Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * - - - 1 głosy

iPhone 12 Pro/12 Pro Max – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1206 odpowiedzi w tym temacie

#576 rastir

rastir
  • 107 postów

Napisano 27 października 2020 - 11:46

Zastanawia mnie czy ktoś już znalazł jakaś folie na tył boki w do iphone 12 pro? Od kiedy używam 5s nosze tylko folie na tył boki by się nie rysował dzięki czemu zachowuje świetny wygląd telefonu. Na ta chwile nie widzie nigdzie dostępnych folii, ktoś widział dostępna opcje na tył boki?

#577 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 27 października 2020 - 12:03

Od folii i szkieł jest osobny wątek. Nie rób tu śmietnika. 

• ftpd i 6c1fb0760d lubią to

iPhone 15 Pro

#578 kyuzo87

kyuzo87
  • 83 postów

Napisano 27 października 2020 - 15:59

Ja też przeważnie brałem te mniejsze modele ale bardzo zastanawiam się nad pro maxem, albo czekać aż oba będą do zobaczenia w sklepach albo ryzykować i zamawiać 6 w nadziei że nie jest aż tak wielki
Byłem w media expert mieli wystawionego jedynie XS Max i bez tragedi a 12 pro max bedzie niecałe 2mm wyższy

#579 vBB

vBB
  • 206 postów

Napisano 27 października 2020 - 16:07

Kojarzy ktoś kiedy zdejmują embargo na recenzje 12 Pro Max i 12 Mini? W przypadku 12 i 12 Pro we wtorek, a zamawiać można było od piątku. Pytanie czy ktoś widział jakieś info w necie? 

#580 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 27 października 2020 - 16:10

No ja mam nadzieję, że w piątek 6.11 zamówię, a we wtorek 10.11 będą recki.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#581 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 27 października 2020 - 16:19

Pewnie będzie tak samo. We wtorek 10.11. Co by nie gadali i tak biorę dla rozmiaru.

Użytkownik Regiss edytował ten post 27 października 2020 - 16:19

iPhone 15 Pro

#582 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2020 - 16:22

Po założeniu etui Apple telefon robi się już klockiem. Nie wyobrażam sobie Max z etui. To jak iPad Mini...

#583 kyuzo87

kyuzo87
  • 83 postów

Napisano 27 października 2020 - 16:50

Jaki kolor zamawiasz? Rozumiem że maxa bierzesz?

No ja mam nadzieję, że w piątek 6.11 zamówię, a we wtorek 10.11 będą recki.

jakiego bierzesz?

#584 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 27 października 2020 - 16:53

Żadnego z tego wątku.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#585 kyuzo87

kyuzo87
  • 83 postów

Napisano 27 października 2020 - 17:06

Najgorsze jest to że albo trzeba czekać aż bedzie mozna go zobaczyc w sklepie potem czekac na zamowienie albo zamawiac odrazu 6 i liczyc ze bez przesady to nie tablet

#586 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 27 października 2020 - 17:16

Zawsze masz 14 dni na zwrot więc nie wiem w czym problem. Lepiej wziąć od razu i ewentualnie oddać niż później czekać.

Użytkownik Regiss edytował ten post 27 października 2020 - 17:18

iPhone 15 Pro

#587 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 27 października 2020 - 17:20

Uwaga: sprawdzić, czy nie FV ;-)

• cesiu111 lubi to

#588 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 27 października 2020 - 17:30

Po założeniu etui Apple telefon robi się już klockiem. Nie wyobrażam sobie Max z etui. To jak iPad Mini...

12 Pro Max z etui to jak 11 Pro Max z etui. Nie przeginajmy historii z iPadami Mini. Mam czasami wrażenie, że niektórych na tym forum kusi Max, ale zamówili zwykłego Pro i próbują sobie oraz innym wytłumaczyć tą decyzję :)

Wczoraj byłem w iSpocie wykorzystując zapewne ostatnie dni przed zamknięciem tego typu sklepów. Obecnie mam 11 Pro Maxa i ta 12 Pro jest dla mnie... za mała. To pewnie kwestia przyzwyczajenia i spędzenia tygodnia tylko z małym iPhonem, ale still ;) Kusił mnie trochę zakup 12 Pro, ale zdecydowałem się czekać na Maxa i teraz wiem, że dobrze zrobiłem :D Te mniejsze ramki są jednak odczuwalne, zapewne w Maxie będzie to wyglądać jeszcze lepiej bowiem proporcje ramek do ekranu będą jeszcze mniejsze. Telefon trzyma się w dłoni zupełnie inaczej przez ostre krawędzie, moim zdaniem lepiej... Chyba będę go nosił bez case po domu, a etui zakładał tylko na wyjścia :)

A i ekran w Pro jest cieplejszy niż w zwykłej 12stce. Przynajmniej takie miałem wrażenie. Jest także odczuwalnie jaśniejszy przez co nieco żywszy w sklepowych warunkach. 

Użytkownik dawsze edytował ten post 27 października 2020 - 17:40

• damianmajk lubi to

#589 kyuzo87

kyuzo87
  • 83 postów

Napisano 27 października 2020 - 17:54

Jaką wersje kolorystyczną bedziesz bral? I ile pamieci?:)

#590 6c1fb0760d

6c1fb0760d
  • 1 663 postów

Napisano 27 października 2020 - 17:56

*
Popularny

Ja pierdziele, przyjaciela szukasz?

