Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple AirPort Time Capsule 2TB nie archiwizuje


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 mwmaptekarz

mwmaptekarz
  • 3 postów

Napisano 06 listopada 2019 - 23:45

Dzień dobry

Od aktualizacji iMaca na macOS Catalina 10.15.1 Time Machine nie może zrobić backupu na Apple Time Capsule. Wcześniej (tzn. od ok. 1 roku) backupy sięgały max 30 dni wstecz.

Gdy zrobiłem pierwszą pomoc to pokazują mi się takie komunikaty:

a) na obrazie dysku błąd procesu i nr błędu 69842 mapa partycji zawiera błędy i nie można zamontować dysku

 

B) na backupy TM błąd 69845 weryfikacja lub naprawa plików nie powiodła się

wykryto wolumin rozróżniający wielkość liter, niewłaściwy: klucz indeksu i struktura węzła oraz połączenia siostrzane.

 

Nie znalazłem tego problemu ani na forum ani w necie. W apple support wszystko sprawdziłem. Połączenie ok. Oprogramowanie aktualne. Wyłączałem z archiwizowania po kolei - aplikacje, dokumenty itd. i nadal brak backupu. Pojawia się informacja "nie można było wykonać kopii". Diagnozowanie ATC = wszystko ok. 

Czy mam wyczyścić ATC tak jak do sprzedania i spróbować ponownie ją zainstalować?

 

c) na TM pojawia się kolejno 

przygotowuję tworzenie backupu

tworzę backup np. 3,8 MB z 391 GB

TM nie może dokończyć tworzenia dysku na ATC

 

Jeszcze raz proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu

 

 



#2 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 158 postów

Napisano 08 listopada 2019 - 14:19

Miałem przypadek "C", niestety po kilku próbach dałem sobie spokój. Skasowałem stare kopie zapasowe i zrobiłem nowy, jak na razie prawidłowo robi kopię zapasową.


Komputer:  iMac 27" / i7 3,5 GHz / 32 GB Ram / GF GTX 780M 4 GB / SSD 1TB / MacOS Catalina 10.15.1

Telefon:  iPhone X / 64 GB Space Gray / iOS 13.3 - Beta 1


#3 Katkaaa

Katkaaa
  • 2 postów

Napisano 11 listopada 2019 - 18:10

Witam,

Czy można zrobić backup dysku zewn. na Time Capsule ?



#4 mwmaptekarz

mwmaptekarz
  • 3 postów

Napisano 11 listopada 2019 - 22:09

Miałem przypadek "C", niestety po kilku próbach dałem sobie spokój. Skasowałem stare kopie zapasowe i zrobiłem nowy, jak na razie prawidłowo robi kopię zapasową.

U mnie bz. Skasowałem dysk na ATC całkowicie tzn. 7x nadpisanie i dalej to samo. Spróbuję ponownie zainstalować ATC.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych