Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#101 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2008 - 12:38

To po jaką cholerę podajesz skoro to jest ewidentny crack i do tego jeszcze dodajesz, że nie popierasz, no ręce opadają.

#102 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 13:13

Nie bijcie już proszę piany. Nie podoba się wpis to trzeba go usunąć i tyle.

#103 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 17 marca 2008 - 13:16

wszyscy są przeciw, dziesiątki korzystają... ^^

#104 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 17 marca 2008 - 14:38

Spokojnie Panowie. Swoja droga to tez nie popieram piractwa - przed tygodniem udalo mi sie kupic reszte programow ktorym chcialem uzywac a byly shareware lub wygasly i jestem teraz full legal, ale przeciez samo uzywanie iPhona poza sicia w ktorej zostal uzanay przez Apple jest tez chaba nie do konca legalne. Czy nie? A moze sie myle. Wiec pisanie, co jest legalne a co nie, troche w tym dziale wydaje sie smieszne.Pozdrawiam. Kto chce niech korzysta a kto nie to nie i juz.

#105 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 17 marca 2008 - 20:09

Spokojnie Panowie. Swoja droga to tez nie popieram piractwa - przed tygodniem udalo mi sie kupic reszte programow ktorym chcialem uzywac a byly shareware lub wygasly i jestem teraz full legal, ale przeciez samo uzywanie iPhona poza sicia w ktorej zostal uzanay przez Apple jest tez chaba nie do konca legalne. Czy nie? A moze sie myle. Wiec pisanie, co jest legalne a co nie, troche w tym dziale wydaje sie smieszne.Pozdrawiam. Kto chce niech korzysta a kto nie to nie i juz.

Pewnie to może od razu damy linki jak do stron crackerskich (może nowy dział na forum :evil: ). Ściąganie SimLocka w Polsce jest legalne! Ale już np. zabranie czegoś z półki sklepowej nie… Nawet jeśli jest to "półka w Internecie". Pamiętajcie (to do wszystkich) jeśli już na coś takiego trafiacie nie chwalcie się! Ech ludzie żeby niecałych 25$ było szkoda… Jak ktoś ma pieniądze na iPhone to i tym bardziej na appy do niego!

#106 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 17 marca 2008 - 20:40

Ściąganie SimLocka w Polsce jest legalne!

hmmm
jest jeden mały problem
mianowicie wszystkie nowe telefony sprzedawane (jak się nie mylę od 2008 )
nie mają SimLocka
prawo UE, radzę poczytać :roll:

#107 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 17 marca 2008 - 20:42

Nie powiedzialem, ze ja to zainstaluje. Napisalem tylko, ze oficialnie iPhone wszyscy mamy nielegalnie.Wiadomo, ze nie dlatego ze je ukradlismy, ale dlatego, ze takie sa warunki a nie inne. To tak samo jak by powiedziec, ja scrackowalem program za 2 dolary wiec to nic, ale ja nigdy nie crackuje programow za 50 dolcow. Obojetnie za ile, jest to nielegalne i basta.

#108 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 marca 2008 - 20:59

hmmm
jest jeden mały problem
nie mają SimLocka

Chętnie się o to z Tobą założę się - o grubą kasę - bo polscy operatorzy wciąż simlockują sprzedawane komórki ;->

#109 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 17 marca 2008 - 21:19

hmmm
jest jeden mały problem
nie mają SimLocka

A Tobie to o możliwości kupienia bez simlocka nie chodzi przypadkiem? :)

Nie powiedzialem, ze ja to zainstaluje. Napisalem tylko, ze oficialnie iPhone wszyscy mamy nielegalnie.Wiadomo, ze nie dlatego ze je ukradlismy, ale dlatego, ze takie sa warunki a nie inne. To tak samo jak by powiedziec, ja scrackowalem program za 2 dolary wiec to nic, ale ja nigdy nie crackuje programow za 50 dolcow. Obojetnie za ile, jest to nielegalne i basta.

Hehe tylko, że MY kupiliśmy (albo ktoś za nas) iPhone w sklepie, tak po prostu :) Ale fakt faktem:

Requirements: Minimum new 18-montch airtime agreement witch O2 required to activate all iPhone features, including iPod features…

Wiedz idźmy i oddajmy się wszyscy w ręce Policji ;)

#110 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 21:26

Mialem siedziec cicho ale juz mnie palce swedza. Ktos napisal "crack" a Ziphone to co jak nie zaawansowany crack. Kupujemy telefony z blokada i ja sciagamy, aktywujemy je nie tak jak przewidzial producent wiec czym to sie rozni od aktywacji aplikacji w inny sposob niz przewidzial jej producent/autor? Nie popieramy piractwa hmm ale hipokryzje tak.

#111 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 marca 2008 - 21:33

Kupujemy telefony z blokada i ja sciagamy, aktywujemy je nie tak jak przewidzial producent wiec czym to sie rozni od aktywacji aplikacji w inny sposob niz przewidzial jej producent/autor?

Czy ściągając sim-lock'a z telefonu okradasz Apple'a :?:

#112 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 17 marca 2008 - 21:38

Mialem siedziec cicho ale juz mnie palce swedza. Ktos napisal "crack" a Ziphone to co jak nie zaawansowany crack. Kupujemy telefony z blokada i ja sciagamy, aktywujemy je nie tak jak przewidzial producent wiec czym to sie rozni od aktywacji aplikacji w inny sposob niz przewidzial jej producent/autor? Nie popieramy piractwa hmm ale hipokryzje tak.

A czy Przeczytałeś posty wyżej (na poprzedniej str.) :) Tym, że my kupujemy iPhone. A Twój link pozwala na 100% kradzież czyjegoś oprogramowania. A ja nadal powtórzę, zdejmowanie blokady SimLock jest w Polsce legalne. Jeśli mi ktoś nie wierzy niech zapyta się swojego dzielnicowego. Albo spróbuje pozwać do sądu 98% komisów z telefonami :)
Życie bez simlocka - Wiadomości - Nowe Technologie w INTERIA.PL
Tak żeby już każdy wiedział o co mi chodzi ;)

#113 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 21:39

Czy ściągając sim-lock'a z telefonu okradasz Apple'a :?:

Aktywujac telefon i nie podpisujac umowy okradasz operatora - to chyba oczywiste. Gdyby tak nie bylo telefony nie wymagalyby aktywacji. Nie chcesz okradac kup Iphone we Francji w cenie bez blokady i szafa gra.

#114 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 17 marca 2008 - 21:42

Aktywujac telefon i nie podpisujac umowy okradasz operatora - to chyba oczywiste. Gdyby tak nie bylo telefony nie wymagalyby aktywacji. Nie chcesz okradac kup Iphone we Francji w cenie bez blokady i szafa gra.

Ta rada jest nietrafiona (blokada jest na sieci zagraniczne) ktoś chce do Francji? :)

#115 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 21:46

Sciagnij sobie simlock jezeli uwazasz ze to jest legalne. Tylko po co go potem aktywujesz? To juz nie jest legalne i okradasz operatora. Ale lepiej konczmy bo zaczyna byc off topic.

#116 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 marca 2008 - 21:54

kupując iPhone'a w Polsce nie za bardzo mam możliwość podpisania umowy z AT&T ;P ale jak tylko telefon Apple'a zawita nad Wisłę, spoko - kupię (nie wiem jak Ciebie, ale mnie już męczy ta ciągła ciuciubabka z firmware'ami).

#117 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 21:58

kupując iPhone'a w Polsce nie za bardzo mam możliwość podpisania umowy z AT&T ;P
ale jak tylko telefon Apple'a zawita nad Wisłę, spoko - kupię (nie wiem jak Ciebie, ale mnie już męczy ta ciągła ciuciubabka z firmware'ami).

No wlasnie. To zadne usprawiedliwienie, ze nie mozesz. Jak sie nie da to nie kupuj. Jak nie tolerujesz piractwa nie stosuj crackow. Ale tez nie udawajmy swietoszkow.

#118 chato.pl

chato.pl
  • 1 182 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 marca 2008 - 22:13

Masz tupet chłopie, tak wykręcić kota ogonem ... ale jestem pełen podziwu, jak się zgrabnie do nas świętoszków przykleiłeś - jesteśmy razem po tej samej stronie i jak już to razem bijmy się w piersi ... Dołączona grafika

#119 swiety74

swiety74
  • 773 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 marca 2008 - 22:15

Jestesmy...

#120 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 18 marca 2008 - 10:50

nie wywalą iPhona, tak jak powinno być wedle tej polityki forum zrobione, bo ich użytkowników przejęło by inne forum :) proste i zgrabne. dlatego uważam że przerzucanie się linikami do cracków, warezów itp itd nie powinno występować, ale wtedy napisać należy że jest to wbrew regulaminowi forum, a nie zaraz ganić człowieka, jakby był zaraz persona non grata tutaj.

#121 Adamiasty

Adamiasty
  • 51 postów

Napisano 21 marca 2008 - 12:48

swiety74 ZGADZAM się W 100 PROCENTACH !!!! JESTEM ZA tym, że jak łamiemy prawo używając poniekąd hackerskich aplikacji do odblokowywania Ip i to nie jest wbrew regulaminowi to dlaczego nagięciem regulaminu jest podawanie linku do softu który jest scrakowany przez (dość często) tych samych hackerów. Jak ktoś jest uczciwy i sumienie mu podpowiada by zakupić oryginał to oki, ale jeśli ktoś chce wiedzieć co i gdzie, że istnieją inne takie a takie możliwości to czemu nie. Sieci P2P też są legalne a dopiero rozpowszechnianie filmów, softu, łamanie praw autorskich etc. czyli działania mające na celu pozyskanie korzyści materialnych z obrotu w/w dobrami intelektualnymi z tych sieci są przestępstwem.... myślę, że należy z tym pytaniem wystąpić do szefa forum :) : Administrator, code, insider, krzyfar, tonymontana Oni m.in. po to tu są by pilnować porządku... (albo najlepiej zapytać władze jak się komuś nie podoba!!!)...

KONIEC OT PANOWIE. ZOSTAL WYDZIELONY WATEK NA TE DYWAGACJE A WY DALEJ CIAGNIECIE TEMAT W ZLYM DZIALE. tm

#122 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 22 marca 2008 - 09:40

Wiecie moze jak ustwic dim wallpaper w caterpillarze? Cieszy mnie mozliwosc w latwy sposob ustawienia sobie tapety na SB i lock-screenie ale akurat w caterpillarze nie widze tej funkcji.. Nie chce mi sie specjalnie tworzyc odrebnego theme-u do SummerBoardu... Ktos zna jakies proste rozwiazanie? ;)

#123 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 22 marca 2008 - 10:15

Wiecie moze jak ustwic dim wallpaper w caterpillarze? Cieszy mnie mozliwosc w latwy sposob ustawienia sobie tapety na SB i lock-screenie ale akurat w caterpillarze nie widze tej funkcji.. Nie chce mi sie specjalnie tworzyc odrebnego theme-u do SummerBoardu... Ktos zna jakies proste rozwiazanie? ;)

W FaceLift jest opcja Labels Background Dzięki niej o wiele lepiej widać nazwy appów. Albo napisz do RiP Dev z prośbą o tę funkcję :)

#124 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 22 marca 2008 - 14:41

Nie nieee. Nie chodzi mi o Labels Background...Raczej o przyciemnienie tla dla lepszego efektu wizualnego. Bo mam obecnie za kolorowe a przyciemnienie zalatwiloby sprawe. Moze i napisze :) nie glupi pomysl :P

#125 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 24 marca 2008 - 18:08

Nowa wersja programu Caterpillar! A oto co dodaje…

1.2 (Mar 24, 2008 )
All Components:
Added an option to turn on the Apple built-in screenshotter.
Uninstall (new component):
Uninstalls software installed with Installer.app directly from SpringBoard by clicking the remove button in the rearrange icons mode (1.1.3 and newer only). AppTapp.framework used with permission from Nullriver Software.
FaceLift:
Added SummerBoard themes support. What's different from SummerBoard implementation:
All themes created for SummerBoard are compatible with FaceLift;
Theme author can add additional info in the theme file to customize:
Icon label background color;
Icon label background border color;
Icon label background border thickness and curvature;
Icon label font and color;
Separate font color for the icon label when it's in the Dock;
Calendar icon: date text font, position, shadow parameters;
Calendar icon: weekday text font, position, shadow parameters.
More options are planned for the future releases of Caterpillar. Themes will remain backwards compatible with SummerBoard, but the customization features will only be available for FaceLift.
Custom badges in the theme are supported.
Localization will no longer prevent custom application icons to be applied from the theme.
Added an option to dim the SpringBoard background.
Few tweaks to the look of the reflexive Dock so it looks better.
µCalendar:
Slightly changed the display of the upcoming events: now shows the day of the week instead of +1 etc.
Fixed an issue with the event time not displaying correctly because of time zones.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych