Mi pobrało od razu, ale dostawa na 23. Może więc i tobie pobiorą wcześniej. Najlepiej jednak zadzwonić do AOS.
iPhone 12 Pro/12 Pro Max – dyskusja.
Napisano 16 października 2020 - 22:56
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 16 października 2020 - 23:08
Napisano 17 października 2020 - 07:35
Jest szybko i bezproblemowo to fakt. Ja u nich trzy razy zamawiałem i trzy razy dostałem niedziałające cegły
Dostałaś 3 razy produkt który się nie uruchamiał?
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 17 października 2020 - 09:17
Napisano 17 października 2020 - 09:39
Dostawy 12 Pro to obecnie 5-13 listopada w wersjach ciemnych albo 13-20 listopada złoty i srebrny. Gorzej już chyba nie będzie. Kiedyś chyba było gorzej z dostępnością ajfonów po premierze. Z kolei ładowarka Magsafe ma czas dostawy na połowę listopada, etui też obecnie na listopad. Mi się udało zamówić na środę, ale trzeba przyznać, że szybko zeszło
Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2
Napisano 17 października 2020 - 09:43
Dostawy 12 Pro to obecnie 5-13 listopada w wersjach ciemnych albo 13-20 listopada złoty i srebrny. Gorzej już chyba nie będzie. Kiedyś chyba było gorzej z dostępnością ajfonów po premierze. Z kolei ładowarka Magsafe ma czas dostawy na połowę listopada, etui też obecnie na listopad. Mi się udało zamówić na środę, ale trzeba przyznać, że szybko zeszło
Ja miałem po zamówieniu 3-10 listopad, wczoraj zmieniło się na 10 listopad, ale z doświadczenia wiem, że te daty lubią się zmieniać. Dziwne tylko to, że kilka minut po 14 i mam na listopad a teraz zamawiając jest praktycznie to samo
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 17 października 2020 - 09:44
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 17 października 2020 - 11:16
Czy też tak macie? Tam, gdzie była data dostawy, teraz jest "Oczekujemy na płatność od ciebie".
Napisano 17 października 2020 - 11:29
No bez jaj - 3 ostatnie strony to ekscytacje odnośnie statusów, anulowania zamówień, zmiany numerów kart, kolorów czy innych pierdół. Co Wy macie po 10 lat, czy co ??? Chyba jest wyraźnie wskazane, że to jest dyskusja na temat iPhonów, a nie zamówień Dostaniecie, to sobie opowiadajcie co ma, a czego nie
- 6c1fb0760d lubi to
Napisano 17 października 2020 - 11:49
iPhone 15 Pro
Napisano 17 października 2020 - 12:16
To może zamiast 'apelować' po prostu go załóż? ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 17 października 2020 - 13:33
Dostałaś 3 razy produkt który się nie uruchamiał?
Tak, dokładnie. Dostałem trzy razy cegłę plus jeszcze wcześniej dwa razy sprzęt z uszkodzeniami mechanicznymi. Odtąd kupuje tylko w MM i jest zawsze tip top.
Napisano 17 października 2020 - 13:49
Tak się przespałem z tym i myśle że realnie różnica w aparatach pro\pro max nie może być duża w pro max mamy większy ekran większa baterie lepszy aparat i tylko 500zl dopłaty mało logiczne jak na apple:D
Macbook Pro 15" Mid 2018 iPhone 16 Pro AirPods MAX
Napisano 17 października 2020 - 14:01
To może zamiast 'apelować' po prostu go załóż? ;-)
Widzę, że kolega mnie ubiegł Tak, więc wszelkie dyskusje o kurierach, opłatach, statusach przesyłek, zwrotach, etc dyskutujemy tutaj:
https://myapple.pl/f...ierzy-zwroty/
- ftpd lubi to
iPhone 15 Pro
Napisano 17 października 2020 - 14:26
Ja zamówiłem 12 pro z sentymentu, ponieważ wygląda jak ip5 , który był pierwszym ip moim i najbardziej mi się podobał, choć te ostre ramki szybko się w czarnej wersji obijały. Zapomniałem etui zamówić , po 2 godzinach czarne mam dostawę tydzień po telefonie.
A mi właśnie z tego powodu się nie podoba. Pierwsze co zobaczyłam ten model to od razu pomyślałam o piątce "Ale to już było".
iPhone 14 PRO Max
Napisano 17 października 2020 - 15:28
Napisano 17 października 2020 - 15:33
Ja wcale jakos super nie wspominam wrażeń z trzymania 5S przy uchu, dużo przyjemniej mi leży w dłoni 7/XS.
No ale zobaczymy
- MasterM lubi to
Napisano 17 października 2020 - 17:11
Design co chwila zatacza koło, za kilka lat znowu będzie powrót do obłych kształtów i tak w kółko.
Ja wcale jakos super nie wspominam wrażeń z trzymania 5S przy uchu, dużo przyjemniej mi leży w dłoni 7/XS.
No ale zobaczymy
To fakt, że przy uchu kiepsko się go trzyma natomiast w ręce zdecydowanie lepiej leży niż te "obłe"
iPhone 16 Pro 256GB Desert Titanium, Apple Watch Ultra 2 Black Titanium, AirPods Pro
Napisano 17 października 2020 - 17:29
Ja czekam jak co roku aż zaczną przychodzić pierwsze zamówione sztuki i analizy czy jest pyłek za obiektywem albo ramka gdzieś odstaję, to jest najlepsze
Zapomniałeś o wykręcaniu telefonu na wszystkie strony i sprawdzaniu, czy trzeszczy .
- wopo lubi to
MacBook Pro 13 (2018) | Magic Mouse 2 | iPhone 13 Pro Max | Watch Series 7 (41 mm) | iPad Pro 11 WiFi (2018) | AirPods 1
Napisano 17 października 2020 - 20:11
Tak, dokładnie. Dostałem trzy razy cegłę plus jeszcze wcześniej dwa razy sprzęt z uszkodzeniami mechanicznymi. Odtąd kupuje tylko w MM i jest zawsze tip top.
Piękna historia, na pewno Apple specjalnie dodatkowo sprawdza iPhony wysyłane do polskich sklepów Media Markt. Rozumiem, że możesz mieć złe doświadczenia z AOS, ale takie rzeczy jak nieodpalający się telefon mogą zdarzyć się wszędzie, istotne jest jaki potem jest support.
Dzięki, będę dzwonił w poniedziałek. Jeśli pobierze do końca października to luz.
Możesz też poczekać - jak nie uda im się pobrać pieniędzy przed wysyłką, to dostaniesz komunikat z opcją zmiany numerów karty do obciążenia.
Oj, różnie bywała. 3 ostatnie premiery:
- 8 i 8 Plus bez większych problemów, X największe problemy od kiedy zamawiałem iPhony na premierach (czyli okolic premiery iP6), w dniu premiery były nawet czasy dostawy 2 miesięce pod koniec dnia;
- Xr, Xs i Xs Max - raczej na spokojnie, dało się dostać nawet w elektromarketach w dniu premiery (bo i modele mało przełomowe, powtórka designu, a nowy Xs Max dla wielu za duży);
- 11, 11 Pro, 11 Pro Max - nowy design, Apple rzeczywiście bardzo dużo ich na premierę naprodukowało i dało się dostać w elektromarketach też często w dniu premiery, ale potem dostawy do sklepów mocno się wstrzymały (znajomi szukali 2-3 tygodnie po premierze w iSpotach, Media Marktach, było trudno znaleźć, zwłaszcza kolor midnight green).
Obstawiam, że w tym roku będzie gorzej niż rok temu, na pewno Apple zrobiło zapasy na premierę, ale pytanie, czy da radę produkować na bieżąco i nadrobić te 2-3 tygodnie wysyłki, które są teraz (to głównie pytanie o sytuację COVID w Chinach). Ja ze swojego doświadczenia zawsze polecam jednak dla bezpieczeństwa zamawianie w AOS.
Użytkownik Emej edytował ten post 17 października 2020 - 20:13
MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro
Napisano 17 października 2020 - 20:25
Napisano 17 października 2020 - 20:56
iPhone 15 Pro
Napisano 17 października 2020 - 22:18
Zastanawiają mnie różnice między pro a pro maxem
Strona Apple tym razem ma dziwną konstrukcję https://www.apple.co...e-12-pro/specs/
Mamy dwie kolumny pokazujące różnice. Dojeżdżamy do sekcji z aparatem i treść jest wspólna. To znaczy, że mają w końcu te same aparaty i w obu jest lidar?
Promax ma gorsze światło dla Teleobiektywu.
Generalnie tak napisane żeby nie wyciągnąć z tego nic pewnego.
NIe chcę takiego dużego telefonu jak Pro Max ale informacje z konferencji kuszą jednak na rzecz Pro Max'a o ile dla kogoś ważny jest aparat na tyle żeby sobie to dorzucić.
Napisano 17 października 2020 - 22:19
https://www.apple.com/iphone/compare/ - tutaj najłatwiej.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 18 października 2020 - 10:05
Martwi mnie żywotność baterii, lądowałem XS-a przez rok wyłącznie na ładowarce bezprzewodowej i kondycja spadła i to dość znacząco, w porównaniu do 11 Pro, którego ładuję kablem.
Jestem zaskoczony tą informacją. Mój Xs w listopadzie skończy 2 lata, ładuję prawie wyłącznie indukcyjnie, zarówno w domu jak i w samochodzie i kondycja baterii podawana przez system to 94%. Oczywiście na ile jest to wiarygodne narzędzie to trudno ocenić, ale tak na co dzień nie widzę spadku pojemności baterii. Jedna uwaga. Nigdy nie dopuściłem do rozładowania się baterii o wyłączenie telefonu i w zasadzie nie zdarzyło się żeby bateria spadła do 10%. Ładuję zazwyczaj od 60% do 95-100%.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych