Sprzedaż XS Maxa to najgorsza decyzja. To był dla mnie najlepszy model.
Jeszcze co do wyglądu 12. Powrót tych ramek, co od razu przypomina telefon sprzed wielu lat dla mnie jest po prostu nie do pomyślenia. Moim zdaniem to fatalny błąd Apple. Już mogli wprowadzić jakiś pierdół, ale nie wracać do przeszłości. Tym bardziej, że chyba większość zachwycała się to opływowością i usunięciem tych boków. Dla mnie to połączenie nowego telefonu ze starymi ramkami wygląda fatalnie. Włączyłam sobie wideo i jak tylko zobaczyłam wygląd już nie słuchałam nawet o cechach telefonu. Wielkie nie. Znowu widać, że brakuje Jobsa i pomysłu w Apple. To oczywiście moje zdanie, pewnie mocno kobiece
Pewnie. Kwestionowanie naszych gustów mija się z celem. Każdy ma swój i warto to uszanować, ale podyskutować można. Dla mnie aspekt wizualny jest ważny, ale nie przedkładałbym tego nad możliwością pewnego trzymania telefonu w ręku. Tutaj przejście na opływowy dizajn obudowy spowodowało, że telefon leży w dłoni tak jakby miał zaraz wypaść. Podobnie to wygląda u innych producentów a już zaokrąglone ekrany to dopiero jest niepraktyczne. Córka ma Huawei P30 Pro i co z tego że piękny. 3 razy zakładali szybkę i zawsze wychodziły powietrzne plamy. Etui dobrać do szybki to wyższa szkoła jazdy, ale telefon piękny wizualnie Najlepiej jakby leżał cały czas na stole i nie trzeba by było go dotykać .
Co do iPhone. Dla mnie przejście na opływowe boki to był błąd Apple. Może nie fatalny, taka była moda. Powrót uważam za dobry ruch, ale jak pisałem wcześniej to nie piękne renderingi decydują o telefonie tylko faktyczny kontakt z dłonią i jak się go trzyma, czy da się większość rzeczy zrobić jedną dłonią itd. I tutaj wpadł mi do głowy genialny pomysł. Skoro mogą zrobić 4 wielkości ekranu to mogliby zrobić 2 rodzaje obudowy - stary i nowy Każdy by znalazł coś dla siebie. No i ciekawe która wersja lepiej by się sprzedawała ?
Hmm, też narzekam na tę kanciastość, ale w sumie zastanawia mnie, co innego mogli wymyślić by telefon wyglądał inaczej.
Wygląd telefonów to temat rzeka i każdy ma swoje zdanie. Jeżeli uznamy, że zaokrąglone boki są ładne to ok, ale ile osób na 10 posiadaczy takich telefonów używa ich bez etui, które zazwyczaj zasłania wszystkie "ładne" elementy obudowy. Dlaczego tak się dzieje? Ponieważ telefonów z zaokrąglonymi, śliskimi krawędziami praktycznie nie da się używać bez etui. No może się da, ja próbowałem i po jednym dniu telefon lądował w gumie, w której ładne krawędzie już nie były takie ładne
Także dal mnie kanciaste krawędzie w nowej wersji to dobra wiadomość, ale trzeba telefon wziąć do ręki i chwilę pobawić się nim. Dopiero można będzie coś powiedzieć.
Przy okazji taka refleksja. Ile za chwilę się pojawi nowych telefonów u konkurencji, które będą kanciaste jak nowy iPhone ? Obstawiam, że sporo.