Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 14, wszystkie wersje beta – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
886 odpowiedzi w tym temacie

#151 przelon

przelon
  • 303 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 19:03

Internet działa alleluja!

#152 winmaciek

winmaciek
  • 6 743 postów
Napisano 07 lipca 2020 - 19:56

U mnie też eSIM działa dobrze. Pierwsze wrażenia są pozytywne - wygląda na to, że niczego chyba nie popsuli. Może poza nowymi ikonami Zegara i Kalendarza. 
W Ustawienia -> Dźwięki chyba doszła nowa opcja redukcji głośnych dźwięków. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#153 przemciol

przemciol
  • 2 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 20:02

U mnie też eSIM działa dobrze. Pierwsze wrażenia są pozytywne - wygląda na to, że niczego chyba nie popsuli. Może poza nowymi ikonami Zegara i Kalendarza. 
W Ustawienia -> Dźwięki chyba doszła nowa opcja redukcji głośnych dźwięków. 

Rozumiem, że masz Orange bo w Polsce nikt nie ma eSIM- czy działa Ci internet po LTE ? 

#154 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 20:43

U mnie e-sim tez działa.

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#155 winmaciek

winmaciek
  • 6 743 postów
Napisano 07 lipca 2020 - 20:49

Rozumiem, że masz Orange bo w Polsce nikt nie ma eSIM- czy działa Ci internet po LTE ? 

Owszem, mam Orange Flex. Cieszę się, że to naprawili. 

#156 JED hejter

JED hejter
  • 38 postów
  • Skąd3City/Worldwide

Napisano 07 lipca 2020 - 21:03

Czy w tym wątku "zadajemy pytania"?

Bo jeśli tak, to chciałbym zapytać, czy w 14 iteracji najlepszego OS na świecie, wynaleziono w końcu możliwość zamknięcia wszystkich aplikacji, które działają (?) w tle?

#157 winmaciek

winmaciek
  • 6 743 postów
Napisano 07 lipca 2020 - 21:11

To jest specjalny wątek, gdzie można pytać i dyskutować w dowolnej (byle kulturalnej) formie na temat bety iOS. 
Nie, nie ma takiej funkcji, ponieważ na iOS jest ona zbędna i wręcz kontrproduktywna. Ręczne ubijanie wszystkich aplikacji może na iOS wręcz zwiększyć zużycie baterii. Osobiście mam na ten temat radykalne zdanie i uważam, że Apple powinno utrudnić ubijanie aplikacji, na wzór tego, co było przed iOS 7 i bodajże w jednej z iteracji oprogramowania na iPhone’a X. Tam trzeba było przytrzymać i dopiero wtedy ubijać aplikacje. 

Z innych rzeczy: w Zdrowiu jest sekcja Ruchliwość, a w niej dużo nowych informacji. iPhone powie nam jak prosto chodzimy i jaką długość kroku mamy. 

#158 przemciol

przemciol
  • 2 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 21:26

Owszem, mam Orange Flex. Cieszę się, że to naprawili. 

Ok dzięki za odpowiedź, również mam Orange flex, po zabawie w instalacje ios14 beta 1 zmuszony byłem wrócić do 13, nie potrzebnie zaktualizowałem zegarek do Watch os 7 i po powrocie nie miałem z nim łączności, zatem aktualizuje do 14 beta 2 i mam nadzieję, że i u mnie zadziała.

#159 Demos

Demos
  • 139 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 lipca 2020 - 21:29

Jak wrażenia z bety 2? Są jakieś rażące błędy, które utrudniają Wam korzystanie z urządzenia?

MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch UltraAirPods Pro | 

#160 andi4444

andi4444
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 lipca 2020 - 21:35

Ok dzięki za odpowiedź, również mam Orange flex, po zabawie w instalacje ios14 beta 1 zmuszony byłem wrócić do 13, nie potrzebnie zaktualizowałem zegarek do Watch os 7 i po powrocie nie miałem z nim łączności, zatem aktualizuje do 14 beta 2 i mam nadzieję, że i u mnie zadziała.

Ja miałem dokładne tą samą sytuację, przez brak netu na e-simie wróciłem do 13.5.1 i z rozpaczą stwierdziłem, że zegarek nie chce się połączyć z watchOS 7, od paru godzin jest znowu pięknie :) 

 iPhone 15 Pro Max 256 GB (titanium black)  Apple Watch Ultra  iPad Pro 11” (2021) 128GB   AirPods Pro

#161 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 163 postów

Napisano 07 lipca 2020 - 22:21

Jak wrażenia z bety 2? Są jakieś rażące błędy, które utrudniają Wam korzystanie z urządzenia?

A może zrobisz nam tę łaskę i raczysz przeczytać siedem stron tego wątku, zanim zadasz tak idiotyczne pytanie?

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#162 Ament

Ament
  • 505 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 07 lipca 2020 - 22:48

Który to teraz widżet 'Następne'? Bardzo mi brakuje takiego krótkiego info o nadchodzącym alarmie czy zdarzeniu w kalendarzu/przypomnieniach.

 Macbook / iPad Pro / iPhone / Watch

#163 Demos

Demos
  • 139 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 lipca 2020 - 22:52

A może zrobisz nam tę łaskę i raczysz przeczytać siedem stron tego wątku, zanim zadasz tak idiotyczne pytanie?

Siedem stron jest na temat bety 2? Wyszły poprawki, wiec zluzuj gumę i napij się melisy jak nie masz nic ciekawego do napisania.
  • zboras lubi to

MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch UltraAirPods Pro | 

#164 damianmajk

damianmajk
  • 769 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 lipca 2020 - 23:00

Który to teraz widżet 'Następne'? Bardzo mi brakuje takiego krótkiego info o nadchodzącym alarmie czy zdarzeniu w kalendarzu/przypomnieniach.

Wg mnie na ten moment tego nie ma, a zawsze korzystałem.

#165 JED hejter

JED hejter
  • 38 postów
  • Skąd3City/Worldwide

Napisano 07 lipca 2020 - 23:24

To jest specjalny wątek, gdzie można pytać i dyskutować w dowolnej (byle kulturalnej) formie na temat bety iOS. 
Nie, nie ma takiej funkcji, ponieważ na iOS jest ona zbędna i wręcz kontrproduktywna. Ręczne ubijanie wszystkich aplikacji może na iOS wręcz zwiększyć zużycie baterii. Osobiście mam na ten temat radykalne zdanie i uważam, że Apple powinno utrudnić ubijanie aplikacji, na wzór tego, co było przed iOS 7 i bodajże w jednej z iteracji oprogramowania na iPhone’a X. Tam trzeba było przytrzymać i dopiero wtedy ubijać aplikacje. 

Z innych rzeczy: w Zdrowiu jest sekcja Ruchliwość, a w niej dużo nowych informacji. iPhone powie nam jak prosto chodzimy i jaką długość kroku mamy. 

Dzięki.

Ja, jednak, mam wystarczające IQ, żeby decydować, co jest dla mnie/baterii dobre, a co nie - też mam na ten temat radykalne zdanie - ale się zestarzałęm i...jestem tutaj.

ps. pro-tip (nie wiem, jak to będzie po polsku ;) ): czasem pewne aplikacje muszę kompletnie wyłączyć w celu ponownego uruchomienia (nie taki iOS stabilny, jak go malują) - stąd byłoby mi łatwiej zamknąć wszystko na raz/naraz :) .

#166 tomk925

tomk925
  • 747 postów

Napisano 08 lipca 2020 - 06:34

Dzięki.
Ja, jednak, mam wystarczające IQ, żeby decydować, co jest dla mnie/baterii dobre, a co nie - też mam na ten temat radykalne zdanie - ale się zestarzałęm

Dobrze że się tym chwalisz co jest dla Ciebie wystarczające i jakie masz IQ, ale od dawien dawna wiadomo co do ubijania aplikacji w iOS, nie jest wskazane.
https://antyweb.pl/n...i-w-tle-na-ios/
https://www.google.c...cji-iphone/amp/

Użytkownik tomk925 edytował ten post 08 lipca 2020 - 06:35

#167 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 lipca 2020 - 06:50

Zboras oż Ty ;), zapomniałem dopisać "u mnie nie działa" ;). Poza tym coś jest nie tak z udostępnieniem netu z telefonu na Mac. Muszę kilka razy włączyć i wyłączyć hot spot na telefonie, żeby na kompie pokazała się możliwość podłączenia. Nie mam widżetu zegar, a z tego co widziałem to powinien być.

Wróciłem na chwilę do 13.5.1 - przestał odblokowywać łocza. Teraz mam betę 2 i nadal to samo :P 

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#168 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 08 lipca 2020 - 07:57

OK przemogłem się. Jedyne co mnie zirytowało to "zajęcie" około 20GB dodatkowego miejsca. :o
Jak coś wypatrzę jak to usunąć to dam znać.

#169 Geble

Geble

• 1 182 postów

Napisano 08 lipca 2020 - 07:57

Czy ktoś wie jak zmieniać rozmiar widgetów, na przykład takiej pogody? Pamiętam, że na prezentacji zmniejszali/zwiększali np. widget pogody. Ten domyślny zajmujący rozmiar 4 ikon (2x2) to taki ni z dupy ni z pietruchy :v

EDIT: Ok, już wiem. Żeby nie było zostawiam post, podaję rozwiązanie - trzeba dodać nowy widget, o dziwo nie da się edytować domyślnego. Przytrzymujemy paluchem na ekranie głównym w pustym miejscu, klikamy "+" i wybieramy pogodę, a następnie wygląda widgetu.

Użytkownik Geble edytował ten post 08 lipca 2020 - 08:03

BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ ||  ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare  ||  ELECTROLUX ESF74661RX  || Rubin 714p  ||  Paseratti 1.9 TDI

#170 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lipca 2020 - 09:57

@Zboras
Mi po upie do bet drugich też przestał :). Sprawdź w zegarku czy masz zaznaczone - kod -> odblokuj z iPhone’a. Mi jakimś cudem po aktualizacjach się samo odznaczyło.

Użytkownik busaba edytował ten post 08 lipca 2020 - 09:57

• zboras lubi to
MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#171 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 163 postów

Napisano 08 lipca 2020 - 09:58

Nie wiedziałem nawet, że tak się da. Wstaję, zakładam zegarek, wklepuję te 4 cyferki zawsze ;-)

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#172 busaba

busaba
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lipca 2020 - 10:02

:). Jak zaczniesz używać zobaczysz jakie to wygodne. Szczególnie, że ja mam więcej cyferek :).

Użytkownik busaba edytował ten post 08 lipca 2020 - 10:03

MacBook Pro (Retina, 13, Early 2015) / iPhone 13 mini / Apple Watch Series 4 / AirPods Pro

#173 zboras

zboras

GieKSiarz, culé

• 915 postów
  • SkądŻory

Napisano 08 lipca 2020 - 10:54

Ja też mam 4, ale jak nie muszę ich klepać, to jest git ;) W ustawienia -> kod mam takie opcje: wyłącz kod, zmień kod, kod prosty (zaznaczone), wymaż dane, wykrywanie nadgarstka (zaznaczone). Nie mam w ogóle opcji "odblokuj z iPhone" 

Dodano: dobra, baran ze mnie, trzeba to było zmienić w ajpongu, a nie w łoczu :lol:

„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”

#174 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 163 postów

Napisano 08 lipca 2020 - 11:29

Ale to wymaga odblokowanego telefonu? To bez sensu, najpierw biorę zegarek.

#175 rpzem

rpzem
  • 40 postów

Napisano 08 lipca 2020 - 11:32

Niestety na ios14 beta 2 nadal bardzo duża zajętość pamięci przez Systemowe i Inne.

U mnie 11,21GB i 12,2GB. Czy ktoś ma na to sposób?

Poza  tym działa jak należy, zaktualizowałem również Apple Watch 5.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych