Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook Pro 15 mid 2014 - problem z internetem

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 loky85

loky85
  • 4 posts

Posted 18 August 2020 - 13:17

Witajcie,

mam problem z dostępem do internetu, po ostatniej aktualizacji systemu.

Sieć wifi działa na innych komputerach, smartfonach itp. 

Próbowałem podłączyć się do neta przez bluetooth - połączenie działa, natomiast w przeglądarkach (safari, chrome), cały czas komunikat masz zablokowany dostęp do internetu.

Reset routera nie pomógł, pram, również, nawet wgrałem na nowo system i dalej nic. Po utworzeniu nowego użytkownika, dalej to samo.

Próbować przywrócić ustawienia fabryczne? Spróbuję jeszcze podpiąć po przejściówce lan.

Edited by loky85, 18 August 2020 - 13:19.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 18 August 2020 - 13:19

Wyłącz antywirusa, jeśli masz. Albo odinstaluj.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 loky85

loky85
  • 4 posts

Posted 18 August 2020 - 13:35

Wyłącz antywirusa, jeśli masz. Albo odinstaluj.

myślałem nad tym, miałem f-secura i nagle przestał działać a w programach w lanuchpadzie widniały jego ikony ze znakiem zapytania, usunałem go, i wszystkie jego katalogi znalezione na dysku, ale dalej to samo, są gdzieś jeszcze jakieś pliki ukryte? żeby całkowicie się pozbyć wszystkiego z f-secura?

sprobuję jeszcze na nowo wgrać f-secura może nadpisze wszystkie pliki i w nim pogrzebać albo go wyłącze

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 18 August 2020 - 13:35

https://community.f-...oducts-on-a-mac

Generalnie tego typu soft odinstalowuje się deinstalatorem od producenta, bo zostają procesy/pliki w miejscach, w których byś się nie spodziewał. Idę o zakład, że w /Library/Launch* coś masz (nie mylić z ~/Library).

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 loky85

loky85
  • 4 posts

Posted 18 August 2020 - 17:06

Po ponownej instalacji f-secure net działa :/

jakaś paranoja, po deinstalacji oprogramowaniem f-secure, dalej neta nie ma

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24174 posts

Posted 18 August 2020 - 17:23

Zrób restart po tej deinstalacji (albo zabij ręcznie procesy, jak wiesz, które i jak).

Generalnie jest tak, jak mówiłem: f-secure zwariował i odciął. Tak się kończy używanie antywirusa pisanego pod windows i na siłę portowanego na macOS. Albo używanie na Macu antywirusa w ogóle. Ale to już dyskusja nie na ten wątek.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users