Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Kiedy pojawi si臋 router Synology WiFi 6?

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 post贸w

Napisano 11 sierpnia 2020 - 11:31

Czy kto艣 natkn膮艂 si臋 na informacje czy Synology pracuje nad routerem ax?

A je艣li tak, to czy przewiduj膮 jaki艣 termin wypuszczenia na rynek?

Zastanawiam si臋, czy bra膰 obecny ac, czy poczeka膰.

Do 艣wi膮t mog臋, ale na d艂u偶ej ju偶 wola艂bym zast膮pi膰 to co mam od UPC czym艣 niezale偶nym, a sprz臋t UPC przestawi膰 w tryb modemu.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽175 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 11 sierpnia 2020 - 11:33

Wydaje mi si臋, 偶e bardziej w艂a艣ciwym miejscem na to pytanie b臋dzie jakie艣 forum u偶ytkownik贸w Synology. Tutaj jest szansa, 偶e kto艣 u偶ywa ich router贸w (ja si臋 dowiedzia艂em, 偶e robi膮 routery z Twojego posta), ale pewnie ma艂o os贸b i niekoniecznie mog膮 si臋 偶ywo interesowa膰 ich planami wypuszczenia nowych.

U偶ywaj przycisku 'Zg艂o艣', zamiast edytowa膰 post i pisa膰 w nim, na przyk艂ad, "do usuni臋cia".
Pisanie prywatnej wiadomo艣ci do moderatora powinno by膰 ostateczno艣ci膮. Do tego te偶 s艂u偶y przycisk 'Zg艂o艣'.
Do p艂aczu na prac臋 Moderacji s艂u偶y ten w膮tek. Inne formy b臋d膮 bezwzgl臋dnie kasowane.

#3 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 4聽897 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 11 sierpnia 2020 - 11:45

Koniecznie Synology? Bo Ubiquiti ma ju偶 od pewnego czasu w ofercie Amplifi Alien. Ja go wprawdzie nie mam, u偶ywam poprzedni model, bez WiFi 6 ale jestem bardzo zadowolony.

U偶ytkownik Miko艂aj Maciejko edytowa艂 ten post 11 sierpnia 2020 - 12:13

• cooper69 lubi to

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽175 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 11 sierpnia 2020 - 11:58

Ja te偶 plusuj臋 Ubiquiti. U mnie to akurat Unifi Dream Machine, ale te偶 dzia艂a jak z艂oto.

U偶ywaj przycisku 'Zg艂o艣', zamiast edytowa膰 post i pisa膰 w nim, na przyk艂ad, "do usuni臋cia".
Pisanie prywatnej wiadomo艣ci do moderatora powinno by膰 ostateczno艣ci膮. Do tego te偶 s艂u偶y przycisk 'Zg艂o艣'.
Do p艂aczu na prac臋 Moderacji s艂u偶y ten w膮tek. Inne formy b臋d膮 bezwzgl臋dnie kasowane.

#5 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 post贸w

Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:02

Pewnie zadam to pytanie i na forum Synology.

Ubiquiti jest super jako sprz臋t - mam i u偶ywam AP AC Pro - ale ta konfiguracja mnie zniech臋ca.

Chc臋 dobry sprz臋t, ale dla mniej zaawansowanych (chocia偶 nie do ko艅ca laik贸w), daj膮ce solidne i czytelne wsparcie podczas konfiguracji.

Ju偶 nie dam rady si臋 doktoryzowa膰 z zagadnie艅 sieciowych, a lubi臋 solidne i stabilne urz膮dzenia.

#6 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 4聽897 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:12

Nie 偶artuj, Amplifi jest chyba naj艂atwiejszym routerem, jaki kiedykolwiek mia艂em. Nie znam rozwi膮za艅 Synology (my艣la艂em, 偶e robi膮 tylko NAS-y), ale trudno mi sobie wyobrazi膰, 偶eby konfiguracja by艂a jeszcze prostsza ni偶 w Amplifi.

• cooper69 lubi to

#7 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 post贸w

Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:28

Nie 偶artuj臋, tylko nie mam do艣wiadczenia z Amplifi, ale z AP - i z tego czerpi臋 wyobra偶enie o pomy艣le na konfiguracj臋.
By膰 mo偶e owo "Pro" sprawia, 偶e nie dla mnie to dedykowane.

Je艣li prosty i skoro to Ubiquiti, to spoko.

Chyba jednak nie maj膮 jeszcze WiFi ax.

No to po艣ledz臋 - kto pierwszy.

#8 Miko艂aj Maciejko

Miko艂aj Maciejko

• 4聽897 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:36

Je艣li prosty i skoro to Ubiquiti, to spoko.

Chyba jednak nie maj膮 jeszcze WiFi ax.

No jak nie maj膮, jak maj膮. https://amplifi.com/alien

#9 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 post贸w

Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:38

Dzi臋ki za link.

I mo偶e to by艂 pow贸d, dla kt贸rego warto by艂o zada膰 pytanie na forum MyApple, a nie Synology. :-)

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24聽175 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 11 sierpnia 2020 - 12:38

Obejrza艂em pierwszy z brzegu 'Amplifi Alien Unboxing & Setup' na YouTube. To jest jeszcze prostsze ni偶 'normalne' Unifi, kt贸re jest przecie偶 banalne w konfiguracji.

• cooper69 lubi to

#11 Tatrzyk

Tatrzyk
  • 60 post贸w

Napisano 13 sierpnia 2020 - 11:02

No jak nie maj膮, jak maj膮. https://amplifi.com/alien

No jak maj膮, jak nie maj膮 - odpowied藕 z 2 sierpnia:  

We are still working on the EU version, we do not have an ETA yet for the router. We are looking forward to serving our EU customers, thank you for supporting our products.

"Manie" w USA mnie nie satysfakcjonuje. 
Nawet WiFi 6 nie ma a偶 takiego zasi臋gu, 偶eby z Ameryki z艂apa艂 je telefon w mojej sypialni (w Polsce). 

#12 WojtekWojtek

WojtekWojtek
  • 1聽826 post贸w

Napisano 13 sierpnia 2020 - 11:29

Ja kupi艂em TP linka AX50. Tu konfiguracja jest a偶 za prosta. Dzia艂a ok. Dla iPhone 11 praktycznie mog臋 wykorzysta膰 ca艂膮 pr臋dko艣膰 艂膮cza 600Mbps. MBP, cho膰 ma WiFi 5 osi膮ga podobne pr臋dko艣ci, a w s膮siednim pokoju nadal ponad 400. Router jest do艣膰 ciep艂y i niespecjalnie pi臋kny. Pozwala zestawi膰 VPN, ale wszystko proste i do艣膰 ograniczone. Udost臋pnianie dysku wolne, to mo偶e by膰 przewaga hipotetycznego rutera Synology.

U偶ytkownik WojtekWojtek edytowa艂 ten post 13 sierpnia 2020 - 11:45

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych