Caterpillar - profesjonalne modyfikacje iPhona
Napisano 17 marca 2008 - 12:38
Napisano 17 marca 2008 - 13:13
Napisano 17 marca 2008 - 13:16
Napisano 17 marca 2008 - 14:38
Napisano 17 marca 2008 - 20:09
Spokojnie Panowie. Swoja droga to tez nie popieram piractwa - przed tygodniem udalo mi sie kupic reszte programow ktorym chcialem uzywac a byly shareware lub wygasly i jestem teraz full legal, ale przeciez samo uzywanie iPhona poza sicia w ktorej zostal uzanay przez Apple jest tez chaba nie do konca legalne. Czy nie? A moze sie myle. Wiec pisanie, co jest legalne a co nie, troche w tym dziale wydaje sie smieszne.Pozdrawiam. Kto chce niech korzysta a kto nie to nie i juz.
Pewnie to może od razu damy linki jak do stron crackerskich (może nowy dział na forum :evil: ). Ściąganie SimLocka w Polsce jest legalne! Ale już np. zabranie czegoś z półki sklepowej nie… Nawet jeśli jest to "półka w Internecie". Pamiętajcie (to do wszystkich) jeśli już na coś takiego trafiacie nie chwalcie się! Ech ludzie żeby niecałych 25$ było szkoda… Jak ktoś ma pieniądze na iPhone to i tym bardziej na appy do niego!
Napisano 17 marca 2008 - 20:40
Ściąganie SimLocka w Polsce jest legalne!
hmmm
jest jeden mały problem
mianowicie wszystkie nowe telefony sprzedawane (jak się nie mylę od 2008 )
nie mają SimLocka
prawo UE, radzę poczytać :roll:
Napisano 17 marca 2008 - 20:42
Napisano 17 marca 2008 - 20:59
hmmm
jest jeden mały problem
nie mają SimLocka
Chętnie się o to z Tobą założę się - o grubą kasę - bo polscy operatorzy wciąż simlockują sprzedawane komórki ;->
Napisano 17 marca 2008 - 21:19
hmmm
jest jeden mały problem
nie mają SimLocka
A Tobie to o możliwości kupienia bez simlocka nie chodzi przypadkiem?

Nie powiedzialem, ze ja to zainstaluje. Napisalem tylko, ze oficialnie iPhone wszyscy mamy nielegalnie.Wiadomo, ze nie dlatego ze je ukradlismy, ale dlatego, ze takie sa warunki a nie inne. To tak samo jak by powiedziec, ja scrackowalem program za 2 dolary wiec to nic, ale ja nigdy nie crackuje programow za 50 dolcow. Obojetnie za ile, jest to nielegalne i basta.
Hehe tylko, że MY kupiliśmy (albo ktoś za nas) iPhone w sklepie, tak po prostu

Wiedz idźmy i oddajmy się wszyscy w ręce PolicjiRequirements: Minimum new 18-montch airtime agreement witch O2 required to activate all iPhone features, including iPod features…

Napisano 17 marca 2008 - 21:26
Napisano 17 marca 2008 - 21:33
Kupujemy telefony z blokada i ja sciagamy, aktywujemy je nie tak jak przewidzial producent wiec czym to sie rozni od aktywacji aplikacji w inny sposob niz przewidzial jej producent/autor?
Czy ściągając sim-lock'a z telefonu okradasz Apple'a :?:
Napisano 17 marca 2008 - 21:38
Mialem siedziec cicho ale juz mnie palce swedza. Ktos napisal "crack" a Ziphone to co jak nie zaawansowany crack. Kupujemy telefony z blokada i ja sciagamy, aktywujemy je nie tak jak przewidzial producent wiec czym to sie rozni od aktywacji aplikacji w inny sposob niz przewidzial jej producent/autor? Nie popieramy piractwa hmm ale hipokryzje tak.
A czy Przeczytałeś posty wyżej (na poprzedniej str.)

Życie bez simlocka - Wiadomości - Nowe Technologie w INTERIA.PL
Tak żeby już każdy wiedział o co mi chodzi

Napisano 17 marca 2008 - 21:39
Czy ściągając sim-lock'a z telefonu okradasz Apple'a :?:
Aktywujac telefon i nie podpisujac umowy okradasz operatora - to chyba oczywiste. Gdyby tak nie bylo telefony nie wymagalyby aktywacji. Nie chcesz okradac kup Iphone we Francji w cenie bez blokady i szafa gra.
Napisano 17 marca 2008 - 21:42
Aktywujac telefon i nie podpisujac umowy okradasz operatora - to chyba oczywiste. Gdyby tak nie bylo telefony nie wymagalyby aktywacji. Nie chcesz okradac kup Iphone we Francji w cenie bez blokady i szafa gra.
Ta rada jest nietrafiona (blokada jest na sieci zagraniczne) ktoś chce do Francji?

Napisano 17 marca 2008 - 21:46
Napisano 17 marca 2008 - 21:54
Napisano 17 marca 2008 - 21:58
kupując iPhone'a w Polsce nie za bardzo mam możliwość podpisania umowy z AT&T ;P
ale jak tylko telefon Apple'a zawita nad Wisłę, spoko - kupię (nie wiem jak Ciebie, ale mnie już męczy ta ciągła ciuciubabka z firmware'ami).
No wlasnie. To zadne usprawiedliwienie, ze nie mozesz. Jak sie nie da to nie kupuj. Jak nie tolerujesz piractwa nie stosuj crackow. Ale tez nie udawajmy swietoszkow.
Napisano 17 marca 2008 - 22:13

Napisano 17 marca 2008 - 22:15
Napisano 18 marca 2008 - 10:50

Napisano 21 marca 2008 - 12:48

KONIEC OT PANOWIE. ZOSTAL WYDZIELONY WATEK NA TE DYWAGACJE A WY DALEJ CIAGNIECIE TEMAT W ZLYM DZIALE. tm
Napisano 22 marca 2008 - 09:40

Napisano 22 marca 2008 - 10:15
Wiecie moze jak ustwic dim wallpaper w caterpillarze? Cieszy mnie mozliwosc w latwy sposob ustawienia sobie tapety na SB i lock-screenie ale akurat w caterpillarze nie widze tej funkcji.. Nie chce mi sie specjalnie tworzyc odrebnego theme-u do SummerBoardu... Ktos zna jakies proste rozwiazanie?
W FaceLift jest opcja Labels Background Dzięki niej o wiele lepiej widać nazwy appów. Albo napisz do RiP Dev z prośbą o tę funkcję

Napisano 22 marca 2008 - 14:41

Napisano 24 marca 2008 - 18:08
1.2 (Mar 24, 2008 )
All Components:
Added an option to turn on the Apple built-in screenshotter.
Uninstall (new component):
Uninstalls software installed with Installer.app directly from SpringBoard by clicking the remove button in the rearrange icons mode (1.1.3 and newer only). AppTapp.framework used with permission from Nullriver Software.
FaceLift:
Added SummerBoard themes support. What's different from SummerBoard implementation:
All themes created for SummerBoard are compatible with FaceLift;
Theme author can add additional info in the theme file to customize:
Icon label background color;
Icon label background border color;
Icon label background border thickness and curvature;
Icon label font and color;
Separate font color for the icon label when it's in the Dock;
Calendar icon: date text font, position, shadow parameters;
Calendar icon: weekday text font, position, shadow parameters.
More options are planned for the future releases of Caterpillar. Themes will remain backwards compatible with SummerBoard, but the customization features will only be available for FaceLift.
Custom badges in the theme are supported.
Localization will no longer prevent custom application icons to be applied from the theme.
Added an option to dim the SpringBoard background.
Few tweaks to the look of the reflexive Dock so it looks better.
µCalendar:
Slightly changed the display of the upcoming events: now shows the day of the week instead of +1 etc.
Fixed an issue with the event time not displaying correctly because of time zones.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych