Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#251 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 12 sierpnia 2008 - 20:16

w ustawieniach w preferencjach iphone

#252 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 12 sierpnia 2008 - 21:13

U mnie po instalacji nic się nie dzieje (wiem, że ma być tylko w ustawieniach). Może dlatego, że Installera 4 wgrałem ręcznie. Ale inne aplikacje instalują się poprawnie. Czekać na nową wersję czy kombinować?

#253 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 21:27

a moze mi ktos napisac jak to odinstalowac ? :/

#254 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 13 sierpnia 2008 - 21:46

moze recznie skasuj po polaczeniu ftp

#255 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 21:48

moze recznie skasuj po polaczeniu ftp

jak ? prosze o instrukcje :)

#256 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 11:30

Gdyby ktoś miał taki problem jak ja. Należy stworzyć oprogramowanie zawierające od razu Installer 4 :) wtedy działa bez problemu.

#257 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2008 - 23:19

Ktos pytal jak wylaczyc kalendarz na Lock Screen... Otoz trzeba zmienic uprawnienia dla pliku /Library/MobileEngancer/LockCalendar.men/LockCalendar na np. 111 (chociazby w aplikacji iCommander dostepnej z poziomu Cydii).

#258 Murad

Murad
  • 99 postów

Napisano 18 sierpnia 2008 - 09:46

ej wie ktos jak zmienic język? Bo mam po rusku i po omacku doszedłem do ustawien językowych zaznaczyłem english i nic! zrestartowałem iphonea i dalej nic?

#259 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 19:32

ej wie ktos jak zmienic język? Bo mam po rusku i po omacku doszedłem do ustawien językowych zaznaczyłem english i nic! zrestartowałem iphonea i dalej nic?

Ja w ustawieniach iPhone zmieniłem na Angielski, i znów na Polski. A Ty pewnie zmieniłeś ustawienia poprawionej klawiatury telefonu.

#260 docentno1

docentno1
  • 46 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 10:26

Witam przepraszam za pytanie laika ale mam pytanie czy ta aplikacje da się zainstalować na IPhone oryginalnie kupionym w Era z softem oryginalnym a nie po jakimś jailbreaku ( chyba łamanym) bo na ITunes tego programu nie ma.

#261 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 10:54

Witam przepraszam za pytanie laika ale mam pytanie czy ta aplikacje da się zainstalować na IPhone oryginalnie kupionym w Era z softem oryginalnym a nie po jakimś jailbreaku ( chyba łamanym) bo na ITunes tego programu nie ma.

nieda się , trzeba mieć jailbreaka

#262 docentno1

docentno1
  • 46 postów
  • SkądWawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 11:08

Dzieki za informacje. W sumie to lipa. Aby mieć fajny soft trzeba łamać telefon i tracić gwarancje

#263 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 20 sierpnia 2008 - 11:24

Dzieki za informacje. W sumie to lipa. Aby mieć fajny soft trzeba łamać telefon i tracić gwarancje

Żadnej gwarancji nie musisz tracić. Jak będziesz oddawał telefon na gwarancje to wgrywasz oryginalny soft przez iTunes i to wszystko.

#264 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 21 sierpnia 2008 - 20:33

Czy ktoś próbował odpalić Kate na 2.0.2? Pytam, bo mnie się nie udaje. Instaluję w Installerze i nic się nie pojawia w preferencjach (nawet po restarcie). Inne rzeczy z Installera się łądują.

---- Dodano 22-08-2008 o godzinie 06:05 ----
Już wiem.

Trzeba instalować dokładnie w takiej kolejności:

1. Mobile Enhancer
- wyjście z Installera
2. RipDev Preferences
3. Kate

Restart iPhone'a.

#265 McGramat

McGramat
  • 15 postów

Napisano 01 września 2008 - 09:24

problem z zakupem licencji Witam, skończyła mi się licencja na Kate i nie wiem dlaczego nie umiem kupić następnej. System sprzedażowy wysypuje się - nie jest w stanie przetworzyć moich kart kredytowych. Karty moich znajomych też nie są honorowane. Czy ktoś z Was miał podobnie? Pozdrawiam

#266 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 01 września 2008 - 10:01

Ja nie miałem żadnych problemów. Przedłużyłem bez problemów na kolejny rok.

#267 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 04 września 2008 - 16:04

No i mamy nową wersję Kate 2.0. To już nie jest beta. Tak na pierwszy rzut oka: działa tak samo (drobniutkie lagi na lock screenie), zmieniono ikonkę dla frontów, a FaceLift dostał Text Effect (efekty dla nazw ikon).

#268 andig

andig
  • 264 postów
  • SkądZ zadupia..., krzesło przed kompem...

Napisano 05 października 2008 - 00:11

Witam!! Bardzo interesuje mnie ten program. Nie ukrywam, że chciałbym darmową wersję, ale tu się tak po prostu tego nie da zrobić, a poza tym program wydaje się wart swojej ceny. Z ciekawości podczas chodzenia po installerze, znalazłem ten program - początkowo myślałem, że jest on w app store. Zaskoczony tym, zainstalowałem. No i pojawił mi się 1 wielki problem... Po poproszeniu o wersje trial i uruchomieniu, kiedy blokuje iPhona, a następnie wciskam przycisk home, czekam około 1 min., aż pojawi się ekran do odblokowania. Czy to normalne w wersji darmowej/trialu ?? Głupio byłoby kupić ten program, a potem być baaardzo rozczarowanym... Mam 2.1 3G.

#269 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 października 2008 - 08:45

Nie, to nie jest normalne. Zarówno na wersji pełnej, jak i na wersji demo nie powinno tak być.

#270 andig

andig
  • 264 postów
  • SkądZ zadupia..., krzesło przed kompem...

Napisano 05 października 2008 - 12:11

A co może być tego przyczyną ?? Może owe ssh, o którym się tak bębni, albo cuś podobnego. Dodam, że nie mam na razie żadnego innego programu, niż te z app store.

#271 Gazoo

Gazoo
  • 36 postów

Napisano 06 października 2008 - 16:33

Hmm, więc żeby używać Caterpillara trzeba mieć Jailbreak'a? Dobrze rozumiem? Czytając instrukcje instalacji tego, doszedłem do takiego wniosku, aczkolwiek nie jest to nigdzie wprost powiedziane... Ok, już doczytałem - Trzeba. Pozdrawiam

#272 tores.

tores.
  • 1 149 postów
  • SkądMontrouge

Napisano 06 października 2008 - 21:54

Może mi to ktoś wyjaśnić bo kombinuje już cały dzień zainstalowałem KATE i chcę ustawić tapetę lecz pokazuje ją tylko pod ikonami, przy zablokowanym telefonie ekran czarny i tylko kalendarz [3G 2.1] Po odinstalowaniu KATE dalej brak tapety, zainstalowałem WinterBoard jest tapeta ale tylko pod ikonkami w dalszym ciągu coś się skopało :( [Edit] Problem rozwiązany :cool:

#273 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 08 października 2008 - 02:21

Mam do sprzedania nową licencję na pól roku.Ważną od 3go października.Nie odwołałem przedłużenia licencji i pobrało mi z karty kredytowej 24$[ 63zł]. Nie potrzebuję już tego programu. Numer IMEI urządzenia mogę podać nowy do RipDev i kod będzie działał na innym urządzeniu. Oddam licencję za połowę ceny czyli 30zł.Szkoda żeby się marnował.

#274 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2008 - 21:00

Mam problem z Kate, Niby sie zainstalowalo z installera i wszystko dobrze, atomatyczny restart SB i aplikacji nie ma :| Probowalem zobaczyc przez SSH czy jest ten folder Kate w applications, ale tez go nie ma :( Probowalem juz 3 razy ... nie wiem co mam juz robic :( Moze by mi ktos podrzucil folder z Kate hehe. iPhone-2.1 PWNED & kate 2.0.2

#275 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2008 - 21:02

Nie ma Kate.app i nie będzie. W wersji 2.0 jest to w formie zakładki w Ustawieniach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych