Testowałem Airpodsy wersja 2 i Pro jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że airpodsy dwójki grają lepiej od airpodsów Pro.
Średnie tony i wysokie grają zauważalnie lepiej na airpodsach 2 a także separacja kanałów i tzw. "scena" też lepsza także w dwójkach. W Pro trochę lepsze niskie tony.
W średniej jakości plikach muzycznych jest to trochę trudne do uchwycenia ale jeśli tylko mamy lepszą jakość i duży wachlarz częstotliwości/instrumentów w utworze to np. słuchanie Andreasa Vollenweidera, Vangelisa, Mike Oldfielda itp. to w dwójkach, jak na słuchawki bluetooth, jest naprawdę super a w Pro tracimy separacje, "przestrzeń" oraz ucinanie częstotliwości.
Ogólnie w jakości dźwięku jak na słuchawki Bluetooth to AirPodsom Pro wystawił bym ocenę 7/10 a AirPodsom 2nd gen 9/10.
Co ciekawe wziąłem drugi komplet nowych Airpodsów Pro ale grały gorzej od kilkumiesięcznych Airpodsów też Pro (być może nowe się jeszcze nie "wygrzały";)
Uprzedzając pytania oczywiście wszystkie Airpodsy to oryginały ! bo to co się dzieje na portalach aukcyjnych to masakra śmiało można napisać że 95% sprzedawanych tam AirPodsów to podróbki.