iOS 14, wszystkie wersje beta – dyskusja.
Napisano 07 lipca 2020 - 19:03
Napisano 07 lipca 2020 - 19:56
U mnie też eSIM działa dobrze. Pierwsze wrażenia są pozytywne - wygląda na to, że niczego chyba nie popsuli. Może poza nowymi ikonami Zegara i Kalendarza.
W Ustawienia -> Dźwięki chyba doszła nowa opcja redukcji głośnych dźwięków.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 07 lipca 2020 - 20:02
U mnie też eSIM działa dobrze. Pierwsze wrażenia są pozytywne - wygląda na to, że niczego chyba nie popsuli. Może poza nowymi ikonami Zegara i Kalendarza.
W Ustawienia -> Dźwięki chyba doszła nowa opcja redukcji głośnych dźwięków.
Rozumiem, że masz Orange bo w Polsce nikt nie ma eSIM- czy działa Ci internet po LTE ?
Napisano 07 lipca 2020 - 20:43
MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO
Napisano 07 lipca 2020 - 20:49
Rozumiem, że masz Orange bo w Polsce nikt nie ma eSIM- czy działa Ci internet po LTE ?
Owszem, mam Orange Flex. Cieszę się, że to naprawili.
Napisano 07 lipca 2020 - 21:03
Czy w tym wątku "zadajemy pytania"?
Bo jeśli tak, to chciałbym zapytać, czy w 14 iteracji najlepszego OS na świecie, wynaleziono w końcu możliwość zamknięcia wszystkich aplikacji, które działają (?) w tle?
Napisano 07 lipca 2020 - 21:11
To jest specjalny wątek, gdzie można pytać i dyskutować w dowolnej (byle kulturalnej) formie na temat bety iOS.
Nie, nie ma takiej funkcji, ponieważ na iOS jest ona zbędna i wręcz kontrproduktywna. Ręczne ubijanie wszystkich aplikacji może na iOS wręcz zwiększyć zużycie baterii. Osobiście mam na ten temat radykalne zdanie i uważam, że Apple powinno utrudnić ubijanie aplikacji, na wzór tego, co było przed iOS 7 i bodajże w jednej z iteracji oprogramowania na iPhone’a X. Tam trzeba było przytrzymać i dopiero wtedy ubijać aplikacje.
Z innych rzeczy: w Zdrowiu jest sekcja Ruchliwość, a w niej dużo nowych informacji. iPhone powie nam jak prosto chodzimy i jaką długość kroku mamy.
Napisano 07 lipca 2020 - 21:26
Owszem, mam Orange Flex. Cieszę się, że to naprawili.
Ok dzięki za odpowiedź, również mam Orange flex, po zabawie w instalacje ios14 beta 1 zmuszony byłem wrócić do 13, nie potrzebnie zaktualizowałem zegarek do Watch os 7 i po powrocie nie miałem z nim łączności, zatem aktualizuje do 14 beta 2 i mam nadzieję, że i u mnie zadziała.
Napisano 07 lipca 2020 - 21:29
MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 | iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch Ultra | AirPods Pro |
Napisano 07 lipca 2020 - 21:35
Ok dzięki za odpowiedź, również mam Orange flex, po zabawie w instalacje ios14 beta 1 zmuszony byłem wrócić do 13, nie potrzebnie zaktualizowałem zegarek do Watch os 7 i po powrocie nie miałem z nim łączności, zatem aktualizuje do 14 beta 2 i mam nadzieję, że i u mnie zadziała.
Ja miałem dokładne tą samą sytuację, przez brak netu na e-simie wróciłem do 13.5.1 i z rozpaczą stwierdziłem, że zegarek nie chce się połączyć z watchOS 7, od paru godzin jest znowu pięknie
iPhone 15 Pro Max 256 GB (titanium black) Apple Watch Ultra iPad Pro 11” (2021) 128GB AirPods Pro
Napisano 07 lipca 2020 - 22:21
Jak wrażenia z bety 2? Są jakieś rażące błędy, które utrudniają Wam korzystanie z urządzenia?
A może zrobisz nam tę łaskę i raczysz przeczytać siedem stron tego wątku, zanim zadasz tak idiotyczne pytanie?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 07 lipca 2020 - 22:48
Który to teraz widżet 'Następne'? Bardzo mi brakuje takiego krótkiego info o nadchodzącym alarmie czy zdarzeniu w kalendarzu/przypomnieniach.
Napisano 07 lipca 2020 - 22:52
A może zrobisz nam tę łaskę i raczysz przeczytać siedem stron tego wątku, zanim zadasz tak idiotyczne pytanie?
Siedem stron jest na temat bety 2? Wyszły poprawki, wiec zluzuj gumę i napij się melisy jak nie masz nic ciekawego do napisania.
- zboras lubi to
MacBook Pro 13,3' 128GB 2017 | Magic Mouse 2 | iPhone 14 Pro Max Deep Purple 256GB | Apple Watch Ultra | AirPods Pro |
Napisano 07 lipca 2020 - 23:00
Który to teraz widżet 'Następne'? Bardzo mi brakuje takiego krótkiego info o nadchodzącym alarmie czy zdarzeniu w kalendarzu/przypomnieniach.
Wg mnie na ten moment tego nie ma, a zawsze korzystałem.
Napisano 07 lipca 2020 - 23:24
To jest specjalny wątek, gdzie można pytać i dyskutować w dowolnej (byle kulturalnej) formie na temat bety iOS.
Nie, nie ma takiej funkcji, ponieważ na iOS jest ona zbędna i wręcz kontrproduktywna. Ręczne ubijanie wszystkich aplikacji może na iOS wręcz zwiększyć zużycie baterii. Osobiście mam na ten temat radykalne zdanie i uważam, że Apple powinno utrudnić ubijanie aplikacji, na wzór tego, co było przed iOS 7 i bodajże w jednej z iteracji oprogramowania na iPhone’a X. Tam trzeba było przytrzymać i dopiero wtedy ubijać aplikacje.
Z innych rzeczy: w Zdrowiu jest sekcja Ruchliwość, a w niej dużo nowych informacji. iPhone powie nam jak prosto chodzimy i jaką długość kroku mamy.
Dzięki.
Ja, jednak, mam wystarczające IQ, żeby decydować, co jest dla mnie/baterii dobre, a co nie - też mam na ten temat radykalne zdanie - ale się zestarzałęm i...jestem tutaj.
ps. pro-tip (nie wiem, jak to będzie po polsku ): czasem pewne aplikacje muszę kompletnie wyłączyć w celu ponownego uruchomienia (nie taki iOS stabilny, jak go malują) - stąd byłoby mi łatwiej zamknąć wszystko na raz/naraz .
Napisano 08 lipca 2020 - 06:34
Dzięki.
Ja, jednak, mam wystarczające IQ, żeby decydować, co jest dla mnie/baterii dobre, a co nie - też mam na ten temat radykalne zdanie - ale się zestarzałęm
Dobrze że się tym chwalisz co jest dla Ciebie wystarczające i jakie masz IQ, ale od dawien dawna wiadomo co do ubijania aplikacji w iOS, nie jest wskazane.
https://antyweb.pl/n...i-w-tle-na-ios/
https://www.google.c...cji-iphone/amp/
Użytkownik tomk925 edytował ten post 08 lipca 2020 - 06:35
Napisano 08 lipca 2020 - 06:50
Zboras oż Ty , zapomniałem dopisać "u mnie nie działa" . Poza tym coś jest nie tak z udostępnieniem netu z telefonu na Mac. Muszę kilka razy włączyć i wyłączyć hot spot na telefonie, żeby na kompie pokazała się możliwość podłączenia. Nie mam widżetu zegar, a z tego co widziałem to powinien być.
Wróciłem na chwilę do 13.5.1 - przestał odblokowywać łocza. Teraz mam betę 2 i nadal to samo
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 08 lipca 2020 - 07:57
Jak coś wypatrzę jak to usunąć to dam znać.
Napisano 08 lipca 2020 - 07:57
Czy ktoś wie jak zmieniać rozmiar widgetów, na przykład takiej pogody? Pamiętam, że na prezentacji zmniejszali/zwiększali np. widget pogody. Ten domyślny zajmujący rozmiar 4 ikon (2x2) to taki ni z dupy ni z pietruchy :v
EDIT: Ok, już wiem. Żeby nie było zostawiam post, podaję rozwiązanie - trzeba dodać nowy widget, o dziwo nie da się edytować domyślnego. Przytrzymujemy paluchem na ekranie głównym w pustym miejscu, klikamy "+" i wybieramy pogodę, a następnie wygląda widgetu.
Użytkownik Geble edytował ten post 08 lipca 2020 - 08:03
BEKO MCNA406E40ZXBN HarvestFresh Nofrost A++ || ELECTROLUX EW6F329SP PerfectCare || ELECTROLUX ESF74661RX || Rubin 714p || Paseratti 1.9 TDI
Napisano 08 lipca 2020 - 09:57
Mi po upie do bet drugich też przestał . Sprawdź w zegarku czy masz zaznaczone - kod -> odblokuj z iPhone’a. Mi jakimś cudem po aktualizacjach się samo odznaczyło.
Użytkownik busaba edytował ten post 08 lipca 2020 - 09:57
- zboras lubi to
Napisano 08 lipca 2020 - 09:58
Nie wiedziałem nawet, że tak się da. Wstaję, zakładam zegarek, wklepuję te 4 cyferki zawsze ;-)
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 08 lipca 2020 - 10:02
Użytkownik busaba edytował ten post 08 lipca 2020 - 10:03
Napisano 08 lipca 2020 - 10:54
Ja też mam 4, ale jak nie muszę ich klepać, to jest git W ustawienia -> kod mam takie opcje: wyłącz kod, zmień kod, kod prosty (zaznaczone), wymaż dane, wykrywanie nadgarstka (zaznaczone). Nie mam w ogóle opcji "odblokuj z iPhone"
Dodano: dobra, baran ze mnie, trzeba to było zmienić w ajpongu, a nie w łoczu
„Czemu masz ten uśmiech tylko kiedy trzymasz iPhone?”
Napisano 08 lipca 2020 - 11:29
Ale to wymaga odblokowanego telefonu? To bez sensu, najpierw biorę zegarek.
Napisano 08 lipca 2020 - 11:32
Niestety na ios14 beta 2 nadal bardzo duża zajętość pamięci przez Systemowe i Inne.
U mnie 11,21GB i 12,2GB. Czy ktoś ma na to sposób?
Poza tym działa jak należy, zaktualizowałem również Apple Watch 5.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych