Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#151 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 27 marca 2008 - 14:57

niby w FaceLift ale ja też się tego nie dopatrzyłem, może i tak jest wymagany SBprefs :/

Dołączona grafika

#152 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 marca 2008 - 18:47

U mnie dziala, jak wybiore z Themes. Tylko nie wiem czemu temety sa wyswietlane podwojnie.

#153 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 27 marca 2008 - 19:01

Ja nie wiem co wy wyczyniacie na tych swoich iPhonach. Mnie Caterpillar działa idealnie. Wszystkie opcje...

#154 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 27 marca 2008 - 19:27

Jak pisał LoBo, trzeba mieć SB! A gdy juz sie go ma nie FaceLift mówi nam, nie wszystkie jego funkcje z SB dzialaja, bo on je po części przejmuje... Ale wszysto działa u mnie jak przwidzieli twórcy :)

#155 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 27 marca 2008 - 19:59

Ja nie wiem co wy wyczyniacie na tych swoich iPhonach. Mnie Caterpillar działa idealnie. Wszystkie opcje...

nie kazdy ma SB :P, dlatego funkcji brak ;)

#156 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 27 marca 2008 - 21:04

LoBo wgraj SB ukryj jego ikonę i już :) Funkcja będzie a SBP nie bedzie widać ;)

#157 Błażejos

Błażejos
  • 6 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 marca 2008 - 14:40

BOMBA! Ale troszeczkę drogie :(

Nie przesadzajmy. 20$ to raptem 44zł - nie majątek, a ktoś ileś tam nocy nad pracą spędził i zrobił fajną rzecz. Szanujemy swoją, szanujmy i czyjąś pracę. Nie zbiedniejesz o 44zł, a będzie więcej porządnego softu.

#158 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 30 marca 2008 - 19:59

U mnie prawie wszystko działa ok. Jedna sprawa bardzo denerwująca. Jeśli mam zainstalowany uCalendar to wybudzanie z uśpienia przez klawisz home trwa z jakieś 10s. Pamiętam że przy poprzedniej wersji miałem to samo. Posiadam firmware 1.1.4 + Caterpillar 1.2. Musiałem więc go wyłączyć bo taka zwłoka przy wybudzeniu mnie denerwowała do bólu. Ktoś z takim kłopotem walczył?

#159 home theatre

home theatre
  • 91 postów

Napisano 30 marca 2008 - 20:06

Ja powiem inaczej nie tyle drogie, co po prostu niedopracowane. Płacąc za cokolwiek wymagam pełnej funkcjonalności, niestety caterpillar ma z tym duże problemy. Kto to widział płacić za coś 50 zł a następnie siedzieć w internecie i szukać rozwiązań na defekty powodowane przez ten program.... jest to delikatnie mówiąc bardzo nie profesjonalne podejście. Wiem co mówię bo po instalacji triala iphone zwyczajnie padł przy próbie miekiego restartu.........nie pozostało nic innego jak bawić się w wgrywanie softu od nowa. Do tego zrobił taki syf z ikonami, że w sumie doprowadzenie telefonu do stanu przed instalacją trwało 2 godziny (wganie aplikacji zmiana wygladu uszeregowanie appsów).........i ja mam za takie cos płacic 1/20 iphona ? dziękuje postoje............zhakowałem sobie programik, cieszę się nim za darmo przez co nie mam obiekcji gdyby coś mi się znowu zawiesiło. Mała rada dla developerów, mimo wielkiego szacunku dla Waszej pracy, uważam że wymagając od klienta opłaty za program należy zaoferować program dopracowany bez bugów i innych takich, inaczej lepiej oferować program za free i pozostawić możliwość dobrowolnej wpłaty. Stworzy to solidniejsze podstawy do rozwoju programu a także uniknięcia frustracji użytkowników. Ps. Jak już wreszcie wszystko działa catepillar jest doprawdy wyśmienity, chętnie wpłacę na poczet twórców 5 dolarów..............ot to tyle :D

#160 marco1958

marco1958
  • 96 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2008 - 11:07

Żeby nie dublować, całkowicie usunąlem Summer Board, zostawiłem tylko same tematy i teraz wszystko jest obsługiwane jedynie przez caterka. Jak na razie, nie widzę żadnych problemów

---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 10:19 ----
Arsen, nie sądzę by to opóźnione wybudzanie było spowodowane przez caterpillar. Mam ten program od pierwszej wersji i z niczym takim się nie zetknąlem. Ale może tylko ja miałem takie "szczęscie"

#161 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 31 marca 2008 - 14:10

Nie trzeba mieć SummerBoard. Już się uporałem z tematem - oczywiście problemem były uprawnienia na katalogach z Theme'ami. Poza tym wyświetlane są podwójnie jeśli w /var/root/Library/SummerBoard jest symlink do /var/mobile/Library/SummerBoard. Wystarczy ten symlink usunąć i wszystko śmiga.

#162 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 31 marca 2008 - 16:05

Nie spowolnien normalnie byc nie powinno no i u wiekszosci nie ma! Robaczek dziala bardzo stabilnie. Takie zachowanie oznacza konflikt innych appow.

#163 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 31 marca 2008 - 17:19

u mnie ta aplikacja powoduje delikatne przycinanie np przy wychodzeniu z aplikacji (sms itp) ... u was nie ma takich problemów ? wszystko działa naprawdę bardzo płynnie tak jak od razu po restore ? ... denerwuje mnie to trochę :/

#164 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 31 marca 2008 - 17:43

u mnie ta aplikacja powoduje delikatne przycinanie np przy wychodzeniu z aplikacji (sms itp) ... u was nie ma takich problemów ? wszystko działa naprawdę bardzo płynnie tak jak od razu po restore ? ... denerwuje mnie to trochę :/

Przycinanie się? A ile jest SMSów w skrzynce, którą otwierasz? Powiedzmy dostaję sms od osoby, z którą komunikuję się przez sms od kilku tygodni: sidle to…, i te chmurki ładują się jakieś 2,5 sekundy. Ale to (przynajmniej u mnie) norma. Bez Caterpillar i z nim jest tak samo. Nie twierdzę, że jest to aplikacja idealna, bo taka na pewno nie jest. Jednak spowolnienia czy inne zwiechy są raczej przypadkami bardziej skomplikowanymi. Polecam zgłaszać takie przypadki, proponuje podać dokładne opisy tj. wersje appów oraz przeprowadzone hacki. RiP Dev jest po to by temu zaradzić! Rozmawiają rzeczowo i zawsze naprawiają.

#165 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 31 marca 2008 - 17:49

Przycinanie się? A ile jest SMSów w skrzynce, którą otwierasz? Powiedzmy dostaję sms od osoby, z którą komunikuję się przez sms od kilku tygodni: sidle to…, i te chmurki ładują się jakieś 2,5 sekundy. Ale to (przynajmniej u mnie) norma. Bez Caterpillar i z nim jest tak samo. Nie twierdzę, że jest to aplikacja idealna, bo taka na pewno nie jest. Jednak spowolnienia czy inne zwiechy są raczej przypadkami bardziej skomplikowanymi. Polecam zgłaszać takie przypadki, proponuje podać dokładne opisy tj. wersje appów oraz przeprowadzone hacki. RiP Dev jest po to by temu zaradzić! Rozmawiają rzeczowo i zawsze naprawiają.

nawet jak nie ma w skrzynce żadnego sms-a :/ .... po odinstalowaniu wszystkich rzeczy z Caterpillar-a iP chodzi szybciej i nie przycina nie wiem dlaczego tak się dzieje :/

#166 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 31 marca 2008 - 20:05

Ogólnie system nie chodzi tak płynnie jak po restore (szczególnie widać to właśnie w animacjach SpringBoardu podczas uruchamiania/wychodzenia z programów). Ale to nie wina Caterpillara jedynie, a ogólnie programów 3rd Party. Każda aplikacja zamula system, nawet poprzez sam fakt że iPhone musi te kilkadziesiąt czasem ikon trzymać w pamięci.

#167 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 02 kwietnia 2008 - 17:14

Żeby nie dublować, całkowicie usunąlem Summer Board, zostawiłem tylko same tematy i teraz wszystko jest obsługiwane jedynie przez caterka. Jak na razie, nie widzę żadnych problemów

---- Dodano 31-03-2008 o godzinie 10:19 ----
Arsen, nie sądzę by to opóźnione wybudzanie było spowodowane przez caterpillar. Mam ten program od pierwszej wersji i z niczym takim się nie zetknąlem. Ale może tylko ja miałem takie "szczęscie"

a jednak przez caterpillar, jesli usune uCalendar to budzi sie natychmiast. Gdy ponownie go zainstaluje znów 10s oczekiwania na wybudzenie.

#168 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 02 kwietnia 2008 - 17:28

a jednak przez caterpillar, jesli usune uCalendar to budzi sie natychmiast. Gdy ponownie go zainstaluje znów 10s oczekiwania na wybudzenie.

W takim wypadku kontakt z RiP Dev. Opis hackow, zainstalowanych appow oraz numer softu. No i jasny przekaz problemu. Pomoga na 99%!

#169 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 02 kwietnia 2008 - 18:09

No napisze, zaplaciłem w końcu za ten soft z taxem ponad 50$ więc oczekuje działania w 100%.

#170 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 21:13

Nowa wersja 1.2.1! Sporo kosmetyki... Ale mozliwe, ze problemy z aplikacjami skoncza sie... ;) U mnie dziala sprawnie, jak zawsze.

#171 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 08 kwietnia 2008 - 22:48

z tego co ja zauważyłem to dodana została funkcja wyboru koloru czcionki

Dołączona grafika

#172 przemekspider

przemekspider
  • 1 793 postów
  • SkądSosnowiec/Kraków

Napisano 09 kwietnia 2008 - 08:06

Ktoś jeszcze coś nowego zauważył? Bo ja na razie nic. Nawet bym nie zauważył tej czcionki gdyby nie djKristo.

---- Dodano 09-04-2008 o godzinie 09:23 ----
Ok, oto pełna lista zmian:

Version 1.2.1 Change Log:
All Components:
*Workaround for a problem causing product authorization issues after using Zibri’s Wi-Fi Fix.
*Added German localization, courtesy of Ralf Rögner.
Smart Dialer:
*Added Hebrew keyboard layout, courtesy of Denis Zilber.
FaceLift:
*Added an option to control the icon label text color.
*Added an option to disable the icon label text.
*Fixed an issue with Videos and Music icons displayed incorrectly on the iPod touch.
*Theme developers: now colors can be specified in web format like #CCEE1D instead of cryptic R,G,B,A entries (see the specification).
µCalendar:
*Added support for birthdays from the Contacts. The birthdays will appear like the regular events but with a “flower” symbol.
*All-day events for the current day are now displayed as “Today” instead of a blank rectangle.

#173 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 09 kwietnia 2008 - 13:37

Nie naprawili mojego problemu z zamulającym uCalendarem, na maila też mi nie odpisali... Z chęcią bym odsprzedał komuś swoją licencję na ten program z tym że pewnie mój kod nie zadziała innej osobie...

#174 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 09 kwietnia 2008 - 19:25

@arsen: A co Ci dokładnie zamula w uCalendarze? U mnie sprawuje się doskonale.

#175 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 20:09

@arsen: A co Ci dokładnie zamula w uCalendarze? U mnie sprawuje się doskonale.

prawdopodobnie chodzi o to ze po wciśnięciu przycisku home iP nie włączy się od razu tylko z małym opóźnieniem (1-2 sek) u mnie tez tak jest dlatego nie używam uCalendar ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych