Ja akurat ładuję indukcyjnie na dwóch ładowarkach, jedna z ikei przy łóżku wmontowana w blat szafki, druga to półeczka indukcyjna w samochodzie. Obydwa zamocowane na stałe więc zero problemu. Właśnie to mi się najbardziej podoba w takim ładowaniu - że ładowarka może być z czymś zintegrowana a nie leżeć jako osobny klocek na biurku ze zwisającym kablem. Od tego już wolę ładowanie przewodem. Ale to tylko moje zdanie
iPhone 12 Pro/12 Pro Max – dyskusja.
Napisano 21 października 2020 - 08:29
Napisano 21 października 2020 - 08:48
Chyba trochę na siłę się już czepiacie - przecież NIE TRZEBA kupować ładowarki z magsafe, zwyczajne działają tak jak dotąd - nie potrzebujesz magnesów, nie kupuj.
- Emej lubi to
Napisano 21 października 2020 - 08:58
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 21 października 2020 - 09:11
https://www.tomsguid...y-android-phone wydajność a14 bez szału
Napisano 21 października 2020 - 09:11
Tego problemu z odrywaniem MagSafe od telefonu można by łatwo uniknąć. Wystarczyłoby zaprojektować tę ładowarkę w taki sposób, żeby na pół centymetra wystawała z jednej strony spod telefonu. Wtedy można byłoby jedną ręką przepchnąć telefon poza magnesy i podnieść. To byłoby wygodne do wykonania jedną ręką.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 21 października 2020 - 09:12
Napisano 21 października 2020 - 09:20
Taka była idea, że możesz używać telefonu, trzymając go w ręku, a on się ciągle ładuje. Ale wiadomo, coś za coś. Zawsze można użyć kawałka taśmy dwustronnej i po problemie. Jeśli mamy stałe miejsce na szafce nocnej czy biurku, podklejamy do blatu i już nie będzie się podnosić. Ten magnes jest na tyle słaby, że nie oderwie.
Ja zrozumiałem, że idea jest taka, że magnes ma trzymać telefon w odpowiednim miejscu, aby zapewnić skuteczne i szybkie ładowanie bez strat. Tak czy siak ta wielka pastylka jest faktycznie bez sensu - ładowarka bezprzewodowa, która jest przewodowa. Aby wyjąć karty z tego doklejanego portfela, podobno trzeba go odczepić. Czyli w jednej ręce mam telefon, w drugiej portfel, a kartę wyciągam zębami?
Trzeba poczekać na jakieś sensowniejsze rozwiązania 3rd party.
Napisano 21 października 2020 - 09:30
Tu macie wszystkie kolory 12 pro
https://www.youtube....h?v=kJv7oICQal8
Użytkownik _Artek_ edytował ten post 21 października 2020 - 09:33
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 21 października 2020 - 09:31
A ja uważam, że to ma działać jak MagSafe w komputerach 'kiedyś'. Teoretycznie trzeba użyć dwóch rąk, żeby wypiąć, ale z drugiej magnes jest na tyle słaby, że wystarczyć 'walnąć łapą' po kablu i się samo wypnie.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 21 października 2020 - 09:46
A ja uważam, że to ma działać jak MagSafe w komputerach 'kiedyś'. Teoretycznie trzeba użyć dwóch rąk, żeby wypiąć, ale z drugiej magnes jest na tyle słaby, że wystarczyć 'walnąć łapą' po kablu i się samo wypnie.
Ale w tym przypadku, to gdzie miałbyś walić? Cała ładowarka jest pod telefonem. Przesadzili z tym designem. Byłaby minimalnie większa i nie byłoby tej całej dyskusji. Komputera to można było nawet nie odpinać, tyko go wziąć, a kabel sam się odrywał i spadał gdzieś na biurko. No ale traktować tak samo tę pastylkę? Trochę chyba jednak nie o to chodziło projektantom.
Użytkownik Mikołaj Maciejko edytował ten post 21 października 2020 - 09:47
Napisano 21 października 2020 - 09:49
Wielu ludzi kładzie telefon na powierzchniach płaskich ekranem w dół (nie, nie wiem, dlaczego), więc wtedy w kabel.
Wydaje mi się (podkreślam: wydaje) po obejrzeniu kilku filmików na YT, że to nie jest jakiś wielki problem odpiąć ją ręką od dołu, kiedy chwytasz telefon - w sensie tą samą ręką, która chwyta. Przejdę się za jakiś czas do iSpotu/Cortlandu i spróbuję z ciekawości, bo póki co nie potrzebuję tego kupować.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 21 października 2020 - 10:06
Pal licho konstrukcja, ale dlaczego tylko dla tego wynalazku ograniczyli ładowanie 15W? Pozostałe ładowarki QI nadal 7,5W. Przecież są na rynku normalne ładowarki firm trzecich 15W i więcej , które można by użyć. Ale po co, chcesz szybko, to kup ich oryginalne akcesorium.
iPhone 15 Pro
Napisano 21 października 2020 - 10:09
A sprawdzałeś, że te inne nie dadzą 15W?
Ja (kolejne 'wydaje mi się', wiem) zrozumiałem to tak, że iPhone teraz umie przyjąć 15W i taką ładowarkę sprzedają, ale inna też da 15.
Czyżby zrobili jak OnePlus, gdzie w 8Pro można było dawać jakieś miliony watów indukcyjnie ale tylko z ich 'warp charger'?
Napisano 21 października 2020 - 10:13
A sprawdzałeś, że te inne nie dadzą 15W?
Ja (kolejne 'wydaje mi się', wiem) zrozumiałem to tak, że iPhone teraz umie przyjąć 15W i taką ładowarkę sprzedają, ale inna też da 15.
Czyżby zrobili jak OnePlus, gdzie w 8Pro można było dawać jakieś miliony watów indukcyjnie ale tylko z ich 'warp charger'?
W kilku miejscach pisali. Na razie tylko ta jedna. Pewnie Belkin i reszta wyda swoje, ale muszą wspierać magsafe. Żadna na rynku, które są do tej pory nie wspiera.
https://www.theverge...-charging-speed
iPhone 15 Pro
Napisano 21 października 2020 - 10:16
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Napisano 21 października 2020 - 10:22
Mnie jeszcze zastanawia inna kwestia, czy używanie tej ładowarki bez żadnego etui (bo zazwyczaj ich nie używam) nie spowoduje że po miesiącu/pół roku/roku będę miał na tyle telefonu pięknie wyrysowane kółeczko od ładowarki.
Niby to jest jakiś miękki plastik(gumowany) z tego co widziałem. Na szkle nie powinno zostawić śladu, chyba że jakiś kurz(piasek) wpadnie pomiędzy i będzie ładnie szurał Zastanawia mnie to, że zazwyczaj ładowarki od 10-15 wzwyż mają jakieś chłodzenia, wiatraczki. A tu płaski kawałek cienkiego metalu i plastiku. Przy 15W będzie to się grzało nieźle, bateria po dupie będzie dostawać.
iPhone 15 Pro
Napisano 21 października 2020 - 10:40
Tak szczerze to po przeczytaniu tego artykułu uważam, że to dobrze. W sensie wymóg 'chcesz 15W, urządzenie musi być przez nas zatwierdzone'. Od zawsze ufałem w sens istnienia MFI i nie kupowałem akcesoriów bez tego. W skrócie: chcesz mieć pewność, że zadziała dobrze i nic nie zepsuje? Kup MFI, a nie chińczyka noname z alicośtam.
Oczywiście to zupełnie inna sprawa, że wszystkie te Belkiny, Ankery, GreenCelle czy co tam jeszcze bedą zapewne musieli solidnie posmarować, żeby dostać to MFI - jako konsumenta mnie to nie obchodzi, bo i tak już to robią.
Napisano 21 października 2020 - 11:13
Ładowarka bezprzewodowa Magsafe ładowarką. Czekam na magnetyczne uchwyty samochodowe. Obecnie używam bardzo małego uchwytu firmy iotie instalowanego na gumowany zacisk w kratce wentylacyjnej - wkładam iPhone'a do etui z blaszką. Zakładam, że z magnesami we wnętrzu iPhone'a, uchwyt zgodny z Magsafe będzie ograniczał się do samego mocowania z elementem metalowym - bez konieczności posiadania odpowiedniego etui. Tylko widzę jeden mały problem - w iPhone 12 magnesy są rozmieszczone po dość dużym obwodzie.
Więc powierzchnia styku samego uchwytu też będzie musiała być odpowiednio duża aby obejmować punkty styku.
// Apple MacBook Pro 15 Touchbar (Mid-2019) - Core i9 2,3GHz, 16GB DDR4 RAM, 512GB SSD, Radeon Pro 560X // Apple iPhone 12 Pro 256GB // Apple TV 4K 32GB // AirPods // ThinkVision P27H-10 //
Napisano 21 października 2020 - 11:15
Pewnie pojawią się uchwyty (i ładowarki) zgodne z MagSafe, tylko po stronie uchwytu będzie zdecydowanie silniejszy magnes, bo toto obecne nie utrzyma.
Napisano 21 października 2020 - 12:11
Ładowarka bezprzewodowa Magsafe ładowarką. Czekam na magnetyczne uchwyty samochodowe. Obecnie używam bardzo małego uchwytu firmy iotie instalowanego na gumowany zacisk w kratce wentylacyjnej - wkładam iPhone'a do etui z blaszką. Zakładam, że z magnesami we wnętrzu iPhone'a, uchwyt zgodny z Magsafe będzie ograniczał się do samego mocowania z elementem metalowym - bez konieczności posiadania odpowiedniego etui. Tylko widzę jeden mały problem - w iPhone 12 magnesy są rozmieszczone po dość dużym obwodzie.
Więc powierzchnia styku samego uchwytu też będzie musiała być odpowiednio duża aby obejmować punkty styku.
Coś się dzieje w temacie:
https://www.pcworld....afe,423367.html
Napisano 21 października 2020 - 13:49
Nie mogę się zdecydować na zakup nowego iPhone i kolejne pytanie czy faktycznie jak to się dało usłyszeć w sieci to faktycznie iPhone 12 Pro Max będąc w kieszeni np przy schylaniu , wiązaniu buta czy w pozycji siedzącej jest zbyt duży? Nie miałem nawet do czynienia z iPhone 11 Pro Max a 12 jest większa o 0,2. Faktycznie zależy mi na dużym ekranie , ale jak ma to mieć wady w noszeniu codziennym to nie wiem czy nie wezmę 12 lub 12 Pro.
Użytkownik crash5 edytował ten post 21 października 2020 - 14:18
iPhone 14 Pro Max 128 GB , iPad 2018 9.7 , Apple Watch 5 (44) (Cellular) , Air Pods Pro , Apple TV 4 GEN 4K ,Belkin 3-in-1 Wireless Charging Pad Black
Napisano 21 października 2020 - 13:57
Napisano 21 października 2020 - 14:06
Cały czas się wacham
Co robisz? Wąchasz się?
Napisano 21 października 2020 - 14:24
Co robisz? Wąchasz się?
Pewnie Covid.
Napisano 21 października 2020 - 14:25
11 Pro Max w ciasnych spodniach przeszkadza i odznacza się dość mocno. Dlatego wziąłem teraz 12 Pro, chociaż wkurzyli mnie z aparatem.
Użytkownik randall86 edytował ten post 21 października 2020 - 14:26
Napisano 21 października 2020 - 14:34
11 Pro Max w ciasnych spodniach przeszkadza i odznacza się dość mocno. Dlatego wziąłem teraz 12 Pro, chociaż wkurzyli mnie z aparatem.
To prawda akurat. Sam mam 11 pro Maxa, a noszę jeansy slimowane i w kilku parach spodni z Hugo Bossa, gdzie ten jeans jest naprawdę dobry zaczął się przecierać od krawędzi 11 pro Maxa Wcześniej jak miałem XS nie było czegoś takiego..
Iphone 13 Pro Max Sierra Blue 256gb MacBook Pro M1 13 16gb 256gb AirPods 2
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych