Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#201 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2008 - 06:54

Ludzie, nie kombinujcie tak... czy te $20 to tak dużo? Na iPhone'a wydaliście niby "tyle" pieniędzy, a na coś co go ulepszy nie chcecie wydać $20?! Wersja 1.1.1 ma o wiele mniej opcji i IMO to beznadziejny pomysł wgrywać wiele starszą wersję tylko po to by była darmowa. :roll:

#202 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 07 maja 2008 - 07:01

Ludzie, nie kombinujcie tak... czy te $20 to tak dużo? Na iPhone'a wydaliście niby "tyle" pieniędzy, a na coś co go ulepszy nie chcecie wydać $20?! Wersja 1.1.1 ma o wiele mniej opcji i IMO to beznadziejny pomysł wgrywać wiele starszą wersję tylko po to by była darmowa. :roll:

Takie niestety w wiekszosci jest polskie spoleczenstwo. Wiem bo sam zajmuje sie tworzeniem aplikacji i ludzie szukaja zawsze sposobu zeby nie zaplacic developerowi za ciezka prace.

Dla mnie to powod numer 1 zeby nigdy w PL nie uruchamiac iTunes Store, no bo po co dla garstki napalencow. Reszta i tak bedzie szukac sposobu jak za darmo dobrac sie do zabezpieczonych plikow muzycznych.

#203 Orksos

Orksos
  • 164 postów

Napisano 07 maja 2008 - 07:22

Mialem siedziec cicho ale juz mnie palce swedza. Ktos napisal "crack" a Ziphone to co jak nie zaawansowany crack. Kupujemy telefony z blokada i ja sciagamy, aktywujemy je nie tak jak przewidzial producent wiec czym to sie rozni od aktywacji aplikacji w inny sposob niz przewidzial jej producent/autor? Nie popieramy piractwa hmm ale hipokryzje tak.

Dla tego nie którzy nie mają iPhone'a :-p

A tak serio to i tak takiego nie chcę...

#204 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 maja 2008 - 12:36

Kurka siwa, genialna ta aplikacja. Brakowało mi tych rzeczy w iPhonie, zwłaszcza eventow na lock screenie. Jak wyglada płacenie polską kartą? Nie ma problemu?

#205 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 07 maja 2008 - 12:45

Kurka siwa, genialna ta aplikacja. Brakowało mi tych rzeczy w iPhonie, zwłaszcza eventow na lock screenie. Jak wyglada płacenie polską kartą? Nie ma problemu?

Najmniejszych.

#206 Brzoza1530

Brzoza1530
  • 196 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 maja 2008 - 12:56

Okej, własnie zakupiłem na 6 miesięcy :) Warto, pierwsza aplikacja za którą byłem gotowy zapłacić :D

#207 pjanet

pjanet
  • 288 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 maja 2008 - 10:02

hmmm wy zalujecie owych 20USD a Ja wydalem cale 54USD ( czyli jakies 130pln ) i nie zaluje. Wiecej pusci sie na piwo w weekend jezeli by podliczyc wszystkie koszta a teraz to ja zdrowszy jestem i moj telefon ma sie czym cieszyc ( no i Ja takze ).

#208 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 08 maja 2008 - 21:48

a ja nie moge uruchomic ejze aplikacjii.Po zaistalowaniu z inastallera mam błąd i niechce mi sie właczyc a jak chce odnistalowac z installera pisze zebym najpierw odznaczył wszytskie zeczy z kare i dopiero wtedy. Co z tym mam zrobic??

#209 hellmooth

hellmooth
  • 16 postów
  • SkądGdynia

Napisano 13 maja 2008 - 06:59

Jak dla mnie to cena za wersję nielimitowaną wcale nie jest za duża... łącznie z podatkiem zapłaci się za to jakieś 54 dolce, czyli niewiele ponad 100zł przy dzisiejszym kursie dolara. A ile z tego pożytku i przyjemności ;-) Ja wychodzę z założenia 'raz, a dobez'. A pieniądze są po to, żeby je wydawać i mieć trochę frajdy ;-) Pozdrawiam i nie żałujcie sobie ;-)

#210 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 14 maja 2008 - 20:35

Prawda jest taka, że po tych 6 miesiącach czy roku i tak zapłacisz za wersję nielimitowaną... No chyba, że zmienisz telefon na inny (nowy iPhone :))

#211 Graphic

Graphic
  • 15 postów

Napisano 16 maja 2008 - 10:59

Mam problem zainstalowałem wersje 1.3. kliknąłem na ikonę, ppisze ze łaczy sie z serwerem i wywala connection error ????? jest juz ok. dziala. programik super. wart kasy :-)

#212 mario62

mario62
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maja 2008 - 21:55

Witam, moja Cate coś ześwirowała. Przypomnienie w mCalendar wydarzenia, które zapisałem w kalendarzu np Poniedziałek 17 30 pokazuje na wygaszaczu jako Wtorek 11 30. No, wkurza mnie to setnie. Data i godzina w ustawieniach wpisane poprawnie. FW 1.1.4.

---- Dodano 18-05-2008 o godzinie 21:09 ----
Sorry, po restore strefa czasowa kalendarza przeskoczyła na Cupertino - centrum kosmosu :). Już OK.

#213 iLuke

iLuke
  • 127 postów

Napisano 19 maja 2008 - 21:15

a czy tylko cate daje mozliwość wklejenia do doku 5 ikon?? tylko na tym mi zalezy jakby ktoś mial jakiś darmowy program do tego to byłbym wdzięczny. Bo nie lubie zmieniać themów itp(lubie oryginalne rzeczy:P)i nie chce kupowac cate:D

#214 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 19 maja 2008 - 21:26

W 1.1.3/4 mozna miec max 5 ikon doku. Poczytaj na zagranicznych forach. Zdaje sie, ze tam cos na ten temat pisalo... Albo Kate :)

#215 mario62

mario62
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 maja 2008 - 19:38

customize też ma opcję na 5 ikon.

#216 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 maja 2008 - 19:42

Ale nie w 1.1.4. :roll:

#217 mario62

mario62
  • 38 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 maja 2008 - 20:13

A to sorry. teraz używam cate a przedtem miałem 1.1.1. i można było w customize.

#218 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maja 2008 - 14:09

Planuję zmienić iPhone w najbliższym czasie. Co w związku z licencją? Wszyscy wiemy, że jest ona przydzielana do jednego egzemplarza. Podobno bardzo łatwo przenieść ją na inny pisząc maila do RiP Dev i to z pewnością zrobię, ale może jest na forum ktoś kto już to robił i mógłby zdać relacje? :)

#219 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 25 maja 2008 - 15:30

Smart Dialer - umożliwia szybkie wybieranie kontaktów poprzez wpisanie pierwszych liter kontaktu. Po ich wpisaniu pojawi się znacznie zawężona lista kontaktów. Aby przejść między normalnym widokiem a Smar Dialerem wystarczy wcisnąć przycisk #

"rewolucyjny" gadzet, ktory nie ma tak oczywistej funkcji, ktora jest nawet w telefonach za grosze ;).

#220 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 25 maja 2008 - 15:51

"rewolucyjny" gadzet, ktory nie ma tak oczywistej funkcji, ktora jest nawet w telefonach za grosze ;).

No i ze niby co to znaczy?

Za to telefony za grosze (i nie tylko) nie maja milionów funkcji, które ma iPhone (i nigdy ich nie będą mieć).

#221 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 25 maja 2008 - 16:57

No i ze niby co to znaczy?

Za to telefony za grosze (i nie tylko) nie maja milionów funkcji, które ma iPhone (i nigdy ich nie będą mieć).

jasne. pokaz mi te miliony funkcji (na palcach dwoch rak mozna policzyc co iphone ma, ale zabrakloby ich gdyby chciec wyliczac czego nie ma). od razu mozesz sobie darowac, bo mialem, chyba ze dalej chcesz poprawiac sobie humor. wszystko sobie mozna wytlumaczyc jak ktos sie uprze. "rewolucja" ktora fabrycznie nie umozliwia wyszukwiania kontaktow po pierwszych literach. z kazdym dniem dokonowyalem takch "odkryc" :D. w koncu mialem dosyc.

#222 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 17:07

jasne. pokaz mi te miliony funkcji

Włącz Installera i sam zobacz. :lol: Tylko iPhone ma taką łatwość w rozbudowie softu. ;) Brakuje Ci tak tego wyszukiwania kontaków - Apple sie uczy. W 2.0 będzie to już wbudowane. ;)

#223 bre

bre
  • 214 postów

Napisano 25 maja 2008 - 17:47

[QUOTE=Davvido;603557]Włącz Installera i sam zobacz. :lol: [/QUOTE]
installer w wiekszosci dodaje to co powinno byc juz fabrycznie zaimplementowane. oczywiscie to tylko kolejny hack, hehe.

[QUOTE=Davvido;603557]Tylko iPhone ma taką łatwość w rozbudowie softu. ;)[/quote]
to oczko uznaje za ironie. to ja tez sobie je puszcze ;).

QUOTE=Davvido;603557] Brakuje Ci tak tego wyszukiwania kontaków - Apple sie uczy. W 2.0 będzie to już wbudowane. ;)[/quote]
wiesz, mnie niczego nie brakowalo. w koncu mozna siedziec godzinami i wpatrywac sie jak sroka w gnat w kolorowe ikonki na ekranie.

#224 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 27 maja 2008 - 20:26

Tylko iPhone ma taką łatwość w rozbudowie softu. ;)

Mozliwosci SDK sa ograniczone przez Apple (brak mozliwosci ingerencji w inne programy, pracy w tle). Czyli jednak Apple mysli inaczej ;)

Ciekawe ile czasu zajmie dostosowanie Kate do softu 2.0? Czy to mozliwe bez przebudowania appa?

#225 piterpol

piterpol
  • 42 postów
  • SkądStargard Szcz.

Napisano 02 czerwca 2008 - 18:50

właśnie przed chwilą zakupiłem licencję na ten program na pół roku bo w/g mnie jest wart tej kasy no i przede wszystkim jest bardzo przydatny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych