Czy zamawiając iPhone przez Apple Store jest opcja żeby założyli folię ochronną?

iPhone 12 – dyskusja.
Posted 21 October 2020 - 12:40
iPhone 14 Pro Max 128 GB , iPad 2018 9.7 , Apple Watch 5 (44) (Cellular) , Air Pods Pro , Apple TV 4 GEN 4K ,Belkin 3-in-1 Wireless Charging Pad Black
Posted 21 October 2020 - 12:42
Lol, nie.
Mam nadzieję, że nigdzie nie ma. Chciałbyś, żeby rozfoliowali wszystko i rozbebeszyli? W elektromarkecie możesz sobie iść od razu po zakupie do stoiska, gdzie siedzą 'ci panowie z media expert' i zakładają, ale to osobna usługa.
- 5b46927ee6, crash5 and MasterM like this
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 21 October 2020 - 12:54
Nie jestem do końca pewien więc wolę zapytać. Czy ramki wokół ekranu w iPhone 12 są takie jak w iPhone 11 Pro/Max i iPhone 12 Pro/Max?
- Adrian Gajewski likes this
iPhone 14 Pro Max 128 GB , iPad 2018 9.7 , Apple Watch 5 (44) (Cellular) , Air Pods Pro , Apple TV 4 GEN 4K ,Belkin 3-in-1 Wireless Charging Pad Black
Posted 21 October 2020 - 13:03
Są przede wszystkim płaskie więc nie będzie wreszcie problemu z foliami i szkłami. Wszystko jedno co, nawet te najtańsze będą pasować, bez bąbli powietrza po bokach.
iPhone 15 Pro
Posted 21 October 2020 - 14:40
iPhone 11
Posted 21 October 2020 - 15:16
iPhone 15 Pro
Posted 21 October 2020 - 15:36
Lol, nie.
Mam nadzieję, że nigdzie nie ma. Chciałbyś, żeby rozfoliowali wszystko i rozbebeszyli? W elektromarkecie możesz sobie iść od razu po zakupie do stoiska, gdzie siedzą 'ci panowie z media expert' i zakładają, ale to osobna usługa.
Online nie ma, natomiast w fizycznych Apple Store (przynajmniej niektórych) są specjalne maszyny od Belkina do nakładania takiego szkła na ekran.
- MasterM likes this
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 21 October 2020 - 15:45
W Polsce nie ma Apple Store ;-)
No i nadal: to jest jakby 'druga' usługa. Kupujesz telefon i możesz go albo schować i wyjść, albo samemu rozbebeszyć i podejść do Geniusa albo stoiska Belkina.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 21 October 2020 - 19:41
Pierwsze testy potwierdzają gorszy czas pracy na baterii nowej 12 w stosunku do 11.
Czyli tak jak piszą na reddicie, zapowiada się wyłączenie 5g jeżeli ma mi telefon i bateria starczyć na dobrych kilka lat. Ewentualnie uruchamianie 5g w wyjątkowych sytuacjach.
Posted 23 October 2020 - 16:01
a odpuściłem sobie. Bo wszędzie chaos. w Media Markt jak chcialem zamowic to brak opcji wysylki, odbiór tylko w uwaga Czestochowie, a jestem z Wrocławia .
Niech się naźrom fanboje tymi aljfonami i kupie spokojnie za 2-3 tygodnie.
- vBB likes this
Posted 23 October 2020 - 16:24
W ilu wątkach to jeszcze napiszesz?
- cooper69 likes this
Posted 24 October 2020 - 09:31
Szanuję niższą o 30 gramów masę nowej 12 w porównaniu do 11 Czuję to.
Posted 25 October 2020 - 16:12
Szanuję niższą o 30 gramów masę nowej 12 w porównaniu do 11
Czuję to.
Nie sprawdzałem w specyfikacji różnic między 12 vs 12 pro, ale mając obydwa czuć zdecydowaną różnicę w lekkości 12. Natomiast przez swój świecący tył wygląda jak tańsza zabawka względem pro.
Mój ideał: waga 12, ramki 12, tył 12 pro
iPhone 12 Pro, MacBook Pro, iPad Air, Apple Watch, AirPods, AppleTV
Posted 28 October 2020 - 15:05
Właśnie przyszedł mój IP 12 128 gb. Bałem się trochę przesiadki z iphone se ale rozmiar wydaje się idealny. Odbieram jeszcze dziś szybkę na ekran i case, po założeniu wszystkiego pewnie pochwalę się wrażeniami z użytkowania. Szybkie pytanko bo ładowarka przychodzi mi niestety dopiero 9.11 (ikea odwala z czasami realizacji zamówień). Tu w pudełku jest kabel usb C a właśnie zdałem sobie sprawę, ze nie mam jak tego do stacjonarnego PC podpiąć bo mam tylko zwykłe porty usb. Rozumiem, że nie będzie problemu jak podepnę nowego iphone do pc starym kablem usb z iphone SE?
Posted 28 October 2020 - 15:14
Posted 29 October 2020 - 13:20

Posted 29 October 2020 - 19:50
Jestem po kilku godzinach użytkowania ip 12, świetna sprawa po przenosinach z ip SE 2016. Czy to normalne, że odcień wyświetlacza jest jakby żółtawy? Pomału się przyzwyczajam, ale i tak jakoś zwróciłem na to uwagę. Druga kwestia czy są jakieś specjalne zalecenia przy pierwszym uruchomieniu? Chodzi mi o baterię, czy powinienem ją do końca rozładować i później naładować na full
Posted 29 October 2020 - 20:06
- grzesiolegolas and MasterM like this
iPhone 15 Pro
Posted 30 October 2020 - 17:51
Panowie, Panie
- widział, dotykał już ktoś z Was iPhone 12?
W dużej mierze pytanie dotyczy tego, czy to jest ten sam materiał(aluminium)zastosowany co w iPhone 11, czy może jest to materiał który był spotykany w 5S/SE 1? A może taki jak w iPadzie 11 Pro?
Wyłącz true tone w ustawieniach i nie będzie żółty. Nigdy nie rozładowuj do końca to najgorsze dla baterii. Poza tym ładuj jak chcesz i ile chcesz. Od 15-20% w górę najlepiej.
Pamiętaj, że rozładowanie do końca powodujące wyłączenie telefonu, nie oznacza pełnego wyładowania baterii.
iPhone Xs 64GB iPhone 4s 64GB iPad Pro 10.5 64GB
Posted 30 October 2020 - 19:16
Pamiętaj, że rozładowanie do końca powodujące wyłączenie telefonu, nie oznacza pełnego wyładowania baterii.
To jasne, chodzi o to,że wyłączenie telefonu (doprowadzenie do takiego spadku) jest szkodliwe dla baterii tak czy inaczej. Najlepiej trzymać baterię od 20-80%.
Edited by Regiss, 30 October 2020 - 19:16.
iPhone 15 Pro
Posted 31 October 2020 - 09:12
- Adrian Gajewski likes this
Posted 02 November 2020 - 19:45
@Regiss: czerwonego. Ma tylko 'przebłyskiwać' to spod etui.
- Regiss likes this
Posted 04 November 2020 - 16:56
Tak sobie myślę, że to ograniczenie magsafe do 10W w Mini to nawet dobra wiadomość ;-) Skoro będę i tak ładował Hyperjuice, mogę kupić Magsafe (a jeszcze lepiej - to podwójne do telefonu i zegarka, jak wyjdzie) i nie mieć poczucia, że się nie ładuje tak szybko, jakby mogło ;-)
Posted 06 November 2020 - 00:37
Tak sobie myślę, że to ograniczenie magsafe do 10W w Mini to nawet dobra wiadomość ;-) Skoro będę i tak ładował Hyperjuice, mogę kupić Magsafe (a jeszcze lepiej - to podwójne do telefonu i zegarka, jak wyjdzie) i nie mieć poczucia, że się nie ładuje tak szybko, jakby mogło ;-)
Post dodany pod postem nie łączy się z poprzednim?
Przyszedł, jest - i co?
Niestety odpowiadając właściwie sobie na poprzednie pytanie, jest to ten sam materiał co w iPhone 11(przynajmniej w fakturze), zapowiada się więc stosunkowo szybkie powstawanie odprysków.
Co dodatkowo mnie zdziwiło, spodziewałem się nowego kabla USB - a tutaj? Stary dobry znajomy z iP 11 Pro.
Mimo to rozmiar wydaje się być idealny, do tego piekielnie lekki. Żałuję, że tym razem to telefon nie dla mnie.
iPhone Xs 64GB iPhone 4s 64GB iPad Pro 10.5 64GB
Posted 06 November 2020 - 01:28
Post dodany pod postem nie łączy się z poprzednim?
Obecny silnik forum jest dość ograniczony i łączy tylko przez pewien czas, potem już zapomina.
Co dodatkowo mnie zdziwiło, spodziewałem się nowego kabla USB - a tutaj? Stary dobry znajomy z iP 11 Pro.
No skoro to jest nadal kabel c - lightning, to po co mieli robić nowe, skoro pewnie mają całe magazyny tamtych?
- MasterM likes this
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users