#591 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 27 października 2020 - 18:10

12 Pro Max z etui to jak 11 Pro Max z etui. Nie przeginajmy historii z iPadami Mini. Mam czasami wrażenie, że niektórych na tym forum kusi Max, ale zamówili zwykłego Pro i próbują sobie oraz innym wytłumaczyć tą decyzję :)

Wczoraj byłem w iSpocie wykorzystując zapewne ostatnie dni przed zamknięciem tego typu sklepów. Obecnie mam 11 Pro Maxa i ta 12 Pro jest dla mnie... za mała. To pewnie kwestia przyzwyczajenia i spędzenia tygodnia tylko z małym iPhonem, ale still ;) Kusił mnie trochę zakup 12 Pro, ale zdecydowałem się czekać na Maxa i teraz wiem, że dobrze zrobiłem :D Te mniejsze ramki są jednak odczuwalne, zapewne w Maxie będzie to wyglądać jeszcze lepiej bowiem proporcje ramek do ekranu będą jeszcze mniejsze. Telefon trzyma się w dłoni zupełnie inaczej przez ostre krawędzie, moim zdaniem lepiej... Chyba będę go nosił bez case po domu, a etui zakładał tylko na wyjścia :)

A i ekran w Pro jest cieplejszy niż w zwykłej 12stce. Przynajmniej takie miałem wrażenie. Jest także odczuwalnie jaśniejszy przez co nieco żywszy w sklepowych warunkach. 

Mam podobnie jak Ty - w ogóle nie rozumiem tego marudzenia, że 12 Pro Max to niby iPad Mini. Miałem kiedyś mniejsze iPhone i zdecydowanie to nie dla mnie :)

#592 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 października 2020 - 18:19

Tegoroczne iPhone są większe. Max był duży. Będzie większy. W etui potężny.
Nikt nie marudzi. Każdy wyraża swoje zdanie i swoją opinię.
  • 6c1fb0760d lubi to

#593 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 27 października 2020 - 18:25

Coś w tym jest, bo sam jestem w gorącej wodzie kąpany i z racji, że 12 pro wychodził wcześniej zastanawiałem się intensywnie nad jego zakupem argumentując sobie, że poręczniejszy, trochę większy ekran niż w 11 pro zwykłym, ale przemyślałem, że z 11 pro Maxem mi dobrze, a 12 pro Max będzie ciutkę większy tylko, więc raczej wielkiej różnicy to nie zrobi, a raczej downsizingu urządzenia nie chcę, dobrze mi z Maxem, rozmiar nie przysporzył mi problemów oprócz jednego wypadu na rower, ale i tak wożę plecak, więc luz. Jestem ciekaw ile osób zamówiło mniejszą wersję, tylko z tego względu, bo wyszła szybciej i nie trzeba było czekać 3 tygodni na Pro Maxa. Ile osób kupujących 12 pro zakupiłoby Pro Maxa jeśli oba modele by wyszły tego samego dnia :D Nie powiem, bo może się okazać, że nowy kształt i nieco większy rozmiar może sprawić, że urządzenie będzie niekomfortowe dla mnie, ale wtedy najwyżej zwrócę i wezmę 12 Pro ;) W ten sposób czystsze sumienie będę miał.

Użytkownik rafal886 edytował ten post 27 października 2020 - 18:28

Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb  MacBook Pro M1 13 16gb 256gb  AirPods 2 

#594 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 27 października 2020 - 19:02

Ale Wy wszyscy wiecie, że to nadal tylko telefon jest? :-)

#595 hakuna5

hakuna5
  • 132 postów

Napisano 27 października 2020 - 19:15

Czy po zakupie 12 dostaje się 12miesięcy Apple tv+?

#596 cesiu111

cesiu111
  • 741 postów
  • SkądRz

Napisano 27 października 2020 - 19:42

Uwaga: sprawdzić, czy nie FV ;-)

Taki sklep z ‚x’ w nazwie daje możliwość zwrotu przy fvat.

#597 Inka

Inka
  • 142 postów

Napisano 27 października 2020 - 19:47

Kochani,

Była tu miła osoba, która pomagała mi ze słuchawkami, ale przez 24 strony się pogubiłam. Które kupić i czy czekać "https://myapple.pl/p...inac-wersje-pro" Nic nie zrozumiałam prawdę mówiąc.

Btw, od 23 października mam pacyczny niebieski, kolor mało intensywny jak dla mnie, podobny do space grey szczególnie wieczorem, a co do reszty.. Jeszcze nie włączyłam telefonu :D 

#598 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 178 postów

Napisano 27 października 2020 - 19:47

To nie jest wątek o słuchawkach.

• 6c1fb0760d lubi to

#599 Inka

Inka
  • 142 postów

Napisano 27 października 2020 - 19:50

Sam mi pomagałeś i wskazałeś Airpodsy a jak nie to (...) Czy mógłbyś tylko powiedzieć czy link, który podałam wcześniej albo znaleźć te, które miaeś na myśli (które najnowsze i najlepsze) i będziesz miał mnie z głowy? Będę wdzięczna. Znikam z wątku potem.

#600 maxwawa

maxwawa
  • 307 postów

Napisano 27 października 2020 - 20:14

Czy po zakupie 12 dostaje się 12miesięcy Apple tv+?

Tak, oraz trzy miesiące Apple Arcade tzn.otrzymałem to po zakupie  iPhona 12 Plus

TV i Arcade niezbyt warte zachodu.

Apple TV+  ich oferta jest tak mizerna że aż trudno uwierzyć ze taka potęga finansowa jak Apple ma tak żenującą ofertę.

Użytkownik maxwawa edytował ten post 27 października 2020 - 20:22

iPhone Pro  iPad Pro  MacBook Pro  AirPods Pro   iWatch

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych