Akurat w tym jednym przypadku chyba bym wolał mieć gorszy słuch..
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Napisano 02 grudnia 2020 - 12:42
Jeśli będziesz w cichym pomieszczeniu, wyłączysz wifi i przyłożysz telefon do ucha, to będzie to słyszalne
Ewentualnie odpal sobie speedtest na lte i przyłóż głośnikiem do rozmów do ucha
Nie wierzę, że można takie modemy wypuścić..telefony za 500 zł nie piszczą
Byłem w stanie uwierzyć jeszcze, że mam wadliwy egzemplarz, ale drugi przyszedł i to samo?
więc zrobiłam taki test, wykonałam nawet jeden telefon. I absolutnie nie pojawia się takie piszczenie. Tylko w momencie kopiowania danych na maca. Poza tym w ogóle.
Napisano 02 grudnia 2020 - 12:59
Z jakiej sieci korzystasz?
Napisano 02 grudnia 2020 - 16:55
t-mobile
Napisano 02 grudnia 2020 - 17:01
Napisano 02 grudnia 2020 - 17:08
Napisano 02 grudnia 2020 - 18:20
Mnie od czytania tego wątku zaczyna już piszczeć w uszach.
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 02 grudnia 2020 - 20:38
Starczy tego dobrego. To jest wątek na wrażenia i opinie. Nie będę kasował tego, co jest, ale jak chcecie dalej dyskutować o piszczeniu, to załóżcie sobie nowy wątek w dziale "Pytania i problemy".
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 03 grudnia 2020 - 10:25
Wczoraj zakupiłem mojego pierwszego Iphone, wersja 12 pro. Pierwsze wrażenia są niestety mocno średnie, brakuje mi wielu rzeczy które miałem w Samsungu - być może to kwestia przyzwyczajenia ale trochę zaczęło mnie to irytować
Dam mu jeszcze chwile na poprawienie się, zobaczymy za kilka dni. Na chwilę obecną mam ochotę go spakować i sprzedać
Ogólnie telefon jest bardzo responsywny, widać że system działa dużo szybciej i płynniej ale to chyba jedyny plus na tą chwile.
Decyzja o zmianie była podyktowana chęcią uruchomienia w samochodzie bezprzewodowego Apple Carplay (niestety AA nie działa po WiFi) i co najciekawsze to nawet to nie działa poprawnie bo podczas słuchania muzyki co jakiś czas się zacina ( coś jakby płyta CD była brudna)
Kolejna sprawa która bardzo mi przeszkadza to jakość połączeń. W innych telefonach które posiadałem jakość była bardzo wysoka, miałem wrażenie, że ktoś stoi obok mnie a tu mam jakiś dziwny pogłos i sama jakość dużo gorsza
Bardzo mi brakuje Always On Display - tu muszę co chwile wybudzać telefon i sprawdzać czy nie mam jakiejś wiadomości czy nieodebranego połączenia
Kolejna sprawa to brak podpowiedzi przy wybieraniu numeru (trzeba szukać osobę bezpośrednio w książce)
Nie chce już wspominać o tym, że w pokrowcu trzyma się ten telefon dużo gorzej niż sporo większy s20+ (znowu wracam do tematu z zaokrąglonymi ramkami)
Idiotyczny program Move to IOS który nie potrafi poprawnie przegrać wiadomości sms
Brak informacji ile % mamy baterii oraz ile pozostało do końca ładowania
Mi osobiście również brakuje przycisku cofnij - ale to już jest kwestia przyzwyczajenia
Na plus musze pochwalić Face ID, działa to perfekcyjnie nawet w zupełnych ciemnościach
Odnośnie baterii ciężko mi się wypowiedzieć bo za krótko go posiadam ale zostawiając oba modele na noc w pełni naładowane to Iphone miał 7% więcej względem Samsunga
To są oczywiście moje spostrzeżenia, ktoś inny może w ogólę nie potrzebować takich opcji.
Pożyjemy zobaczymy, jak na razie to 80% jest pewnie, że będe chciał się go pozbyć niestety
Zapomniałem jeszcze dopisać jedną rzecz... ładowanie indukcyjne w samochodzie! makabrycznie wolne - chyba iPhone specjalnie przyblokował moc ładowania jeżeli nie ma się magsafe
Dzisiaj przez czas ok 30 min naładował mi się 5%
Napisano 03 grudnia 2020 - 11:35
Wczoraj zakupiłem mojego pierwszego Iphone, wersja 12 pro. Pierwsze wrażenia są niestety mocno średnie, brakuje mi wielu rzeczy które miałem w Samsungu - być może to kwestia przyzwyczajenia ale trochę zaczęło mnie to irytować
(...)
Niestety, przesiadka z Androida nie dla każdego jest taka prosta i jak widać pewne przyzwyczajenia z innych urządzeń stanowią największą barierę - być może nie do przeskoczenia. Nic na siłę przecież, a produktom Apple też daleko do ideału.
Tylko wyjaśnię dwie sprawy: informacja procentowa o stanie baterii jest, ale dopiero po rozwinięciu "Centrum sterowania" a prędkość ładowania indukcyjnego wynika z ładowarki a nie telefonu. Większość ladowarek indukcyjnych w samochodach ma moc tylko 5W. W temacie CarPlay ewentualne przycinki podczas odtwarzania są problemem systemu audio w samochodzie lub połączenia z telefonem - po kablu nie miałem nigdy problemów.
Napisano 03 grudnia 2020 - 12:10
Decyzja o zmianie była podyktowana chęcią uruchomienia w samochodzie bezprzewodowego Apple Carplay (niestety AA nie działa po WiFi) i co najciekawsze to nawet to nie działa poprawnie bo podczas słuchania muzyki co jakiś czas się zacina ( coś jakby płyta CD była brudna)
Idiotyczny program Move to IOS który nie potrafi poprawnie przegrać wiadomości sms
Pod Twoim postem poncio mogłaby się podpisać moja dziewczyna, która przeszła z Samsunga s9 na iPhone'a 12, ponieważ ma praktycznie takie same spostrzeżenia co Ty. Mi również co raz trudniej bronić ograniczeń iOSa w porównaniu z Androidem zwłaszcza od kiedy zostałem zasypany pytaniami jak wykonać jakąś funkcję na iPhonie, której koniec końców się nie dało wykonać, a którą można było wykonać na Samsungu. Po premierze nowego Samsunga planuje sprzedaż 12stkę i wrócić do Samsunga.
Jeżeli natomiast chodzi o mnie, to mogę się odnieść do dwóch punktów zacytowanych powyżej:
- CarPlay przerywało mi gdy korzystałem ze Spotify. W chwili przejścia na Apple Music (i siłą rzeczy Apple Podcasts) przerywanie ustało. Dlatego też obstawiam, że błąd leży po stronie Spotify.
- Aplikacja "Move to iOS" w naszym przypadku (transfer z s9 na iP 12) nie zadziałała. Tyle w temacie.
iPhone 16 Pro Max iPad Pro 11“ Space Grey 256GB Apple Watch Series 7 45mm MacBook Pro 15“ 2019 AirPods Pro 2
Napisano 03 grudnia 2020 - 14:32
Czyli nie tylko ja mam te same wnioski i spostrzeżenia. Mój Iphone dzisiaj ląduję z powrotem do pudełka i wystawiam go na allegro
Odnosnie Carplay - tak samo mi przerywa podczas połączeń głosowych (co kilka sekund trzaski) i w youtube Music
Jak przełączę na sam BT to działa ok (przy carplay wyłącza BT - dziwne)
Napisano 03 grudnia 2020 - 18:55
Miałem np nota 20u i uważam że jakość rozmów się bardzo poprawiła w 12 pm, jest bardzo dobrze. W 11 była gorsza, nie wiem skąd u Ciebie takie wrażenie, bo u mnie bardzo na plus jakość rozmów.
Kolejna sprawa która bardzo mi przeszkadza to jakość połączeń. W innych telefonach które posiadałem jakość była bardzo wysoka, miałem wrażenie, że ktoś stoi obok mnie a tu mam jakiś dziwny pogłos i sama jakość dużo gorsza
Bardzo mi brakuje Always On Display - tu muszę co chwile wybudzać telefon i sprawdzać czy nie mam jakiejś wiadomości czy nieodebranego połączenia
Kolejna sprawa to brak podpowiedzi przy wybieraniu numeru (trzeba szukać osobę bezpośrednio w książce)
Nie chce już wspominać o tym, że w pokrowcu trzyma się ten telefon dużo gorzej niż sporo większy s20+ (znowu wracam do tematu z zaokrąglonymi ramkami)
Mi osobiście również brakuje przycisku cofnij - ale to już jest kwestia przyzwyczajenia
Na plus musze pochwalić Face ID, działa to perfekcyjnie nawet w zupełnych ciemnościach
Odnośnie baterii ciężko mi się wypowiedzieć bo za krótko go posiadam ale zostawiając oba modele na noc w pełni naładowane to Iphone miał 7% więcej względem Samsunga
To są oczywiście moje spostrzeżenia, ktoś inny może w ogólę nie potrzebować takich opcji.
Pożyjemy zobaczymy, jak na razie to 80% jest pewnie, że będe chciał się go pozbyć niestety
Zapomniałem jeszcze dopisać jedną rzecz... ładowanie indukcyjne w samochodzie! makabrycznie wolne - chyba iPhone specjalnie przyblokował moc ładowania jeżeli nie ma się magsafe
Dzisiaj przez czas ok 30 min naładował mi się 5%
Po co szukać w książce skoro masz Spotlight wyszukiwanie, przesuwasz w każdym miejscu palcem w dół i szukasz rozmówcę po numerze wpisując liczby bądź imię.
Move to iOS? Nie wiem ale mi bardzo ładnie przegrywa SMS czy inne z kopii iCloud z IP na nowszy IP, natomiast są pewnie inne sposoby nie tylko ta aplikacja.
Procenty baterii? Masz wigety z procentami baterii i to nie jeden, problem rozwiązany, mam np na jednym procenty, dzień miesiąca i godzinę.
Przycisk cofnij ? W iPhone masz gesty różne np cofania i działają bardzo fajnie. Pewnie jesteś przyzwyczajony do przycisków funkcyjnych.
Bateria w porównaniu do note 20 którego posiadałem dużo lepsza.
Jak kiedyś kupiłem IP 5 pierwszy też było dziwnie, ale po sprzedaży szybko znów wróciłem do iOS i tak jest do dziś. Na iOS większość zrobisz tylko to inny system i przyzwyczajenia.
Napisano 03 grudnia 2020 - 21:42
Użytkownik Skopek69 edytował ten post 03 grudnia 2020 - 21:45
Napisano 03 grudnia 2020 - 23:26
Powiem tak, u mnie swojego czasu przesiadka z 9+ na xs maxa, zajęła 2 tygodnie, takie pełne przestawienie, przyzwyczajenie do ios i zapomnienie o androdzie. Teraz po ponad dwóch latach z ios doceniam prostotę systemu i symbioze z WatchOS, macos, a android wydaje mi się przeładowany. Chociaż nie ma róży bez kolców i doskonale znam bolączki iPhonów. Za to bardzo lubię Apple watchOS i 100 razu bardziej wole macOS od Windows. W tym tkwi siła Apple. Z tych 3 produktów Apple to iphony są moim zdaniem najsłabsze, ale to tez z tego względu ze na rynku smartfonów jest duża różnorodność i rynek szybko bądź co bądź ewoluuje.
Gdzieś już tu pisałem, że planowałem kupić 12 pro max ale po tych pseudo zmianach, a mam xs max, sensu kupienia nie było żadnego. No chyba, że ktoś akceptuje prawie 6k za aparat i zmianę kształtu, to szacunek dla mnie to zdecydowanie za mało. Miałem też Apple Watch 5 steel, wcześniej 3 i 4 - sprzedałem, bo bateria to dramat, wolę Garmin Tactix Delta. MacBook Pro 15 (2017) też sprzedałem, bo nic szczególnego w tym komputerze nie było, a jednak ograniczenia dla mnie duże - bazy danych, sql. AirPods pro też się pozbyłem, bo za tę cenę, to jakość dźwięku daleka od dobrej. Został tylko wspomniany iPhone xs max i iPad Pro 10.5. W międzyczasie, miałem na chwilę Note 20 ultra 5g i dla mnie, użytkownika Apple od lat, Note wypadał zdecydowanie lepiej. Gdyby nie to, że mam wszystko w iCloud i nie chce mi się tego przenosić, pewnie już Apple byłoby wspomnieniem.
Użytkownik damianmajk edytował ten post 03 grudnia 2020 - 23:30
Napisano 04 grudnia 2020 - 18:25
Chciałem spróbować, przekonać sie na własnej skórze jak to wspaniały jest iphone... tak wielce zachwalany, premium
Wytrzymałem 1 dzień, ma szczęście już go sprzedałem
Oczywiście jest to bardzo fajny telefon i zapewne gdybym od początku był na IOS to nie byłoby tematu
Napisano 04 grudnia 2020 - 18:57
- meg lubi to
Napisano 04 grudnia 2020 - 19:35
Nigdy nie miałem problemu z jakością połączeń z winy telefonu. Więc coś musi by nie tak z Twoim egzemplarzam lub ustawianiem sieci (nie jesteś przypadkiem na roamingu krajowym w Play? Wtedy nie ma HD Voice)
Odniosę się jeszcze do 3 rzeczy które są inaczej rozwiązanie niż na Androidzie:
- w iOS nie trzeba wchodzić do aplikacji telefonu, a numery wyszukuje się poprzez Spotlight. Na głównym ekranie przeciągasz palcem w dół i zaczynasz wpisywać nazwę kontaktu. Wolę to rozwiązanie nić androidowe
- % baterii widać pod otwarciu centrum sterowania (na głównym ekranie paluch w dół, przy lewej krawędzi)
- po co przycisk cofnij skoro masz palec którym przesuwasz od lewej do prawej krawędzie ekranu?
Napisano 04 grudnia 2020 - 19:41
Napisano 04 grudnia 2020 - 21:10
A przy wprowadzaniu tekstu cofnięcie następuje poprzez potrząśnięcie telefonem.
Użytkownik soczekpl edytował ten post 04 grudnia 2020 - 21:10
- MasterM lubi to
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 05 grudnia 2020 - 21:12
Chciałem spróbować, przekonać sie na własnej skórze jak to wspaniały jest iphone... tak wielce zachwalany, premium
Wytrzymałem 1 dzień, ma szczęście już go sprzedałem
Oczywiście jest to bardzo fajny telefon i zapewne gdybym od początku był na IOS to nie byłoby tematu
Jak już wydałeś 5K to trzeba było przynajmniej spróbować tydzień potestować i spróbować się przestawić. Tak jak widzisz wyżej większość twoich problemów dało się rozwiązać szybkim wyszukiwaniem w Google. Nie rozumiem tego podejścia.
- meg lubi to
Napisano 05 grudnia 2020 - 21:13
- meg, konio124 i tomk925 lubią to
Napisano 06 grudnia 2020 - 22:11
Gdzieś już tu pisałem, że planowałem kupić 12 pro max ale po tych pseudo zmianach, a mam xs max, sensu kupienia nie było żadnego. No chyba, że ktoś akceptuje prawie 6k za aparat i zmianę kształtu, to szacunek dla mnie to zdecydowanie za mało. Miałem też Apple Watch 5 steel, wcześniej 3 i 4 - sprzedałem, bo bateria to dramat, wolę Garmin Tactix Delta. MacBook Pro 15 (2017) też sprzedałem, bo nic szczególnego w tym komputerze nie było, a jednak ograniczenia dla mnie duże - bazy danych, sql. AirPods pro też się pozbyłem, bo za tę cenę, to jakość dźwięku daleka od dobrej. Został tylko wspomniany iPhone xs max i iPad Pro 10.5. W międzyczasie, miałem na chwilę Note 20 ultra 5g i dla mnie, użytkownika Apple od lat, Note wypadał zdecydowanie lepiej. Gdyby nie to, że mam wszystko w iCloud i nie chce mi się tego przenosić, pewnie już Apple byłoby wspomnieniem.
Brawo Ty. Zostałeś bohaterem.
- 5b46927ee6 i meg lubią to
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych