Cześć wszystkim,
Po 4,5 roku użytkowania iphone SE którego dostałem z USA postanowiłem zmienić telefon. Długo zastanawiałem się na kolejnym SE, ale w końcu postanowiłem zaszaleć i zamówić jutro nową 12-stke. Powiedźcie mi proszę bo jestem zielony w temacie ładowania. Ja będę mógł to robić ładowarką ze starego SE? Bo się gubię trochę w tym usb A usb C itd. Druga sprawa czy warto sobie zamówić od razu ładowarkę magsafe za 200 zł? Polecacie takie ładowanie, nie wpływa ono jakoś niekorzystanie na stan baterii?
Z góry dzięki za odpowiedź, miłego dnia 
PS. Te silikonowe etui, które też wczoraj dodali w sklepie myślicie, że warto? czy to coś w stylu etui za 100 zł, a 150 dopłacamy za apple? 
Możesz ładować starą ładowarką, ale musisz też używać stary kabel. Nowy kabelek dostępny z telefonem jest na cienką końcówkę usbc- jak chcesz go używać musisz kupić odpowiednią ładowarkę.
Ja nie mam zamiaru używać tej ładowarki magsafe do swojego 12 mini, bo 15W (szybkie ładowanie) to sporo wydzielanego ciepła i spory wpływ na szybsze użycie baterii. A tego telefonu chcę używać 2 lata (taki mam przynajmniej plan).Ja osobiście mam ładowarkę Ankera bezprzewodową o mocy 5W. Powoli, bez nagrzewania telefonu ładuje mojego XS w wolnej chwili i kondycja beterii od lutego to 99%.
Silikonowego od Apple nie polecam, wszystko się do nich przyczepia, cały syf z kieszeni i wkurza niesamowicie. Lada chwila będą skórzane, jakiś leaker już zapowiadał. Te są świetne.
Użytkownik Regiss edytował ten post 15 października 2020 - 08:20